Hangi Vücut Isıtıcı ? - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Hangi Vücut Isıtıcı ?  (Okunma sayısı 800 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Tokat
Hangi Vücut Isıtıcı ?
« : 03 Åžubat 2012, 00:42:17 »
Sayın avcı abilerim, Bu başlık altında vücut ısıtıcı ürünleri tartışıp bu konuda bilgi edinelim istedim.

İlk sorular benden gelsin, profesyonel avcı abilerimizin ve profesyonel askerlerimizin tecrübelerini öğrenelim. 

Aşırı soğuklarda vücut ısısını artırmak için hangi tür ısıtıcılar kullanabiliriz ?

Zippo'nun sıvı yakıtlı Hand Warmer cep sobasını kullanan varmı ? kaç derecelik ısı verir ? Bu tip sıvı yakıtlı ısıtıcılar arasında en kalitelisi hangisidir ?

Küçük paketler içinde bazı kimyasal karışımlardan elde edilen tozlar var. Paket ısıtıcılar içinde en kaliteli marka hangisidir ?

Bu tip paket ısıtıcılar ile sıvı yakıtlı ısıtıcıları karşılaştırırsak avcılıkta hangisi daha kullanışlı olacaktır ?

Önereceğiniz başka tür ısıtıcılar var mı ? Saygılarımla.
1984-Tokat

Çevrimdışı Bülent SARAÇ

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: ANKARA
Ynt: Hangi Vücut Isıtıcı ?
« Yanıtla #1 : 03 Åžubat 2012, 02:05:33 »
Size önerebileceğim en doğal ısıtıcı olarak pekmezdir.Kışın nöbete giden askerlere pekmez verirlermiş.Bir de içki kullanıyorsanız kanyak tavsiye edebilirim fazla olmamak kaydıyla.
Bülent SARAÇ 1977 ANKARA

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #2 : 03 Åžubat 2012, 08:45:52 »
Eskişehirspor maçlarında kullanmak için aldığım sonrasında da avda kullanmaya başladığım ve çok memnun olduğum bir ürün yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum bir sorun yok...
Şarzlı Ayakkabı Tabanı

4 kademe ayarı var
Birde cepte taşımak için aldığım ama kullanmadığım

1.000 Kez Sorunsuz Kullanım.
• Hiçbir yakıt kullanmaz, sadece 10 dakika kaynar suda tutmanız şarz olması için yeterlidir.
Sonrasında alın kenara koyun , istediniz anda özel düğmesini çıtlatın 1 saat boyu sıcacık ısının.
SoÄŸuyunca tekrar 10 dakika kaynar suda tutarak ÅŸarz edebilirsiniz.
İçerisindeki özel termal sıvı şarz olduğunda sıvı haldedir.
Isı moduna geçtiğinde ise katılaşarak pelte kıvamı alır.

Bahsettiğiniz ürünüde incelemiştim ama alıp kullanmak nasip olmadı...

ambalajın içerisinde kadife kese ,gaz ölçekli mini huni tarzı bidon
ürünün üst delikli koruyucu kapağı çekip çıkarın
,ardından filitre ızgaralı kapağı çekip çıkarın ,yakıt ölçek bidonu ile işaretli miktara kadar dolum yapıp pamuğa dökün, küçük kapağı kapayın
zippo çakmağınız çıkarıp ateşleyin ,eğer alev oluşmuş ise üfleyerek sade kor kalmasını sağlayın, resistans tarzı kızarıklık başladıysa dış koruma kapağı takıp kullanmaya başlayın ,eliniz üşüdükçe değiştirerek kullanın
çepte rahatlıkla taşıyabilirsiniz
Zippo Outdoor Line

Ürün İlk 12 Saat ortalama 40 C sıcaklık göstermektedir.

