Almanyadan aldık burada avlandırdık.... - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Almanyadan aldık burada avlandırdık....  (Okunma sayısı 710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Almanyadan aldık burada avlandırdık....
« : 16 Aralık 2011, 10:40:11 »
Sevgili arkadaşlarım bu konuyu açma ihtiyacını son günlerde işittiğim canımı sıkan sözlerden
dedikodulardan dolayı açma ihtiyacı duydum.

Şimdi derlerki ava gitmeyen köpeklerden yavru alınıyor olmaz bu falan filan.

Biizler bu KURZHAAR larımızı nereden aldık ana vatanı Almanyadan.

Ekseriyetle kimlerin ve hangi köpeklerin yavrularını aldık.

Dünya şampiyonu Almanya şampiyonu köpeklerin yavrularını aldık.

Peki sahiplerinin yaşlarını biliyormuyuz yani ne kadar ava götürebilirler köpeklerini v.b

Kimse yanlış anlamasın YAŞLILIĞI kınamıyorum.

Ayrıca orası Almanya bizim buraların avlanma şansı kadar imkanları da yok...

Hani nerede isim yapmış köpeklerin av videoları.

Ben rastlamadım belki sorun bende bulan varsa lütfen buraya eklesin.

Şimdi GETİRDİĞMİZ ALDIĞIMIZ KÖPEKLER burada iy yada kötü avlandımı avlandı...

İyi kötü av videolarını çektikmi çektik..

Sonuç olarak bakınız size bir anımı anlatayım.

Günlerden bir gün Foçadan Almanya ya telefon açıyoruz Kurzhaar yavrusu sorma adına.
Yanlış hatırlamıyorsam tercüman da sevgili Mehmet Derebağ arkadaşımız..

Üreticiye soruyoruz yavrunuz varmı var.
Ana baba belli hatta ana 4 yaşında bir köpek.

Soruyoruz meraktan babayı geçtik ana köpek ile ne avları yaıyorsunuz BAYIM diye..

CEVAP ALMANDAN LÜTFEN DKKAT:

Ben yavruların annesinle yaş 4 bu doğuma kadar hiç ava gitmedim.
Fakat sınavlarını verdi...
Ancak doğumdan yani bundan sonra gitmeyi düşünmekteyim..!

ŞİMDİ DİYECEKSİNİZKİ NEDEN GİDİP KÖPEKLER ALDINIZ O ZAMAN.

Bu ırkı sevdiğmiz ve anavatanı da orası olduğu için gidip aldık...

YORUM SİZLERİN ARKADAŞLAR SORULARI CEVAPLARIM...

« Son Düzenleme: 16 Aralık 2011, 10:47:32 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
Ynt: Almanyadan aldık burada avlandırdık....
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2011, 10:52:40 »
USTA YAZDIKLARINA KATILIYORUM. ALMANYADA BİZİM BURALARDAKİ KADAR AVLANMA ŞANSI OLMADIĞINI YAKIN AKRABALARIMDAN GERÇEK ANLAMDA DUYUYOR VE BİLİYORUM. BE SENİN YAZDIĞIN VE ALMAN ÜRETİCİNİN VERDİĞİ CEVABA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM ODA;

BURDA ADAM ZATEN ÖZETLEMİŞ, BİLDİĞİM KADARI İLE ( YANLIŞIM VARSA İKAZ ET), ALMANYADA BU SINAVLAR ÇOK CİDDİ YAPILIYOR. HERHANGİ GİBİ BİR CEVHERİ OLMAYANLARADA BU BELGELERİ VERMİYORLAR. A-B-C SINIFI VE YAN ÜRETİCİ OLARAK AYRIŞTIRIYORLAR.
ALMAN ÖZETLEMİŞ, SINAVLARI VERENLER STANDART AV KÖPEĞİ SEGMENTİNDE OLUYOR VE KAFADA HERHANGİ GİBİ BİR SORU İŞARETİ BIRAKMIYOR.
SENİN KÖPEKLERİNDE BU SOYLARDAN GELDİĞİNE GÖRE ORTADA NE DEDİKODU OLURSA OLSUN BENCE BİR MUAMMA YOK. TAMAMEN DELİ SAÇMASI İFTİRALAR.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2011, 11:16:13 Gönderen: Arif ALTINYOLLAR »
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

Çevrimiçi Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2011, 12:31:49 »
USTA YAZDIKLARINA KATILIYORUM. ALMANYADA BİZİM BURALARDAKİ KADAR AVLANMA ŞANSI OLMADIĞINI YAKIN AKRABALARIMDAN GERÇEK ANLAMDA DUYUYOR VE BİLİYORUM. BE SENİN YAZDIĞIN VE ALMAN ÜRETİCİNİN VERDİĞİ CEVABA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM ODA;

