Görmeden nasıl canlı alınır ve nasıl yollanır... - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Görmeden nasıl canlı alınır ve nasıl yollanır...  (Okunma sayısı 3056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Şimdi satılık bölümünde okuduğum kadarıyla 13 adet sipariş alınmış,doğacak yavrulara.Sanırım 2 batın için alınmış.Zaten ortalama doğum sayısı 12-15 arası oluyor.
Örneğin ben dahil 10 kişi erkek istiyorsa ve toplam 8 erkek doğduysa o zaman ne oluyor??
Birde yavruların doğumundan itibaren geçen teslim süresinde(örn;75gün denmiş) bu sürede herhangibir eğitim veriliyormu?
Silah sesine alıştırılıyormu??
Köpekler birbirinden güzel olabilir ama insanın ilk görüşte kanının kaynadığı birşeyler mutlaka vardır.Bunuda göz ardı etmemek lazım.

UÄŸur bilgilendireyim:
     8 erkek isteniyor fakat 6 adet doÄŸmuÅŸsa sırasıyla kiÅŸiler alıyor ve geriye kalan 2 kiÅŸi bir sonraki doÄŸumu bekliyor,tabii
     beklemek isterse.Aksi taktirde ya diÅŸi alır yada kaporasını geri alır.
     Yavrular 50 günlük ve bir aşısıyla teslim edilir.Ayrıca düdük sesine duyarlı olup,silah sesinide benimsemiÅŸ oluyorlar.
     Yani kapsul tabancası v.b. Buradan gidecek yavru mutlaka hareket eden cisme ferma yapıyor vaziyettedir ve kısmen aport
     yaparlar.

Çok seciçi olup para bir kenara diyen kiÅŸi,yetki verir ise elbette özel bir yavru sahibi olabilir...!
     Bunun haricinde hiç bir tanıdığıma torpil olmaz.Kimse iyisini arkadaşına verir diye düşünmesin.
     Yavrular,Limnili nin yavruları standartdır.Zor seçilir.Bunu yaÅŸayan bilir...

Åžartlar bu olup,hassasiyet bu denli olmasaydı 650 yavru olmaz veya verilmezdi.Hiç bir * ün *sebepsiz olmaz..!
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2010, 20:46:11 Gönderen: mahmut limnili »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Uğur KEKLİK

• Paylaşımcı Üye
Yani ustam bizde geçen 75 gün haybeye geçmiyor diyorsun.
Şunun üzerine basa basa belirteyim,
Bir çok üretici eniklerin eğitim kısmına YOK diye yazıp satıyor.Bence en azından silah sesine alıştırılmalı ki hayvanın en güzel çağlarında yani 2,5-3 aylık oluncaya kadar geçen zamanda böylece boşa geçmiş olmasın.Bu konuda sizi tekrar takdir ve tebrik etmek isterim.
Uğur Keklik-1973 Ödemiş/İZMİR 0 532 521 96 91

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
     UÄŸur 75 gün deÄŸil 50 gün.. 75 gün lafı yarusunu bekleyenlere yazıldı o konu içerisinde.75 gün sonra elinizde diye...
     200 euro fiyatta 50 gün bakılır yavru..
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2010, 16:59:29 Gönderen: mahmut limnili »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    

Çevrimdışı Gazi SUBARİ

• Moderator
  • Mekanın Cennet Olsun
Ynt: Görmeden nasıl canlı alınır ve nasıl yollanır...
« Yanıtla #33 : 04 Åžubat 2010, 20:35:19 »
Arkadaşlar ustam sadece kendisinden alınan köpek sahiplerine değil başka yerden alınan köpekler içinde sahiplerine yardımcı oluyor.Bunun örneğide benim.Köpeğin fermesında bir bozukluk vardı oda sabredemiyordu ben komut vermeden dalıyordu.Ustayı aradım.Sorunu söyledim oda sağolsun hiç üşenmeden 15dk.kadar bana ne yapmam gerektiğini anlattı.Dediklerini harfi harfine yerine getirdim.Sorunu hallettik.O gün için kendisine teşekkür edememiştim.TEŞEKKÜR EDERİM USTA.Bu örneği vermemde ki sebeb işine sadakatle ve bilinçli olarak bağlı birinin yapacağını yaptı.Arkadaşlar bu dünyada herşeyi parayla satın alabilirsiniz.Bu dünyada satın alamayacağınız tek şey TECRÜBEDİR.
Tekrar TEŞEKKÜR EDERİM USTA.
Saygılarımla
AV BAHANE SPORU ŞAHANE Gazi SUBARİ - 1969 -İSTANBUL

