Av Köpeğinin fermalı mera yarışmalarına hazırlanması kuş frırlatma makinası. - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Av KöpeÄŸinin fermalı mera yarışmalarına hazırlanması kuÅŸ frırlatma makinası.  (Okunma sayısı 539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Öncelikle köpeğinizin av genleri yüksek hırslı bir yapıya sahip olması gereklidir.Olmaz ise olmaz..!

Daha sonra bir kuş fırlatma makinası alıp veya icat etmeniz gerekir.Bu makinalar avrupa da ve Türkiyede de satılmaktadır.
Ardından evinizin yanında da yapabilirsiniz 2-3 güvercin,bıldırcın beslemeniz gerekir.

Makinanın içerisine kuş yerleştirilir ve bir yere gizlenir.Yani az çok otla saklanır.Sonrasında köpeğinizi rüzgar makinadan size
gelecek şekilde aramasını başlatırsınız. Köpeğiniz ilk seferinde makina ve kuşa fazla sokulup ferma yapmıyabilir.
Bu sırada yavaş,ferma v.b sözler ile birlikte makinadan kuşu kumandası yada ipini kullanarak fırlattırırsınız.Zaman içerisinde akıllı ve sağlam köpek bunu öğreniyor.

Ardından artık ne mesafede olursa olsun aman kuş fırlayacak diye çakılıyor.Sizde aferin diyerek gidip kafasını okşuyorsunuz.
OkÅŸarken de tekrar BRAVO BENİM ÅžOV KÖPEĞİM diyorsunuz...!  Ve ekliyorsunuz, AV YAPMASAN DA OLUR. Yeterki kupa al sen gülüm diye.

Ayrıca birde size ÅŸu faydası olur ÅŸampiyon köpeÄŸinizin yavrularına 1000 euro isteyip 950 euro ya bırakırsınız..
Nedenmi, 50 euro indirim, hayel kırıklığı yaşayacak olanlara tesellisidir.

Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar varsa ve eklerse sevinirim.

« Son Düzenleme: 23 Aralık 2011, 21:02:58 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Üstad paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler.Bu makine hem köpeği yarışmaya hazırlamak için hemde bazı aşırı hırsı olup da avda hırsına yenik düşen köpekleri biraz olsun düzene sokmak için kullanılabilir ama biz avcılar için kullanmaya pek ihtiyaç görmüyorum.
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Mahmut KAPLAN

• Sabit Üye
  • Avcılık Bir Tutkudur..
  • Yer: Edirne
Bilgilendirme için teşekkürler....

Mahmut KAPLAN - 1982 - EDİRNE

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
  • Yer: ankara ayaÅŸ
bilgilendirme için teşekkürler mahmut abi

Yüzde ısrar etme doksanda olur.. İnsan dediğinde noksanda olur.. Sakın büyüklenme elde neler var.. Bir ben varım deme yoksanda olur… ’’MEVLANA’’
1984-ayaÅŸ ANK 0539 731 9335

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
makinadan kuşu kumandası yada ipini kullanarak fırlattırırsınız.Zaman içerisinde akıllı ve sağlam köpek bunu öğreniyor.

kus fiarlatma makinesi

Usta bu makinanın yerini belli eden ve bazen de farklı amaçlarda kullanılan flama ve direklere köpek ÅŸartlanıp kuÅŸ olmasa bile ferma verdiÄŸi oluyormuÅŸ...diye okumuÅŸtum...Öncelikli amacımız av ise avcı bir köpek ise bunu kullanırken de dikkatli olmak lazım 
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
paylaşım için teşekürler...
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Ali Osman ŞAHİN

• Sabit Üye
  • avcılık ve vicdan ikisi birlikte olsun
  • Yer: Çanakkale
paylaşım için teşekkürler usta
1979-Çanakkale