BURDA ADAM ZATEN ÖZETLEMİŞ, BİLDİĞİM KADARI İLE ( YANLIŞIM VARSA İKAZ ET), ALMANYADA BU SINAVLAR ÇOK CİDDİ YAPILIYOR. HERHANGİ GİBİ BİR CEVHERİ OLMAYANLARADA BU BELGELERİ VERMİYORLAR. A-B-C SINIFI VE YAN ÜRETİCİ OLARAK AYRIŞTIRIYORLAR.
ALMAN ÖZETLEMİŞ, SINAVLARI VERENLER STANDART AV KÖPEĞİ SEGMENTİNDE OLUYOR VE KAFADA HERHANGİ GİBİ BİR SORU İŞARETİ BIRAKMIYOR.
SENİN KÖPEKLERİNDE BU SOYLARDAN GELDİĞİNE GÖRE ORTADA NE DEDİKODU OLURSA OLSUN BENCE BİR MUAMMA YOK. TAMAMEN DELİ SAÇMASI İFTİRALAR.

Hasan hemen cevap vereyim.

1- Üretmek üretici olmak zor bir durum değil Alman vatandaşı olman yada orada oturman kafidir..

2- Sınav demek av demek değildir. Sudan ördek aportu ve sazda araması tavşan izi takibinden ibarettir.
    Bunu azıcık çalışırsan  DOBERMANA DA yaptırırsın..

3- Siz defalarca sudan ördek aportu yaptırıp tavşan sıktırdınız. Şayet burada bıraksaydınız yeterlimiydi.
    Yani ilerliyen günlerde keklik çulluk ve bıldırcınla tanışmasalar avlanıyor sayılacakmıydı köpekleriniz...

4- Köpeğin aport işini tam manasıyla yani sıkmadan yaptığını ÖRDEK yada TAVŞAN aportu ile anlamak mümkünmüdür.

ŞİMDİ BURADA DA AYNISINI YAPIYORLAR OLDU DİYORLAR.
T.C de en çok bıldırcın avlanıyor SINAVI ONUNLA yapacaksın ki ak la kara belli olsun değilmi.

Fakat en önemli husus şudur.
Adamların bizde olduğu gibi İÇLERİ ......MİYOR.
Kendilerinden eminler ve köpek sahibi olmak isteyenlerde inanıyorlar yaşam anlayışları bu...!

Av videoları çekip ISPAT etme ihtiyaçlarıda yok....!  BU TÜR İŞLER MALESEF BİZDE...!

Fakat bu 4 yaşındaki köpeğin durumuna gelirsek tabii yavruları av yapacak zira genlerinde var...

Yazdıklarım ile ilgili bir video buldum şimdi arşivimden ve paylaşıyorum...
Canlı yeşil ördek ve 8 AYLIK ARES...

« Son Düzenleme: 16 Aralık 2011, 12:58:38 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2011, 16:20:01 »
  Üstad dün telefonda da konuÅŸmuÅŸtuk kafana takmaya deÄŸimez.Bizde şöyle bir davranış var maalesef ve bu hayatımızın her alanında böyle, "BEN GEREKEN HER ÅžEYİ YAPTIM" düşüncesi...Adam trafikte kaza yapar ben haklıyım der,dersten düşük not alır hoca iyi öğretmedi yada zor sordu der gibi daha bir çok ÅŸekilde örnekleyebiliriz...
  Maalesef kimse yoÄŸurdum ekÅŸi diyemiyor bu ülkede ve sanırım bu artık içimize iÅŸlemiÅŸ durumda,sen gidip en güzel köpeklerden en iyi yavruları alıp getiriyor ve en iyi ÅŸekilde eÄŸitip ava gidip eÄŸitiyor yavrulatıyorsun ondan sonra kendini bilmez kiÅŸiler çıkıp yok bilemem ne diye moralini bozuyor.Sendeki köpekleri ve ÅŸimdiye kadar verdiÄŸin köpekleri hepimiz biliyoruz kimseye kendini ispatlayacak yada moralini bozacak bir ÅŸey yok.Onlar senin yaptıklarının yarısını yapsınlar bakalım yapabiliyorlar mı? Senden aldığı köpek kötü çıkıyormuÅŸ diyenlere asıl ÅŸu soruyu sormak lazım "SEN EĞİTEBİLDİN Mİ?"
  Sen her zaman ne diyorsun biz kendimize yeteriz,bize ve sana inananların adresi zaten belli geri kalanına koyver rahvan gitsin...
  Almanya'dan gelipte bizim köpeklerimize hayran kalan bir çok bu iÅŸin duayeni sayılan insanlar var ve ülkemizdeki bu geliÅŸim yüzünden bizden korkar oldular ;) Tabi bu konuda senin emeklerin ve ürettiÄŸin köpeklerin yerini herkes biliyor...
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2011, 16:24:57 Gönderen: Osman KURT »
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimiçi Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2011, 12:29:00 »
Bu bilgiler önemli okuyunuz lütfen...!