Özellikleri:
Bir paketi tek kullanımlıktır.Demir tozu, magnezyum mikası, aktif kömür, su ve tuzdan oluşur. Ambalajı açılıp havayla temasa geçtiğinde ısınmaya başlar.
Kullanım Şekli:
Ambalajı açın, koruyucu bantları sökün, bekletmeden kıyafetin üzerine yapıştırın.Kullanırken dış ortamdan hava almamasına dikkat edin aksi taktirde etkinlik süresi azalacaktır. Cep gibi hava almayacak bölgelere yerleştirerek kullanın.
Kimler Kullanabilir:
Kayak, snowboard, dağcılık, avcılık, trekking, rafting yapanlar, kamp kuranlar, maç ve konser izleyicileri, motosiklet kullananlar, kuryeler, denizciler, balıkçılar ve askerler için ideal bir üründür.
,
Futbolcuların kullandıkları ağrı bantları

İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
« Yanıtla #3 : 03 Åžubat 2012, 09:00:05 »
Hacı bey bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
« Yanıtla #4 : 03 Åžubat 2012, 09:45:25 »
BU KONUDA ÇOK TERLEMESİNE RAÄžMEN SEYYAR REZİNSTAN GİBİ GEZEN  HACI ABİMDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ. ;D
KEYİFLİ PAYLAŞIMLAR.
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #5 : 03 Åžubat 2012, 10:04:08 »
Hacı Abi paket tarzı ısıtıcıların 12 saat ısı verdiği söyleniyor ama kaç derece ısı verdiği söylenmiyor. Mesajınızda 40 derece ısı verdiği söylenmiş. 40 derece yeterli gelmez sanırım ?

Zippo Hand Warmer cep sobası için 50-60 derece ısı veriyor deniliyor. Eğer 60 dereceye çıkabiliyor ise gayet iyi. Tabiki kullanıcı yorumlarını iyi okumak lazım.

Yürüyüş esnasında vücuttaki kan daha çok ayaklara doğru çekildiği için ayaktan ısıtma güzel bir seçenek gibi görünüyor. Sizin şarjlı tabanlığınızın aynısını nereden bulabiliriz ?

1984-Tokat

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
« Yanıtla #6 : 03 Åžubat 2012, 11:47:40 »
ATALARIMIZ DEMİŞ
AYAĞINI SICAK,BAŞINI SERİN TUT DİYE......
yani olay ayakta ayak üşüdümü insan cok üşür....
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Ali GÜNDÜZ

• Sabit Üye
  • ava git ama av olma
« Yanıtla #7 : 03 Åžubat 2012, 11:54:27 »
teknoloji ürünleini heç kullanmadım ama yarım lt üzüm pekmezi içtinmi vucut zatı kalelüfergibi ısıverir deenyin farkı görün ;)
1968 AKÅžEHİR 

• Administrator
« Yanıtla #8 : 03 Åžubat 2012, 12:17:33 »
ATALARIMIZ DEMİŞ
AYAĞINI SICAK,BAŞINI SERİN TUT DİYE......
yani olay ayakta ayak üşüdümü insan cok üşür....

Hacı Abi paket tarzı ısıtıcıların 12 saat ısı verdiği söyleniyor ama kaç derece ısı verdiği söylenmiyor. Mesajınızda 40 derece ısı verdiği söylenmiş. 40 derece yeterli gelmez sanırım ?

Zippo Hand Warmer cep sobası için 50-60 derece ısı veriyor deniliyor. Eğer 60 dereceye çıkabiliyor ise gayet iyi. Tabiki kullanıcı yorumlarını iyi okumak lazım.

Yürüyüş esnasında vücuttaki kan daha çok ayaklara doğru çekildiği için ayaktan ısıtma güzel bir seçenek gibi görünüyor. Sizin şarjlı tabanlığınızın aynısını nereden bulabiliriz ?

40 derece yeterli bir ısı ama önemli olan ne kadar süre 40 derece de olacağı...

Mehmet in dediği gibi insanın en çok üşüdüğü yer ayakları ayaklar üşümedikçe vucudunuzda üşümüyor...

