Öncelikle köpeğinizin av genleri yüksek hırslı bir yapıya sahip olması gereklidir.Olmaz ise olmaz..!
Daha sonra bir kuş fırlatma makinası alıp veya icat etmeniz gerekir.Bu makinalar avrupa da ve Türkiyede de satılmaktadır.
Ardından evinizin yanında da yapabilirsiniz 2-3 güvercin,bıldırcın beslemeniz gerekir.
Makinanın içerisine kuş yerleştirilir ve bir yere gizlenir.Yani az çok otla saklanır.Sonrasında köpeğinizi rüzgar makinadan size
gelecek şekilde aramasını başlatırsınız. Köpeğiniz ilk seferinde makina ve kuşa fazla sokulup ferma yapmıyabilir.
Bu sırada yavaş,ferma v.b sözler ile birlikte makinadan kuşu kumandası yada ipini kullanarak fırlattırırsınız.Zaman içerisinde akıllı ve sağlam köpek bunu öğreniyor.
Ardından artık ne mesafede olursa olsun aman kuş fırlayacak diye çakılıyor.Sizde aferin diyerek gidip kafasını okşuyorsunuz.
Okşarken de tekrar BRAVO BENİM ŞOV KÖPEĞİM diyorsunuz...! Ve ekliyorsunuz, AV YAPMASAN DA OLUR. Yeterki kupa al sen gülüm diye.
Ayrıca birde size şu faydası olur şampiyon köpeğinizin yavrularına 1000 euro isteyip 950 euro ya bırakırsınız..
Nedenmi, 50 euro indirim, hayel kırıklığı yaşayacak olanlara tesellisidir.
Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar varsa ve eklerse sevinirim.

Başkanım bu konuda benim biraz teçrübem var ve bu şekilde yarışmalara köpek te hazırladım
Faydasıda oluyor yarışmalara köpeğini hazırlamak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim
Bir de yarışma için seçeceğiniz köpeğin süratli olması gerekiyor
Evet yavru satarkende çok faydası oluyor da yavruları alanlar pek fayda göremiyor neden se