[[ AKLIMIZIN VE KALBİMİZİN BİR KENARINDA BİZ YAŞADIKÇA YAŞAMAYA DEVAM EDECEKSİN ]]

Çevrimdışı Mehmet DEREBAĞ

• Paylaşımcı Üye
    • www.kurzhaar-von-konya.com
« Yanıtla #34 : 26 Åžubat 2010, 13:09:29 »
        BAKARMISINIZ EKİP NASIL ÇALIÅžIYOR AMA BİLGİ PAYLAÅžIMI ADINA.YAÅžAR KARDEŞİM HİÇ ÜŞENMEDEN VE TELEFON ÜCRETİNE
       ACIMADAN THY Yİ ARIYOR.SAÄžOL YAÅžAR BUDUR İŞTE..!

MEHMET DEREBAÄž  1967
www.mdtestere.com
www.kurzhaar-von-konya.com
KONYA

Çevrimdışı Gazi SUBARİ

• Moderator
  • Mekanın Cennet Olsun
« Yanıtla #35 : 27 Åžubat 2010, 16:15:39 »
Mahmut Abi işte alacağımız dosta ne kadar değer vereceğimiz en başta belli oluyor.İnanmak dahi istemiyorum.İnsanın ilk önce içine sinmesi lazım.Yeni moda diyorlar ya elektrik alması lazım.İşin gerçeği kendi adıma söylüyorum ben uslu olan bir hırçın ve sert olmayan savaşçı olmayan bir köpeği beslemek istemem.Biraz dik kafalı olacak.Asi olacak bilmem ben öğle köpekten hoşlanıyorum.
Saygılarımla
AV BAHANE SPORU ŞAHANE Gazi SUBARİ - 1969 -İSTANBUL

[[ AKLIMIZIN VE KALBİMİZİN BİR KENARINDA BİZ YAŞADIKÇA YAŞAMAYA DEVAM EDECEKSİN ]]

Çevrimdışı Halil AYYILDIZ

• Sabit Üye
  • Yer: Afyonkarahisar/Dinar
« Yanıtla #36 : 24 Aralık 2010, 00:53:20 »
Hizmet bu başka söze ne gerek var.
Halil AYYILDIZ - 1967 - Afyonkarahisar/Dinar
05416562306

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
« Yanıtla #37 : 24 Aralık 2010, 08:26:23 »
Usta bunların üzerine daha birşey söylenmez, haklı ve doğrusun.
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

Çevrimdışı Mehmet GÜNCÜ

• Sabit Üye
  • Yer: malatya
« Yanıtla #38 : 24 Åžubat 2011, 12:41:26 »
çok  yararlı  bilgiler  olmuÅŸ   teÅŸekkürler
Mehmet GÜNCÜ - Malatya - 1976

Çevrimdışı Mehmet Ali YAŞAR

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Ankara-Gaziantep
Hepinize katılıyorum. Yavruyu görmeden almak isteyen kişinin konuyla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını düşünmek yanlış olmasa gerek. Daha baştan sevgisizliğini ve tembelliğini ortaya koyuyor. Büyük ihtimalle dernekte yada kahvede ben Mahmut beyden en iyi köpeği aldım diye hava atmak derdi başka bir şey değil. bu tür avcıların vicdansız avcılar olduğunuda tahmin ediyorum lakin köpeğine acıması yok ki avına acısın. İyi bir köpek bir avcının en büyük silahı ve en sadık dostudur.

