Şimdi arkadaşların çoğu yazmış doğrudur.. Çalışma ,pratik,ve tecrübeye dayanır bu iş.....
Yalnız konu başlığınız dikkatimi çekti.. ( gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yapıyorum bunu nasıl düzeltirim )
Bence en ideali budur ,yani bende çoğu avda özellikle,bıldırcın,çulluk da gez arpacık yapmadan uçara bakarak atış yaparım Namluyu kuşa doğrultur ve tetiği çekerim ,iyide vururum.
Arkadaşlara şimdi bu benim olay abest gelebilir veya ne yapıyon sen hocam diyebilirsiniz.Bakın iki spor branşından örnek vericem bu olayla aynı... Basketbolda serbest atış yapıyorsunuz potaya; ne yaparız (doğrusu budur) topu çift elle baş üzerine alırsınız,topu hiç görmezsiniz, gözler potaya (hedefe kilitlenir) sol elinizi alttan kaydırarak sağ elle potaya atış yaparsınız (ben burda topu silaha benzetiyorum,görmeden hedefe odaklanıp isabet..)
Masa tenisi oynayanlar bilir. elinizde raket, gözler file ve rakibin sahasında , istediğiniz bölgeye topu göndermektir amacınız (raketi silaha benzetiyorum) hem rakete hemde topa aynı anda bakamazsınız,eğer bakarsanız top farklı yere gider. Topa içgüdüsel raketle vuruş yaparsınız..Bilmem anlatabildimmi bu örneklerle...
Yani avcılıkta en ideali sizin soru şeklindeki atışlarla yapılır.. Tabiki çok fişek atma,çalışma ve tecrübeyle olur...