Ayak taban ısıtıcı kayak malzemesi satan yerlerde satılıyor oralardan temin edilebilir...
http://www.hammacher.com/publish/75945.asp

aşağıda bendekine benzer bir ürün buldum fakat şarjlı değil..
http://www.askermekani.com/main/infared_isitici_tabanlik-pmu463.html

zippo az yakıtla yüksek performans veriyor gibi ama alıp kullanmadım...

ısıtıcı bant ve pedler mantıklı geliyor en azından pratik...

pekmezin etkisi muhakkak tartışılmaz...onu bu kategoride tutmuyorum...
« Son Düzenleme: 03 Åžubat 2012, 12:36:36 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »

• Administrator
« Yanıtla #9 : 03 Åžubat 2012, 12:35:01 »

http://www.outdoor.com.tr/product.php?id_product=514

* MAXIMUM 69°C ISI VERIR
* ORTALAMA 57°C ISI VERIR
* ORTALAMA 5 SAAT SURELI ISI VERIR
* ORTALAMA 3 YIL SAKLANABILIR
KULLANIM TALIMATI
Grabber Ayak Isıtıcı, sizin ayakkabı ya da çizme uyum ve ayaklarınızın altındaki sıcaklık yatıştırıcı 5 saat boyunca sağlamak ince, konforlu hava aktive Warmers vardır. Ayak Warmers daha sıcak bir devrimsel teknolojiyi içerir.

(paket başına 2 Warmers. Tüm kapmak Warmers bir kez, tek kullanım için tasarlanmıştır.)
17,50 TL Kdv Dahil

http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=900016&product_slug=ayak-isiticisi-(6-saatlik)
Yapışkanlı olan bu ürünümüz en az 6 saat boyunca ısı vermektedir
Soğuk havalarda, Kış sporlarında, Kampta, Avcılıkta ve Doğa yürüyüşlerinde kullanılmaktadır
Ayrıca dışarıda soğuk ortamlarda çalışanlar tarafında tercih edilmektedir
Vücut Isıtıcısı Nedir ?
Tek kullanımlık olan Vücut Isıtıcının ana ham maddesi yüksek kalitede demir tozudur. Isı miktarı, demir tozunu hava ile temasa geçmesinden dolayı oluşan oksitlenme reaksiyonu ile meydana gelir. Isının devam süresi aktive karbon, odun tozu ve kum gibi katalizörler kullanılarak ayarlanır. Ortalama ısı ise 52°C civarındadır.
Vücut Isıtıcı 1970 li yıllarda Japonya da icat edilmiştir. Isıtıcı naylon diş paketinden çıkarıldıktan birkaç dakika sonra hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan ısı vermeye başlar. Avcılıkta, Kayakta, Kış sporlarında ve soğuk havada yapılan işlerde soğuktan korunmak için çok kullanışlı bir üründür.
Vücut Isıtıcı Japonya da günlük hayatta çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Açık hava Kış sporları kullanımı esnasında oluşabilecek burkulma ve incinmeleri, el ve ayak parmaklarının donmasını önler. Ayrıca bel ağrısı, kollarda, bacaklarda ve vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ve ısı terapisi gerektiren ağrılarda rahatlama sağlar.
Kullanım Şekli
Dış paketi işaretli yerinden açınız. İçindeki ısıtıcıyı çıkartınız. Isıtıcı torbayı kesinlikle yırtmayınız.
Portatif Isıtıcı 5 dakika içinde ısı vermeye başlar. Portatif Isıtıcıyı ceplerinize, eldivenlerinize, atkınıza ve botlarınıza yerleştirerek kullanabilirsiniz.
Yapışkanlı Isıtıcı 5 dakika içinde ısı vermeye başlar. Yapışkanlı yüzeyi kıyafetinizin veya iç çamaşırınızın üzerine yapıştırarak kullanabilirsiniz. Direkt teninizin üzerine kesinlikle yapıştırmayın ve temas ettirmeyin.
Saklama Koşulları
Kuru ve serin bir yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışıklarından uzak tutunuz.
Çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz
KDV Dahil:   3,60 TL

