havalıda tecrübeli atıcılar - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: havalıda tecrübeli atıcılar  (Okunma sayısı 705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail POLAT

• İSMAİL POLAT /1969 /YOZGAT
  • Yeni Üye
  • *
  • Yer: yozgat
havalıda tecrübeli atıcılar
« : 23 Ocak 2012, 21:38:12 »
arkadaÅŸlar bu site faal deÄŸilmi kimse yok gibi yazımı okuyan stoeger x50 hakkında tecrübeli arkadaÅŸ varsa  cevap verirse sevinirim ::) ::) ::) ::)
Yozgat-1969/5557101517

Çevrimdışı Bülent SARAÇ

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: ANKARA
Ynt: havalıda tecrübeli atıcılar
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2012, 21:45:14 »
BU SİTE 24 SAAT FAAL POLAT.BİRAZ BEKLE ARKADAŞLAR GELİRLER....
Bülent SARAÇ 1977 ANKARA

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2012, 21:49:11 »
Arkadaşım isminiz soyadınız nedir . Kendinizi tanıttınızmı bilmiyorum ama ,önce tanışma olsaydı bence daha iyi olurdu..
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2012, 21:57:58 »
Arkadaşım isminiz soyadınız nedir . Kendinizi tanıttınızmı bilmiyorum ama ,önce tanışma olsaydı bence daha iyi olurdu..

Özkan hocama katılıyorum, önce kendinizi tanıtmanız iyi olur bencede...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2012, 22:16:24 »
Polat diyorum zira o şekilde yazıyor ve doğum tarihinide sadece ben biliyorum 1969.
Şimdi kimse yokmu demişsin buradayız ancak sen ne soruyorsun onu bir anlatabilsen..

Ayrıca bu seninki neye benziyor biliyormusun:
Telefonla rastgele bir numara çevirip hava nasıl orada diye bilgi almaya anlatabildimmi.

Şayet bilgilendirilmek istiyorsan seni tanıyalım önce..

Yok ihtiyacım dersen sana yine de yardımcı olayım.

Modeli google ye yazıp altında çıkan KULLANICI YORUMLARINI okuyabilirsin...!
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Cem MENGÜŞ

• Sabit Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2012, 22:20:25 »
 Stoeger x50 hakkında pek bilgim yok, bilen arkadaÅŸlar eminimki bilgi vereceklerdir, ama bildiÄŸim birÅŸey var bu site EN FAAL sitedir..
Cem MENGÜŞ  -1973-İstanbul

Çevrimdışı Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2012, 22:31:18 »
Havalı konusunda bilgili arkadaşlarımız var ama online olmalarını beklemek lazım.7/24 online değiller.
Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: AkhisAr- mAnisA
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2012, 22:45:37 »
ıllede duymak ıstıyosannn  ortalamanın altında bır tufekk genel kanıya goree  bana gore bes para etmez hatsan 125 onun yaptıgının ıkı katını yapar oda bes para etmezde neyseee
Akhisar/Manisa-1982

Çevrimdışı Mahmut KAPLAN

• Sabit Üye
  • Avcılık Bir Tutkudur..
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2012, 22:50:05 »
Polat X50 hakkında ne soruyorsun anlamadım
Yay uzunluÄŸu...?
Atış mesafesi...?
Dürbün seçimi...?
Grupman..?
?..?..?..??
Yada tavsiyemi kullananlardan...
Kendini tanıtsan daha iyi olur bu arada...

Mahmut KAPLAN - 1982 - EDİRNE

Çevrimdışı Mustafa GÜR

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Bornova/Izmir
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2012, 01:01:12 »
arkadaÅŸlar bu site faal deÄŸilmi kimse yok gibi yazımı okuyan stoeger x50 hakkında tecrübeli arkadaÅŸ varsa  cevap verirse sevinirim ::) ::) ::) ::)
Ve Aleykümselam...
Alınması taraftarı değilim bu tüfeğin ama madem alınmış , alınmış alınmıştır.Hayırlı olsun...
Biraz bununla piştikten sonra başka marka ve tip arayışlarınız başlayacaktır.Zaten dürbünü ayarlamakta zorlanacaksınız , onu öğreninceye kadar eğer vaktiniz olur ve eğilirseniz tabi ki...O zaman 250 TL'den 4900 TL arası bir modeli , ihtiyaçlarınıza göre cevaplandırırız.
Bunu başardıktan sonra mesafeyi arttırmak isteyeceksiniz.O da olmadı PCP arayışı başlayacak , bir kaç PCP modelinden sonra imkanlar dahilinde üste doğru çıkıp sonunda yivli ateşliye doğru bir süreç devam eder eğer havalıcı olarak da ilerlemek isteseniz.Yok olmaz derseniz de ara sıra attığınız bir model olarak kalacaktır..
Bunun yerine Mod 125 yerli marka derim , bu sınıf için güçte.İstikrar isterseniz Mod 99 ya da Dominatör olabilir tabi ki Hatsan onlar da...
Sayg.
Mustafa GüR - 1974 - İzmir

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2012, 13:44:55 »
Polat Benden önceki yorumlara katılıyorum...

