GEZ ARPACIK YAPMADAN UÇARA BAKARAK ATIŞ YAPIYORUM BU NU NASIL DÜZELTİRİM - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: GEZ ARPACIK YAPMADAN UÇARA BAKARAK ATIÅž YAPIYORUM BU NU NASIL DÜZELTİRİM  (Okunma sayısı 850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yavuz ÇATAL

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: beysehir
SLM AVI DOSTLARIM BEN HEP UÇAR AVINDA  DİREK UÇAN KUÅžA BAKIYORUM ÖYLE ATIÅž YAPIYORUM ODA KUÅžA İSABET ETMİYOR BUNU SİZ AVCI DOSLARIMIN BİLGİ ALMAK İSTERİM ......NASIL DÜZELDİRİM ??????????YADA KUSA BAKARAK NASIL İSABET ETTİRİRİM ..
Yavuz ÇATAL - 1977 - ÇeÅŸme 

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Yavuz bir trap makinası al ve değişik açılardan atışlar yap çalış...

AYRICA İKİ GÖZÜNDE AÇIK OLMALI...
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2011, 12:10:49 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Kenan PAZARLI

• Sabit Üye
atış tekniklerini okumanda fayda var , evde bile antrenman yapabilirsin , birde heyecanını yenmen şart....
Kenan PAZARLI  1967 - İstanbul - b.çekmece

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
Yavuz tekniğin doğru ama çalışman gerekiyor Mahmut abinin dediği gibi değişik yönlerden gelen hedeflere çalış hepimiz zamanında bu sıkıntıları yaşadık...
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
Yavuz Bey Avın heyacanın dan oluyor...
Bazen de size uygun olmayan bir tüfek kullanıyorsanız iyi yüzleyip omuzlayamazsınız dikkat dağılır ondan olabilir...

Evde tüfeği boş bir şekilde alıp gezinin birden dönüp duvardaki saate yada masa üstündeki nesnelere ani nişan alın...
Aynı şekilde
Araziye çıktığınızda gördüğünüz kuşlara ve hedef olabilecek sabit nesnelere atış yapmadan nişan alın ...
ama bunu laf olsun diye deyil av hayvanına atış yapacak gibi ciddiyette yapmalısın...
Tecrübeyle sabittir bir arkadaşımda denedik sorun ortadan kalktı...
Birde verdiğim linki incelerseniz belki faydası olabilir...
http://www.durustavci.com/forum/empty-t2864.0.html;msg39897#msg39897

İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Mehmet GÜNCÜ

• Sabit Üye
  • Yer: malatya
bazen  av  çok  uzaktan  kalka biliyor zaten  direk  ava  sıkmak  gerekiyor  bence  iÅŸ  pıratik  yapmakta bıldırcın  avlarına çok  gitmelisiniz,,,  ustanın  dediÄŸi  trap  atışı sorunu  çözer
Mehmet GÜNCÜ - Malatya - 1976

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
             Aga ilk zamanlar bendede vardı bu problem, avın heyecanından oluyor baÅŸka biÅŸeyden deÄŸil. Öncelikle Ustanın dediÄŸine katılıyorum, bir trap makinası alabiliyorsan al, bol bol çalış derim. Ben zamanında ava gittiÄŸimde devamlı kendimi motive ettim heyecanlanmamak için ve ku vurmak için deÄŸil, düzgün niÅŸan alarak atmaya çalıştım uzun zaman, bazen hırsıma yenik düşsemde kararlılığımı sürdürdüm ve problem ortadan kalktı, o zamanlar 15 - 16 yaÅŸlarındaydım ve heyecandan bırak gezi arpacığı tüfeÄŸi bile görmüyordum :) kolay gelsin...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Keklik avında verim alamıyordum ve skeet atıcılığında ülke çapında yarışan arkadaşımın antrenörlüğünde 5-6 seri atış yaptım ve sorunu ortadan kaldırdım.
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
Olay tecrübe ile çözülüyor.ilk başlarda bende attığımı vuramıyor hatta sinirden deliriyordum. :D
Sonra çok heyecanlandığımı farkettim.Daha sakin relaks atışlarda baktımki sorun çözülüyor.
Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Yavuz ÇATAL

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: beysehir
herkese çok tesekür ediyorum verdiginizi  bilgilerden dolayı
Yavuz ÇATAL - 1977 - ÇeÅŸme 

Çevrimdışı Altuğ MUTLU

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: izmir
aynı dertten muzdaribim sanırım biraz tecrube
Altuğ MUTLU-İzmir-1971

Çevrimdışı Ali Osman ŞAHİN

• Sabit Üye
  • avcılık ve vicdan ikisi birlikte olsun
  • Yer: Çanakkale
yavuz arkadaş bende de oluyordu baştan ani kuş kalkışlarında ilk atışımda kaçırıyordum ikinci atışlarda ise kaçırmıyorum yani panik ve heycandan kaynaklanıyor avı görünce sabırlı ol hatta avı gördüğünde sadece nişan almayı düşün ateş etme bırak gitsin av heycanını yenmen babından
1979-Çanakkale

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
pratik ve bol bol atışşş......fişeğe acımayın bol bol atış yapın...
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Mahmut KAPLAN

• Sabit Üye
  • Avcılık Bir Tutkudur..
  • Yer: Edirne
Hacı abi gerekeni yazmış..

Mahmut KAPLAN - 1982 - EDİRNE

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
Şimdi arkadaşların çoğu yazmış doğrudur.. Çalışma ,pratik,ve tecrübeye dayanır bu iş.....