Lord byron un köpeğine mezar yazısından

Burada birisi yatar
Kibirli olmadan güzellik sahibi
Kaba olmadan güçlü
Gaddar olmadan cesur
ve insanın tüm erdemlerine sahipken zaaflarına sahip olmayan

diye devam eder, elimden geldiğince çevirmeye çalıştım
1974-Ankara-Gaziantep

Çevrimdışı Asım ÇAYIRBİÇEN

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: kktc girne
« Yanıtla #40 : 30 Kasım 2011, 08:50:06 »
ArkadaÅŸlar konu çok güzel ben de başımdan geçen küçük bir olayı dile getirmek isterim kıbrıs da av kanı yüksek köpek bulmak zor araÅŸtırdım ve bana çok sevdiÄŸim bir arkadaşım köpek buldu istanbuldan balıkesir bölgesi ve ben internet aracılığıyla bu köpeÄŸi resimlerden etkilenerek aldım ve uçak parası garantina parası hepsini bu arkadaÅŸa verdim köpek geldiÄŸi zaman hayal kırıklığına uÄŸradım ve bana büyük bir ders oldu bu fotoÄŸraf a aldanmayın sakın köpek yüksekmi evet kardeÅŸim avı nasıl süper itaat eÄŸitimi varmı olmaz olurmu   tamam kardeÅŸim aldık biz bu köpeÄŸi arkadaÅŸlar mahmut abiye kesinlikle katılıyorum siz siz olun görmeden bir av arkadaşı almayın saygılarımla KKTC
1981-Kıbrıs

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
« Yanıtla #41 : 01 Aralık 2011, 15:23:22 »
Rahmetli Gazi kardeşimin düşüncesine katılıyorum. Allah mekanını Cennet etsin.

Çevrimdışı İsmail KURKAS

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: ESK??EH?R
« Yanıtla #42 : 01 Aralık 2011, 21:51:52 »
Mahmut abi söylediklerinin üstüne söz söylenmez en doğrusu senn yaptığın . . .
sonuçta bi ekip arkadaşı istiyorsak bunu en başından ona hissettirmeliyiz buda onu ilk sahiplenmemizden süregelir bence . . .
1989-EskiÅŸehir
0535 811 7332

Çevrimdışı Bekir SÖNMEZ

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #43 : 04 Åžubat 2012, 04:40:13 »
Bu Mükemmel paylaşımlar için çok teşekkürler arkadaşlar elinize emeğinize sağlık..
1988 - Hatay - Van    vetbekirsonmez@hotmail.com

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
Arkadaşlar az önce yine bir telefon geldi ve adam nasıl gönderiyorsunuz yavruyu diyor.
Yahu ben internet üzerinden alttarafı kuru mama alacağım on tane site bakıyorum.
Nasıl gönderiyorlar güvenilirmi delik patlak olmasın diye.
Kaldıki geri gönderme şansımda var hani...

Beni delirtecekler adam görmeden köpek yavrusu alacak.
Sanki cep telefonu bu tak pilini ÅŸarza baÄŸla olsun bitsin..

Malesef üzülerek yazıyorum bu konuda çok cahillik var emin olun...!
Konuşmalarımı kayıt altına alsam komedi...
« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 14:20:22 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
 :D :D   ;D ;D ;D
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Arkadaşlar az önce yine bir telefon geldi ve adam nasıl gönderiyorsunuz yavruyu diyor.
Yahu ben internet üzerinden alttarafı kuru mama alacağım on tane site bakıyorum.
Nasıl gönderiyorlar güvenilirmi delik patlak olmasın diye.
Kaldıki geri gönderme şansımda var hani...

Beni delirtecekler adam görmeden köpek yavrusu alacak.
Sanki cep telefonu bu tak pilini ÅŸarza baÄŸla olsun bitsin..

Malesef üzülerek yazıyorum bu konuda çok cahillik var emin olun...!
Konuşmalarımı kayıt altına alsam komedi...