Ayrıca sana yardımcı olabilecek o kadar çok bilgi ve birikime sahip arkadaşım var ama senin girişin ve kendini ifade edemeyişin herkesin yardımcı olmasına mani olmuş...
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2012, 17:11:52 »
Polat Bey Benden önceki yorumlara katılıyorum...

Ayrıca sana yardımcı olabilecek o kadar çok bilgi ve birikime sahip arkadaşım var ama senin girişin ve kendini ifade edemeyişin herkesin yardımcı olmasına mani olmuş...

Doğru söze ne denir...
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı İsmail POLAT

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2012, 22:46:28 »
 :)ARKADAÅžLAR ÖNCELİKLE HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM BEN TÜM BİLGİLRİMİ GİRMİŞTİM AMA MUHTEMELEN SİZ GÖREMİYORSANIZ YANLIÅž OLMUÅž DEMEKKİ BEN İSMAİL POLAT 43 YAÅžINDA YOZGATTA İKAMET EDİYORUM.  OTOMATİK ATEÅžLİ TÜFEĞİM VAR AMA HAVALIYA AYRI BİR İLGİ DUYUYORUM UZUN ZAMANDIR HAVALI TÜFEK ALMA İSTEĞİM VARDI VE STOEGER BERETTA X50 ALDIM ALDIMDA SİZİN YANITLARINIZA BAKILIRSA HATALI BİR SİLAH SEÇİMİ YAPTIÄžIMI GÖRÜYORUM İSTEÄžM TEK MERMİ İLE 50 100 METREDEKİ HEDEFLERİ İNDİRMEYİ GELİŞTİRMEKTİ AMA DÜRBÜN AYARINI UZUN BİR AYAR SÜRECİNDEN SONRA AZ UZ YAPTIM FAKAT MERMİ HEDEFİ TAM VURUYOR BAZAN ÇOK FARKLI YERLERE GİDİYOR YERLİ PELET KULLANIYORUM SORUN BENDEMİ PELETTEMİ YOKSA SİLAHTAMI YENİ İTHAL PELET SİPARİŞİ VERDİM İNÅžALLAH PROBLEM PELETTE OLUR  KUSURA KALMAYIN ARKADAÅžLAR BİRAZ KAFANIZI ŞİŞİRİYORUM .SAYGILAR
Yozgat-1969/5557101517

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #13 : 28 Ocak 2012, 22:55:47 »
:)ARKADAÅžLAR ÖNCELİKLE HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM BEN TÜM BİLGİLRİMİ GİRMİŞTİM AMA MUHTEMELEN SİZ GÖREMİYORSANIZ YANLIÅž OLMUÅž DEMEKKİ BEN İSMAİL POLAT 43 YAÅžINDA YOZGATTA İKAMET EDİYORUM.  OTOMATİK ATEÅžLİ TÜFEĞİM VAR AMA HAVALIYA AYRI BİR İLGİ DUYUYORUM UZUN ZAMANDIR HAVALI TÜFEK ALMA İSTEĞİM VARDI VE STOEGER BERETTA X50 ALDIM ALDIMDA SİZİN YANITLARINIZA BAKILIRSA HATALI BİR SİLAH SEÇİMİ YAPTIÄžIMI GÖRÜYORUM İSTEÄžM TEK MERMİ İLE 50 100 METREDEKİ HEDEFLERİ İNDİRMEYİ GELİŞTİRMEKTİ AMA DÜRBÜN AYARINI UZUN BİR AYAR SÜRECİNDEN SONRA AZ UZ YAPTIM FAKAT MERMİ HEDEFİ TAM VURUYOR BAZAN ÇOK FARKLI YERLERE GİDİYOR YERLİ PELET KULLANIYORUM SORUN BENDEMİ PELETTEMİ YOKSA SİLAHTAMI YENİ İTHAL PELET SİPARİŞİ VERDİM İNÅžALLAH PROBLEM PELETTE OLUR  KUSURA KALMAYIN ARKADAÅžLAR BİRAZ KAFANIZI ŞİŞİRİYORUM .SAYGILAR