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #10 : 03 Åžubat 2012, 12:43:59 »
Konunun uzmanı Hacı abi konuyu en iyi o açıklayacaktır.
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Umut ŞAHBUDAK

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #11 : 03 Åžubat 2012, 13:23:34 »
Hacım bilgilendirmelerin için teşekkür ederim .
Umut ÅžAHBUDAK - 1972-Antalya

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
« Yanıtla #12 : 03 Åžubat 2012, 13:43:33 »
Hacı abi paylaşım için teşkkürLEr.. Aslında oldukça önemli çünkü tek değerli şey sağlığımız, özellikle ayaktan üşüyen insanlarda sonradan bir çok hastalığın baş göstereceği bir gerçektir.
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Öner PEKŞİRİN

• Teknik Admin
  • Avcı avını iyi tanıyandır...
  • Yer: İZMİR-Foça
« Yanıtla #13 : 03 Åžubat 2012, 14:38:18 »
Paylaşım için Teşekkürler..
Öner PEKŞİRİN - 1983 - İzmir-FOÇA   0506 587 42 87
opeksirin@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #14 : 03 Åžubat 2012, 14:48:57 »
Zippo Hand Warmer sıvı yakıtla çalıştığı için arazide kolayca yakıt dolumu yapabiliriz. Gerçi 12 saat yanma süresi varmış ama olsun.

Birde şöyle bir ürün buldum ama Türkiye'de sanırım yok. Usb den şarj olan şarj edilebilir vücut ısıtıcısı. Videonun sonunda poşet içinde kar üzerine koyuyorlar karı eritiyor. Şarjının ne kadar gittiği konusunda henüz bilgim yok. Bu ürün de güzel bir ürüne benziyor.

Rechargeable Hand Warmer

Pocket (Battery Operated) Hand Warmers

süper güçlü bir lityum pil sadece iki saatte şarj olur ve 500 kez şarj edilebilir.

sizi 4 saat kadar sıcak tutuyor.
« Son Düzenleme: 03 Åžubat 2012, 14:57:02 Gönderen: Ahmet SELİM »
1984-Tokat

• Administrator
« Yanıtla #15 : 03 Åžubat 2012, 15:08:16 »
Eller bana atış yapmak için lazım ben en önemli hususun ayaklar olduğunu düşünüyorum...

Eller için cebimizde taşıyacağımız bir ısıtıcı zippo yada jele dönüşen ısıtıcı  ped  olabilir...O usb pek sarmadı beni...

Çevrimdışı Birol DALAK

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Çorlu
« Yanıtla #16 : 03 Åžubat 2012, 23:47:54 »
bu soğuk günlerde yine çok güzel bir konuya değinmiş ve faydalı paylaşımlar var. paylaşımlar için teşekkür ederim.
Birol DALAK-Çorlu/Tekirdağ-1980

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #17 : 07 Åžubat 2012, 20:00:06 »
İki adet Zippo Hand Warmer siparişi verdim, ürün bugün elime ulaştı. İlk izlenimler:

Ben siyah renkli olanını tercih etmiştim, renk kalitesini beğendim gayet kaliteli görünüyor.

Bu kadar hafif olacağını hiç tahmin etmiyordum. Ürün son derece hafif. Ceketin iç cebinde iken ağırlığı hiç hissetmiyorsunuz. Ayrıca son derece ince bir ürün. Tabiki ağırlık ve incelik görecelidir ama ben daha kaba bir hand warmer beklerken hafifliğine ve inceliğine çok şaşırdım.

Zippo benzinini doldurup sobayı yaktım. 5 dakika kadar sonra  soba ısınmaya baÅŸladı. Dışarı çıktım karla karışık yaÄŸmurlu havada performansını test ettim.

Elimin içinde tutunca avuç içini çok iyi ısıtıyor. Fakat soğuk hava elin dış tarafını biraz üşütüyor. Çünkü elin dış tarafı sürekli soğuk hava ile temas ediyor. Tabiki soba olmayan elin içi de dışıda çok fazla üşüyor. Soba olan elin sıcaklığı soğuğa karşı çok çon daha iyi dayanıyor.