Çevrimiçi Mustafa BÜYÜKKARDEŞ

• Sabit Üye
  • Kurzhaar ile avlanmak ayrıcalıktır
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
  • Yer: BURSA
paylaşım için teşekkürler
av köpeğinin eğitimindede gereklimidir, yani yarışma için hazırlanmayan köpeklere kullanmalımıdır.
Fenci Mustafa hoca-1958-Bursa- 0536 361 71 81  mbklar@hotmail.com
Asalet; Boyda değil, soyda.. incelik; belde değil, dilde.. doğruluk; sözde değil, özde.. güzellik; yüzde değil, yürekte olur..![Hz Mevlana]

Çevrimdışı Önder GİRGİN

• Paylaşımcı Üye
    • Girgin
Öncelikle köpeğinizin av genleri yüksek hırslı bir yapıya sahip olması gereklidir.Olmaz ise olmaz..!

Daha sonra bir kuş fırlatma makinası alıp veya icat etmeniz gerekir.Bu makinalar avrupa da ve Türkiyede de satılmaktadır.
Ardından evinizin yanında da yapabilirsiniz 2-3 güvercin,bıldırcın beslemeniz gerekir.

Makinanın içerisine kuş yerleştirilir ve bir yere gizlenir.Yani az çok otla saklanır.Sonrasında köpeğinizi rüzgar makinadan size
gelecek şekilde aramasını başlatırsınız. Köpeğiniz ilk seferinde makina ve kuşa fazla sokulup ferma yapmıyabilir.
Bu sırada yavaş,ferma v.b sözler ile birlikte makinadan kuşu kumandası yada ipini kullanarak fırlattırırsınız.Zaman içerisinde akıllı ve sağlam köpek bunu öğreniyor.

Ardından artık ne mesafede olursa olsun aman kuş fırlayacak diye çakılıyor.Sizde aferin diyerek gidip kafasını okşuyorsunuz.
OkÅŸarken de tekrar BRAVO BENİM ÅžOV KÖPEĞİM diyorsunuz...!  Ve ekliyorsunuz, AV YAPMASAN DA OLUR. Yeterki kupa al sen gülüm diye.

Ayrıca birde size ÅŸu faydası olur ÅŸampiyon köpeÄŸinizin yavrularına 1000 euro isteyip 950 euro ya bırakırsınız..
Nedenmi, 50 euro indirim, hayel kırıklığı yaşayacak olanlara tesellisidir.

Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar varsa ve eklerse sevinirim.

Başkanım bu konuda benim biraz teçrübem var ve bu şekilde yarışmalara köpek te hazırladım

Faydasıda oluyor yarışmalara köpeğini hazırlamak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim

Bir de yarışma için seçeceğiniz köpeğin süratli olması gerekiyor

Evet yavru satarkende çok faydası oluyor  da yavruları alanlar pek fayda göremiyor neden se

BERGAMA / İZMİR - 1969  www.kurzhaargold.com  Tel :  05337631431

BERGAMA AVCILAR ATICILAR VE BALIKÇILAR DERNEĞİ   B.Åž.K

Çevrimdışı HasanGÜZEL

• Sabit Üye
  • Yer: k mara?
ben bir yerde okumuştum sanırım aport yaptırdığımız bıldırcına bile bizim elimizden kokumuz geçiyormuş yani demek istediğim dokunduğumuz kuşla doğadaki yabani kuş arasında koku farkı var bence de bu hassas bir konu dikkatle kullanılmazsa avcı köpeğin avda zararına olabilir ayrıca paylaşım için teşekkür ederim
KahramanmaraÅŸ-1980
Arkandan konuşanlardan her daim bir adım öndesindir...
0505 745 2917

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Teşekkürler arkadaşlar...
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimiçi Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
Paylaşım için teşekkürler.
Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Murat KARAKAŞ

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: istanbul
makina güzelmiş dikkatimi cezbetti doğrusu ama genede yorum ustalara kalmış...
Murat KARAKAŞ - 1974 - İST

Çevrimdışı Süleyman YILDIZ

• Sabit Üye
bilgilendirme için teşekkürler mahmut abi
Süleyman - YILDIZ- 1977 - MANİSA

Avcýlýk