Durumu cok cok iyi olan bir esnaf abimiz artık bende avcılık yapacam sizinle takılacam diyip soyundu bu işe..
Abimiz malını ve parasını cok cok ön plana cıkaran herşeyin en iyisinin elinde oldugunu sanan biri...
Bizden habersiz gidip yetişmiş 2 yaşında setter ve baretta tüfek alıp beni aradı.. Akşam yemek masasında başladık sabah gideceğimiz avı konuşmaya..
Ben anlatıyorum o dinliyor
-- Abi köpeğin avını gördüğünde hiç tepişmeden durmasına FERMA denir. Köpek fermaya durdugunda hemen gidersin köpwğin biraz arkasına kuşu kaldırmasını beklersin veya köpeğine bas dersin kuş kalkar... aman çulluk avındayız köpeğin açılır gider bak bulamazsın dikkat et derken başladı yine kendini övmeye
-- Yok be Murat Hocam ben sizin gibi degil prof avcıyım Bipır denen alet aldım köpek avında durdumu ötüp beni çağırıyormuş asıl siz düşünün köpeklerinizi
Ben geceden kurdum kendimi.. Sen görürsün diye

--Sabah bildiğim meraya gittik köpekleri aractan indirip sen bu yoldan sen bu yoldan ayrıldık ...toplam 5 kişiydik...
O abimizin köpeği ile ilk avı oldugundan köpek koştu dönüp bizim köpeklerin yanına geldi bende hemen köpeğin bipırın boyunundan alıp köpeğini agaca bağladım ve o abimizin yanına doğru yürümeye başladım diğer arkadaşta önceden o meranın çobanına ayarlattıgımız topal bir koyunun boynuna bipırı asıp gür bir çalılığın içindeki hafif açıklık bir yere otlanması için bıraktı...
Ben abiye yaklaşırken Bipır başladı ötmeye
Abimizde gurur ve sevinçle sese koşarak başladı bağırmaya HEYYYTT BEEE ASLANIM BENİM.... KÖPEĞİM FERMADA BEYLER SİZİNKİLER NERDEEEE
Bende arkasından bağırıyorum...
--Abi köpeğin kuşu görüp ferma verdiyse tüylerini kabartmıştır acaip bir hal almıştır çalının içinde görürsen şaşırma bilki kuşu gördüğünden oldu
ve bunları söylerkende ondan uzaklaşmaya başladım...
Abimiz birazdan sesin yerini buldu ve daha çalıyı aşmadan başladı bagırmaya
BASS BASSS OÄžLUMMM BASSSS
MURAT HOCAAAA KÖPEK BİR TUHAF OLMUŞ KOYUN GİBİ ....NA KOYİM ÇALININ İÇİNE GİREMİYORUM ODA BASMIYOR
Gerisi o kadar argoki yazamıyorum ama çalı kenaraından abimizi izlerken hepimizin tüfekleri bir yerde biz bir yerde kahkahadan ölüyorduk.
inanın av yapamadık ve hemen masamızı kurup başladık yemekte dalga geçmeye