Sobayı montun cebine koyup elimi cebime attığımda içerisi hamam gibi oluyor. Demekki soba ne kadar sıcak olsa da ısıyı doğru şekilde değerlendirmek lazımmış.

yarım saat kadar dışarıda kaldım elim cebimde iken ellerim hiç üşümedi. Fakat sırtımda soğuğu biraz hissediyordum. Ayağımda bot olduğu için ayaklarım gayet sıcaktı ama sırtım ve yüzüm üşüyordu. Elimde zaten soba olduğu için ellerim üşümüyor. Yani 3 tane soba alıp birisini koynunuza atarsanız diğerlerini iki cebinize koyarsanız hava ne kadar soğuk olursa olsun elbiseniz kalın ise üşümezsiniz. 1 adet soba vücudu lokal olarak ısıttığı için vücudun diğer kısımları soğuktan ya çok iyi korunmalı yada birden fazla soba ile vücut ısısı sürekli takviye edilmeli. vücudun soğuğa temas eden kısımları ne yapılırsa yapılsın üşüyor. Bir örnek vereyim mesela arazide üşüdünüz ateş yaktınız. elinizi ayağınızı ateşte ısıtıyorsunuz ama sırtınız soğuğa temas ettiği için evdeki gibi tam olarak ısınamıyorsunuz.

Kısacası ister ateş yakın ister cep sobası kullanın ısıyı iyi değerlendiremezseniz, çok akıllıca kullanmazsanız yine üşürsünüz. Sobayı kalbin veya boyundaki atar darmarların üzerine koyup bütün vücuda sıcak kan gitmesini sağlayabiliriz. Bunu henüz denemedim, deneyince buradan yazacağım.

Şu anda sobayı koynuma atıp belime doğru gönderdim. Bel boşluğunda iken gömlek üstünden dahi fark edilmiyor. Ürünü evde ve İş yerlerinde de kullanabiliriz. Dikkatimi çeken birşey oldu, soba belimde iken sandalyeye yaslandığımda sıcaklığı çok daha fazla hissettim. Bu durumda soba belime baskı yaptığı için ısıyı çok iyi hissettim. Demekki bele takılan korse alıp sobayı belimi ile korse arasına koyup sırtımıza yada belimize daha fazla temas etmesini sağlarsak ürünü çok daha verimli kullanmış oluruz. Sobayı koynunuza atıp bırakırsanız, soba ara sıra vücuda temas ederse çok fazla ısınamazsınız. Tabiki aynı durum el, karın, bacak, sırt gibi bölgeler için de geçerli. Örneğin aşırı soğuk bir ortamda çok fazla üşürseniz ısınmak için sobayı vücudun çeşitli yerlerine iyice bastırmak lazım. Şu anda soba bel kısmında duruyor, sandalyeye oturup sırtımı geriye yasladım ve sıcağın keyfini çıkarıyorum :) Şimdilik bu kadar. Devamı gelecek.
1984-Tokat

Çevrimdışı Ali Osman ŞAHİN

• Sabit Üye
  • avcılık ve vicdan ikisi birlikte olsun
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #18 : 07 Åžubat 2012, 20:07:43 »
hacı bey bilgilendirme için teşekkürler
1979-Çanakkale

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #19 : 07 Åžubat 2012, 20:14:27 »
10 dakika oturup yerimden kalktığımda burnuma hafif bir yanık benzin kokusu geldi. Domuz avına meraklı birisi olarak bu durumdan biraz tedirgin oldum. Domuzun kokuya çok fazla duyarlı olduğu, uzak mesafelerden herhangi bir kokuyu rahatça aldığı söyleniyor. Bu durumda domuzlar sobanın benzininin kokusunu da sanırım bizden alacaktır. Kokuyu alan domuz belki şüphelenip bizden uzaklaşacaktır. Belki de tam tersine domuzlar yanık motor yağı kokusunu çok sevdiği için (avcılar böyle söylüyorlar) yanık benzin kokusu da yanık motor yağı kokusuna biraz benzediği için domuzlar av esnasında bizi arayıp bulabilir de :) bu konular tartışılır, en doğrusunu yaban domuzları bilir. Belki de kokumuzu hiç almazlar bile. Ama bu durum henüz biraz şüpheli duruyor.
1984-Tokat