İsmail abi önemli değil bazen yazılan ile konuşma arasında ifadede yanlış anlaşılmalar olabiliyor.Veysel AÇARI,Mahmut KAPLAN gibi arkadaşlarımız özellikle bu havalı silahlar konusunda uzmanlaşmış durumdalar.Onlardan öğrendiğim kadarıyla sizdeki de yaylı sistem olduğu için uzun mesafede çok etkili olmayan bir tüfek,bence sizi daha da mutlu etmesi için PCP silahlarla tanışmalısınız, ben bizzat denedim çok etkili ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı İsmail POLAT

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #14 : 28 Ocak 2012, 23:20:10 »
OSMAN KARDEÅž KEÅžKE ALMADAN ÖNCE SİZLERİN FİKİRLERİNİ ALSAYDIM AMA BU SİTEYİ VE SİZN GİBİ SAMİMİ İNSANLARI SONRADAN BULDUM  HAYIRLISI İNÅžAALLAH BİRAZ BU SİLAHLA ACEMİLİĞİMİZİ ATALIM BAKALIM. ÅžUNUDA BELİRTEYİM BENDE BİRAZ İCATÇILIK RUHU VARDIR BELKİ BU SİLAH ÜZERİN DE GÜZEL VE OLUMLU DEĞİŞİKLER YAPARSAM SİZLERLE MUTLAKA PAYLAÅžIRIM
Yozgat-1969/5557101517

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #15 : 28 Ocak 2012, 23:31:53 »
havalı sılah kullanıcıları yada hıc alakası olmayan bır ınsanada sorsan turkıye ılk sordugu ne kadar guclu oldugudur tufeÄŸin  bızde aslında bu  en azından yaylı tufeklerde  cok yanlış onemlı olan ılk basta isabet elde etmektır yada daha kolay daha ısabetlı atıs yapmak daha onemlıdır   yaylıda  stogerx50 gıbı cok guclu tufeklerde  karsılasabılcen  sorunlar ın en basında durbun sabıtleme sı cunku yayı cok fazla guclu oldugundan dolayı en fazla on atısdan sonra sıfırlaman bozulcak bu yuzdende ısabetolmucak   Ä±kıncısı cok fazla tepme hıssedeceksın ve buda ısabetı kotu yonde etkılıcek ,    bırde bu gucun sıze hıc bır faydası yok  av serbest olsa bıle bu guc sıze daha buyuk bır hayvanı oldurme sansı vermıcek yada dıgerı ıle 100 metreye atıp bunla 150 metreye atar gıbı bır durumda yok  yanı hıc bır faydası yok bu gucun sılahı tavsıye etmeme sebebım benım acımdan bu     ama sız almıssınız artık tufegı durbun sabıtlemeyı dampa ayak ve stoper ısıyle gecıcı sureler cozersınız  kullanacagınız pellet 3 lıralık ınce pellet olursa 20 metrenın ustunde performans beklemenız abest olur cunku her pelletın seklı agırlıgı dıgerınden farklı  bu yuzden 11 ıla 14 grain agırlıkları arasında kalıtelı pelletlerden alırsanız   bu sekılde silahınızdan en yuksek verımı alırsınız

Akhisar/Manisa-1982

Çevrimdışı İsmail POLAT

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2012, 23:48:27 »
VEYSEL KARDEŞ TAVSİYE EDECEĞİN PELLETİN MARKASINI MODELİN YAZABİLİRMİSİN YOZGATTA ORJİNAL PELLETLER BULMAK İMKANSIZ ONUN İÇİN İNTERNETTEN SİPARİŞ EDERKEN HANGİ PELLETİ İSTEYECEĞİMİ TAM OLARAK BİLMEK İSTERİM . BİRDE KALİTELİ PELLET KULLANIRSAM İSABET ORANI ARTARMI
Yozgat-1969/5557101517

Çevrimdışı Bülent SARAÇ

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2012, 15:06:11 »
İSMAİL BEY TÜFEĞİNİZ İÇİN JSB VE H&N, BENJAMİN ,CROSMAN PREMİER MARKA PELETLERİ TAVSİYE EDERİM.TÜFEĞİNİZ 5.5 MM LİK İSE 14.3 GRAİN PELLETLERİ KULLANIN.
Bülent SARAÇ 1977 ANKARA

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2012, 16:58:58 »
hayırlı olsun..gerkenler yazılmış...
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı İsmail POLAT

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2012, 21:10:19 »
 ;)arkadaÅŸlar ilgi ve alakanız için teÅŸekkürler
Yozgat-1969/5557101517

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #20 : 30 Ocak 2012, 13:50:57 »
İSMAİL BEY TÜFEĞİNİZ İÇİN JSB VE H&N, BENJAMİN ,CROSMAN PREMİER MARKA PELETLERİ TAVSİYE EDERİM.TÜFEĞİNİZ 5.5 MM LİK İSE 14.3 GRAİN PELLETLERİ KULLANIN.