Çevrimdışı Şakir ÜNAL

• Sabit Üye
  • Yer: KIRIKKALE
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2011, 19:18:58 »
Mahmut ağbi 1 kere olan şey tesadüf 2 kere olan şans 3 kere ve fazlası ise istikrar dır başarıdır. Mahmut Limnili nin yaptıkları ortada onu eleştirebilmek için önce onun seviyesine bi çıkmaları lağzım.Ağzı olan konuşsun boşver adamlar onuda yapmayıp çatlasınlar mı usta
Åžakir ÜNAL - 1979 / KIRIKKALE  A Rh(-)  0542 894 29 79

Çevrimdışı Ali KALEMCİ

• Sabit Üye
  • kurzhaarı olan avcının tüfeye ihtiyacı yoktur
  • Yer: R?ZE
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2011, 19:57:55 »
ustam ben onu bunu anlamam almanlarında köpekleri ava gidiyomu gitmiyomu bilmem ama ben bir limlini kılasiyi aldım babasıda ares almanyadan gelme bu köpeyin yavrusuyla ilk ava gidişimde 40 adet bıldırcın aldım onu bilirim demekki alamanların köpekleride ava gidiyomuş bizim areste ava gidiyomuş ares in yavrularıda ava gidiyomuş çünkü ben canlı şahitim aresin kanında bendede var çünkü
Ali KALEMCİ 1985 Çağlayan vadisi viçe Fındıklı/RİZE 0506 244 69 37 alidurmaz_53@hotmail.com

Çevrimdışı Mustafa GÜR

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Bornova/Izmir
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2011, 20:23:10 »
DeÄŸmez Usta takmaya..
Kimi sen gibi icraat ve iÅŸ üretir sonuçları ortadadır  , kimi ise icraat yapamadığı için çene ile boÅŸ laf ve çamur üretir...
Kervan yürümeye devam ediyor....
Mustafa GüR - 1974 - İzmir

Çevrimdışı Umut ŞAHBUDAK

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2012, 09:51:54 »
Usta senin yetiÅŸtirip tecrübe ettiÄŸin birçok köpek var . Bu ne demek ırk özellikleri tamam , saha uyumu  tamam olanları devam ettirdiÄŸin için ÅŸu anda Almanya da üretilen köpeklerin üstünde kalite yakalaman doÄŸal ( Zaten gelen köpeklerde Almanya nın en iyileri olması ) birde bunu Türkiye koÅŸullarına uygunluÄŸu da test edilmiÅŸ oluyor.
Umut ÅžAHBUDAK - 1972-Antalya

Çevrimiçi Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2012, 11:42:41 »
Usta bu konuları seninle telefonda hep konuşuyoruz.Köpek bakacak besleyecek adam eğer köpeğe para verdim artık avıda o yapsın diye bekliyorsa havada atan tutanlara çok aldanır daha bu memlekette.Öyle bişey yok arkadaşlar.Alacaksın bakacaksın eğiteceksin ilgileneceksin ondan sonrası hayvanın kanına genine kalır.Sen köpeği al bi kenara bağla mama ver büyüsün sonra bekle av yapsın.Üniversite mezunu çıkmıyor bunlar.

Her neyse bu konular beni geriyor usta biliyorsun.Türkiyedeki av kanı en yüksek göze hitap eden,belli kanlardan gelen köpekler sende.Dört dörtlük eÄŸitimi bakımı vs sende.Av yapan yaptığını videolarla resimlerle ispat etmiÅŸ avcılar sende.Secere muhabbetine bak ÅŸimdi.FIC secereli dünyanın önde gelen üreticilerin adını taşıyanlar sende.Yaw bende olsam bu iÅŸi yapan sütü bozuk biri ilk Bok atacağım adam sensin.  :) :)

Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Kenan PAZARLI

• Sabit Üye
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2012, 12:39:17 »
meyve veren ağaç taşlanır hesabı...
Kenan PAZARLI  1967 - İstanbul - b.çekmece

Avcýlýk