Yalnız konu baÅŸlığınız dikkatimi çekti.. ( gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yapıyorum bunu nasıl düzeltirim )
   Bence en ideali budur ,yani bende çoÄŸu avda özellikle,bıldırcın,çulluk da gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yaparım Namluyu kuÅŸa doÄŸrultur ve tetiÄŸi çekerim ,iyide vururum.
    ArkadaÅŸlara ÅŸimdi bu benim olay abest gelebilir veya ne yapıyon sen hocam diyebilirsiniz.Bakın iki spor branşından örnek vericem bu olayla aynı... Basketbolda serbest atış yapıyorsunuz potaya; ne yaparız (doÄŸrusu budur) topu çift elle baÅŸ üzerine alırsınız,topu hiç görmezsiniz, gözler potaya (hedefe kilitlenir) sol elinizi alttan kaydırarak saÄŸ elle potaya atış yaparsınız (ben burda topu silaha benzetiyorum,görmeden hedefe odaklanıp isabet..)
    Masa tenisi oynayanlar bilir. elinizde raket, gözler file ve rakibin sahasında , istediÄŸiniz bölgeye topu göndermektir amacınız (raketi silaha benzetiyorum) hem rakete hemde topa aynı anda bakamazsınız,eÄŸer bakarsanız top farklı yere gider. Topa içgüdüsel raketle vuruÅŸ yaparsınız..Bilmem anlatabildimmi  bu örneklerle...
     Yani  avcılıkta en ideali sizin soru ÅŸeklindeki atışlarla yapılır.. Tabiki çok fiÅŸek atma,çalışma ve tecrübeyle olur...
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Şimdi arkadaşların çoğu yazmış doğrudur.. Çalışma ,pratik,ve tecrübeye dayanır bu iş.....

Yalnız konu baÅŸlığınız dikkatimi çekti.. ( gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yapıyorum bunu nasıl düzeltirim )
   Bence en ideali budur ,yani bende çoÄŸu avda özellikle,bıldırcın,çulluk da gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yaparım Namluyu kuÅŸa doÄŸrultur ve tetiÄŸi çekerim ,iyide vururum.
    ArkadaÅŸlara ÅŸimdi bu benim olay abest gelebilir veya ne yapıyon sen hocam diyebilirsiniz.Bakın iki spor branşından örnek vericem bu olayla aynı... Basketbolda serbest atış yapıyorsunuz potaya; ne yaparız (doÄŸrusu budur) topu çift elle baÅŸ üzerine alırsınız,topu hiç görmezsiniz, gözler potaya (hedefe kilitlenir) sol elinizi alttan kaydırarak saÄŸ elle potaya atış yaparsınız (ben burda topu silaha benzetiyorum,görmeden hedefe odaklanıp isabet..)
    Masa tenisi oynayanlar bilir. elinizde raket, gözler file ve rakibin sahasında , istediÄŸiniz bölgeye topu göndermektir amacınız (raketi silaha benzetiyorum) hem rakete hemde topa aynı anda bakamazsınız,eÄŸer bakarsanız top farklı yere gider. Topa içgüdüsel raketle vuruÅŸ yaparsınız..Bilmem anlatabildimmi  bu örneklerle...
     Yani  avcılıkta en ideali sizin soru ÅŸeklindeki atışlarla yapılır.. Tabiki çok fiÅŸek atma,çalışma ve tecrübeyle olur...

Hocam aynen sana katılıyorum,keklik avına ilk başladığım zamanlarda bende kaçırmamak için illa arpacığı görmek için uğraşırdım ama sonradan senin dediğin şekilde kendimi geliştirdim ki bu geliştirmenin yanında işte tam bu noktada tüfeğin dipçik ayarının iyi olması devreye giriyor.Her seferinde yüzüme aldığımda aynı noktayı görebiliyorum ve bu da doğal olarak atışlarımı artırıyor. ;) Tecrübe hiç bir teknolojiye değişilmez ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
Hocam aynen sana katılıyorum,keklik avına ilk başladığım zamanlarda bende kaçırmamak için illa arpacığı görmek için uğraşırdım ama sonradan senin dediğin şekilde kendimi geliştirdim ki bu geliştirmenin yanında işte tam bu noktada tüfeğin dipçik ayarının iyi olması devreye giriyor.Her seferinde yüzüme aldığımda aynı noktayı görebiliyorum ve bu da doğal olarak atışlarımı artırıyor. ;) Tecrübe hiç bir teknolojiye değişilmez ;)
  Osman'ım teÅŸekkürler.En önemli konuyuda sen tamamlamışsın.Tabiki bu detaylı ve farklı bir konu olmasına raÄŸmen  çok etkendir. DipçiÄŸin eÄŸimi, uzunluÄŸu  size uygun olmalı (mesela benim silahlarımda dipçik hep 6,5 cm eÄŸimlidir) aldımmı omzuma hiç başımı yatırmam.  Zaten bazı konularda bahsetmiÅŸtim ben silahın tetikten sonrasına bakarım alırken  tetikten ilersi (namlu ve metal aksam hiç incelemem) , en son bakacağım yerdir.
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Öner PEKŞİRİN

• Teknik Admin
  • Avcı avını iyi tanıyandır...
  • Yer: İZMİR-Foça
Çalışma ,pratik,ve tecrübeye dayanır bu iş.....
Öner PEKŞİRİN - 1983 - İzmir-FOÇA   0506 587 42 87
opeksirin@hotmail.com

Çevrimdışı Arsen AKDOĞAN

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: BURSA

Henüz bir tecrübem yok. Ama konuya mantık sınırlarında yaklaşınca yorumunuz çok hoşuma gitti. Bunu unutmayacağım.Teşekkürler...
Arsen AKDOÄžAN - 1980 - İnegöl / BURSA  A rh (+)

AVCI AVCININ DOSTUDUR, RAKİBİ DEĞİLDİR...

Avcýlýk