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #20 : 07 Åžubat 2012, 20:48:37 »
Hacı bey yanık benzin kokusu ile yanık motor yağı kokusu bizim koku alma duyumuza göre birbirine benziyor. Üzerimizdeki cep sobasından çıkan yanık benzin kokusu yaban domuzlarına cazip gelir mi acaba ?
1984-Tokat

• Administrator
« Yanıtla #21 : 07 Åžubat 2012, 20:50:19 »
Hacı bey yanık benzin kokusu ile yanık motor yağı kokusu bizim koku alma duyumuza göre birbirine benziyor. Üzerimizdeki cep sobasından çıkan yanık benzin kokusu yaban domuzlarına cazip gelir mi acaba ?
Bu sorunun cevabını en güzel Hüseyin Hıdır Yaşar Kabayel Ve Osman Kurt verir...Linki hemen onlara atıyorum

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
« Yanıtla #22 : 07 Åžubat 2012, 21:10:56 »

Domuzlar yanık motor yağına bizzat içinde yuvarlanmak ve sanırım parazitlerinden kurtulmak için geliyorlar.Bilindiği üzere domuzun en hassas duyusu "KOKU ALMA DUYUSU"dur.Domuzlar özellikle yanık yağ,kokmuş balık,çöp,yemek artığı gibi kokulara karşı ya kolayca karnını doyurmak ya da yukarıda da dediğim gibi vücuduna bu maddeleri bulayıp parazitlerinden kurtulmak için gelirler.Cep sobasının kokusunu bilmiyorum ama anlattığına göre tabi ki mevsimsel olarak (şahsi fikrimdir malum bu mevsimde dış parazit olmaz) şu anda pek iş göreceğini sanmıyorum aksine domuza ben buradayım gelme der gibi bir şey olur."DOMUZ AVINDA KOKU KAMUFLAJI ÇOK ÖNEMLİDİR"
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #23 : 07 Åžubat 2012, 21:17:30 »
Domuzlar yanık motor yağına bizzat içinde yuvarlanmak ve sanırım parazitlerinden kurtulmak için geliyorlar.Bilindiği üzere domuzun en hassas duyusu "KOKU ALMA DUYUSU"dur.Domuzlar özellikle yanık yağ,kokmuş balık,çöp,yemek artığı gibi kokulara karşı ya kolayca karnını doyurmak ya da yukarıda da dediğim gibi vücuduna bu maddeleri bulayıp parazitlerinden kurtulmak için gelirler.Cep sobasının kokusunu bilmiyorum ama anlattığına göre tabi ki mevsimsel olarak (şahsi fikrimdir malum bu mevsimde dış parazit olmaz) şu anda pek iş göreceğini sanmıyorum aksine domuza ben buradayım gelme der gibi bir şey olur."DOMUZ AVINDA KOKU KAMUFLAJI ÇOK ÖNEMLİDİR"
Doğru söylüyorsunuz Osman Bey. Soğuk havalarda zaten parazit olmayacağı için domuz yanık benzin kokusuna aldırış etmeyecektir. Söylediğiniz mantıklı. Yazın geceleri soğuk oluyor, yaz mevsiminde tarlamızda gece beklerinde cep sobası kullanınca durum nasıl olur acaba ? Vücut terleme yaparsa domuz gelmez ama ter olmayıp yaban domuzu sadece yanık benzin kokusunu alırsa ne yapabilir ?
1984-Tokat

