Bilgi için tsk ederim Ustam.Ben Rex 2 aylıkken geldiginde sürekli elimle sert alkış şeklinde ses çıkartıyordum, ilk önceleri biraz az sonradan ses yükseldi (bir ay kadar)maşallah hiç bir tepki vermiyordu.Bence bu birazda köpegin genlerinde var ustamın dedigi gibi köpek korkmuyor biz korkutmazsak

sonra bizim eve belediyenin hoparlörü çok yakın dibimizde ve çok fazla ses çıkıyor ben bile kulaklarım patlıyacak gibi etkileniyorum bu sesinde çok faydası oldu,birde garaj kapısı bizim yukarı makaralı toparlanıyor çok gürültü çıkartıyor bütün bunlar birleştiginde yüksek ses e rex alıştı ve 2 hafta önce kır gezisine gittigimizde tüfekte götürdük arkadaşımla.En az 200 metreden atış yaptım etkilenmediler sonra 100 sonre 50 yaptık hiç etkilenmediler yanında mira isminde 4 aylık köpekte var ancak bunu ustama söyledigimde biraz kızdı hemen yanına geldigimiz için,biz şanslıydık bir tepki yok tüfegi de yanına götürdüm barut kokusunu alışsın diye ve en önemlisi sürekli görecegi tüfege alışsın diye derken bu hafta 50 metreden 8-10 atış yaptık en ufak tepki yok ancak kesinlikle köpegin üstünden atmadım.Bilgi olsun diye ayrıntılı anlattım

saygılar...