:) Üstadı yine kızdırmışlar :)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet Alpaslan DOĞANCE

• Aktif Üye
  • **
  • avcının dürüstü makbuldür....
  • Yer: k�tahya
ÜSTADIM O SENİ KIZDIRANLARA İNAT YANINA GELECEĞİZ İNŞALLAH, O MÜKEMMEL HAYVANLARI GÖRECEĞİZ. ALAMAZSAK BİLE SEVECEĞİZ İNŞALLAH. ÇOK ŞEY ÖĞRENİP SANA DUA EDECEĞİZ. ATAMIZIN BİR SÖZÜ VARYA ' VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR' HİÇ BİRŞEY YAPAMAZSAK SENİ TAKDİR EDECEĞİZ İNŞALLAH.....
Kütahya-1980

Çevrimdışı Ahmet ALKIM

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: k?br?s
sonuna kadar sana katılıyorum usta.adam iş olsun diye köpek almaya çalışıyor.ama bunlar diğer çiftliklerden görüyorlar.yol parasını ver yollasın.ama nasıl bir köpek gelecek adam onu düşünmüyor.ben kısmetse kıbrıstan gelip senden yavru alacam .
Kıbrıs-1975

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
Usta senin bu konudaki hassasiyetini biliyorum ve böyle bir teklife ne kadar kızdığını da biliyorum...

Ama şu da bir gerçek ki ben görmeden bir yavru alacaksam bu kişi Mahmut Limnili olurdu

neden

çünkü

daha garanti başka bir adam varmı yok...

hayalimdeki yavruyu analiz edip yanılma şansımı sıfıra indirecek başka biri varmı yok...

daha gözleri açılmamış yavrunun ilerde renginin ne olacağını bilen varmı yok...

daha yeni kıpıldamaya başlamış yavrunun ilerde boylu poslu olup olmayacağını bilen varmı yok...

yavrunun büyüdüğünde av hırsı yüksek mi olacağını bilen varmı yok...

yavrunun karakteri çocuklara bakışı aile ortamına uyumu diğer hayvanlarla geçimi bunu önceden anlayan varmı yok...

fazla uzatmayayım seni tanıyanlar yazdıklarımın altına sayfalar dolusu daha yazarlar...

olaki sen bir yavruyu başka bir memlekete göndereceksin vay o kargo şirketinin yada götürecek kişinin haline...

onlara yavrunun rahatı için şart koşacağın kuralları tahmin bile edemiyorum...

şimdi Usta hal böyler olunca insanlar garanti kişiden garanti iş yapmak istiyor ve kızdığını bilselerde acaba diye sormadan edemiyorlar...

Ama sonucun değişmeyeceğini işin para pulla olmayacağını senin bu konuda taviz vermeyeceğini yavruyu sahiplenen kişiye ne kadar önem verdiğini

sorduktan sonra anlıyorlar...

( Usta bunları yazdım Kızma bana ve Sen böyle olduÄŸun sürece insanlar yinede soracak  )
« Son Düzenleme: 12 Mart 2012, 12:49:18 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
Hüseyin sağolasın sen beni iyi tanıyan arkadaşlarımdansın.

Başkaları neyaparlar bilmem ancak ben ayrıca köpeğin sahibi olmayacaklara da yavru teslim etmem.
Teyzemin oğlu gelecek yada bir eleman göndereyim asla kimse kusura bakmasın...!

Haliyle tabii bir çok tecrübem oldu bu konuda ve sonrasında durum budur...!

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
        Bir arkadaşım gerçek bir üretici ile karıştırdığı bir ÅŸahıstan zamanın birinde yavru aldı, yavru otobüse verildi ÅŸahıs tarafından ve biz burada ölüsünü aldık bagajdan. ArkadaÅŸ köpeÄŸi gönderen kiÅŸiyi aradı ve köpek ölmüş ne olacak ÅŸimdi dedi, üreticinin cevabı açık ve net; parasını göndereceksin ve bende sana bir yavru daha göndericem dedi.

Ustanın dediÄŸi gibi yavrusunu gelip almayandan da, yavruyu kiÅŸi yada kiÅŸilere gönderenden de hayır gelmez, usta açık ÅŸekilde bunu demek istiyor çok ta doÄŸru söylüyor. Görmeden, dokunmadan, hissetmeden yavru almak akıl iÅŸi olmadığı gibi, birde anne babasını canlı canlı görme fırsatını da tepip oraya gitmeden sipariÅŸ vermek bana göre eÅŸya almaktan farksız...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Avcýlýk