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #24 : 07 Åžubat 2012, 21:23:52 »
Bu arada paket tarzı heat pack gibi japon malı toz ısıtıcılar da hava ile temas edip kimyasal tepkimeye girip yanıyorlar. Aynı şekilde domuz avında paket ısıtıcıların durumu da tartışılabilir. Sonuçta yanma nedeniyle koku yayılacaktır. Bu kokuyu biz alamasak bile sanıyorum ki yaban domuzu rahatlıkla kokuyu alabilir.
1984-Tokat

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
« Yanıtla #25 : 07 Åžubat 2012, 21:33:53 »
Doğru söylüyorsunuz Osman Bey. Soğuk havalarda zaten parazit olmayacağı için domuz yanık benzin kokusuna aldırış etmeyecektir. Söylediğiniz mantıklı. Yazın geceleri soğuk oluyor, yaz mevsiminde tarlamızda gece beklerinde cep sobası kullanınca durum nasıl olur acaba ? Vücut terleme yaparsa domuz gelmez ama ter olmayıp yaban domuzu sadece yanık benzin kokusunu alırsa ne yapabilir ?
Bu arada paket tarzı heat pack gibi japon malı toz ısıtıcılar da hava ile temas edip kimyasal tepkimeye girip yanıyorlar. Aynı şekilde domuz avında paket ısıtıcıların durumu da tartışılabilir. Sonuçta yanma nedeniyle koku yayılacaktır. Bu kokuyu biz alamasak bile sanıyorum ki yaban domuzu rahatlıkla kokuyu alabilir.

Bazı şeyleri deneyerek bulmak en güzeli ;) Yaz aylarında özellikle sezon açılana kadar domuz avlamak yasak bunu biliyorsunuzdur umarım...
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #26 : 07 Åžubat 2012, 21:57:01 »
Biliyorum Osman Bey, hayvanların yavru dönemi olduğu için yaz mevsiminde avlanmak MAK kararı ile yasaklanmıştır.
1984-Tokat

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #27 : 08 Åžubat 2012, 01:08:17 »

Osman abiye sonuna kadar katılıyorum, yanık yaÄŸ yazın iÅŸe yarar ancak bence bu bile ÅŸaibeli bir durum çünkü etrafta su varsa buna ihtiyaç

duyacaklarını sanmam. Ben küçük bir göletin yaklaşık 2 km uzağında bir kaç farklı noktaya yanık yağ döktüm ama bir haftalık gözlem sonucunda

ne yazıkki başarısız bir deneme olduğunu gördüm, kış aylarındada parazit olmadığına ve yazın bile bu olay domuzların tercihine kalmış olduğuna

göre bence de domuzlara ben burdayım demekten başka işe yaramaz, ayrıca kışın domuz bekleme avı tamamen şans işi çünkü kışın su her yerde

mevcut, çok iyi ve ancak uzun süreli bir yemleme sonucu iyi sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

• Administrator
« Yanıtla #28 : 12 Åžubat 2012, 20:38:45 »
Sobayı kalbin veya boyundaki atar darmarların üzerine koyup bütün vücuda sıcak kan gitmesini saÄŸlayabiliriz. Bunu henüz denemedim, deneyince buradan yazacağım. 

Ahmet bu yazdığın benim aklıma pek yatmadı bence bunu deneme sanki biraz tehlikeli gibi geldi...

Çevrimdışı Ahmet SELİM

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #29 : 12 Åžubat 2012, 21:11:25 »
Ahmet bu yazdığın benim aklıma pek yatmadı bence bunu deneme sanki biraz tehlikeli gibi geldi...

Haklısın Hacı Bey. Keşke bu uyarıyı daha önce yapsaydınız :) Geçen gün sobayı kalbimin üzerine koyup biraz uzandım. Bir süre sonra uyuyup gitmişim hiç haberim bile yok. Uyandığımda göğsümde bir acı vardı. Soba ısınmış ısınmış deriyi yakacakmış az kalsın. Uyanmasam belki daha kötü olurdu. Demekki hayati organlardan uzak tutmak lazımmış :)
1984-Tokat

Seo4Smf Tagleri: hangi Vücut Isıtıcı 

Avcýlýk