+++1
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 13:51:38 Gönderen: Veysel AÇARI »
Akhisar/Manisa-1982

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
« Yanıtla #21 : 30 Ocak 2012, 16:25:44 »
İsmail abi aynı tüfekten bende de var ve yaklaşık 6 aydır kulllanıyorum.. Evet veysel kardeşimin dediği gibi kuvvetli bir tüfek ama açıkçası ben memnun değilim çünkü kuvvetli bir yaya sahip olduğundan dürbün sıfırlaması ( ekstra dampa alarak biraz çözdüm ) tam yapılamıyor ve bence bir diğer kötü yanı ise oldukça ağır bir tüfek..!! ilk bu tüfeği alırken Veyseli dinleseydim böyle pişman olmazdım ama insan deneme yanılma yoluyla da öğreniyor işte.. Ama bu tüfek yine de bana yaylı bir tüfekte bulunacak gücü fazlasıyla verdi.. Şimdi hedefim ise PCP SİSTEM bir tüfek eminimki abi sende yakında bunu düşüneceksin..

Bir diÄŸer konu ise PELLET seçimi... ben bir çoÄŸunu denedim ama en çok beni tatmin edenleri CROSMAN - JSB  ve GAMO nun genelde 14 grain likleri oldu..
Gamo pro hunter da tavsiye edeceklerimdendir :)
Kolay geLsin
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Bülent SARAÇ

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2012, 20:26:31 »
ARKADAÅžLAR ÇOK GÜÇLÜ YAYLI-PİSTONLU HAVALI TÜFEKLERDE DÜRBÜNÜN ARTIKILI KIRILIYOR YA DA SIFIRLAMASI BOZULUYOR YA DA DÜRBÜN YERİNDEN ÇIKIYOR.BU SORUNLARI YAÅžAMAMAK İÇİN ALMAN MALI DİANA MOD 54 TÜFEĞİ İNCELEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.DÜRBÜNÜN TAKILI OLDUÄžU YER ATIÅžLA BERABER EÅž ZAMANLI OLARAK GERİYE DOÄžRU GELİYOR VE GERİ TEPMEDEN DOLAYI OLUÅžAN SARSINTI SIFIRA İNDİRGENİYOR.TABİ BİRAZ PAHALI BİR OYUNCAK.BÜTÇENİZ ELVERİŞLİ İSE PCP TÜFEKLERİ EDİNMENİZİ TAVSİYE EDERİM AMA PCP LERİN DE APARATLARI ÇOK FAZLA.BEN TÜPLE,APARATLA UÄžRAÅžAMAM DERSENİZ TAVSİYEM YEGANE DİANA MOD 54    5.5MM OLACAKTIR.4.5 MM LİK OLANI TAVSİYE ETMEM ÇÜNKÜ BU TÜFEK ÇOK GÜÇLÜ BİR TÜFEK 4.5 MM PELLETLER BU TÜFEÄžE ÇOK HAFİF GELİYOR VE STABİL ATIÅžLAR YAPAMIYORSUNUZ.5.5 MM PELETLERDEDE 14.3 GRAİN PELLETLERLE RANDIMAM ALIRSINZ.SAYGILARIMLA...
Bülent SARAÇ 1977 ANKARA

Çevrimdışı Ömer KOŞTUR

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: adana
« Yanıtla #23 : 03 Åžubat 2012, 08:52:14 »
bülent bey bu güzel bilgiler için teşekkürler
Ömer KOŞTUR - Adana - 1961

Çevrimdışı Bülent SARAÇ

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #24 : 04 Åžubat 2012, 01:05:59 »
bülent bey bu güzel bilgiler için teşekkürler
RİCA EDERİM. BİLDİKLERİMİ PAYLAŞTIM ÖMER BEY.
Bülent SARAÇ 1977 ANKARA

Çevrimdışı Cihan ADANALI

• Yeni Üye
  • *
  • AVCI UMDUÄžUNU DEĞİL VURDUÄžUNU YER....
« Yanıtla #25 : 12 Nisan 2012, 21:50:21 »
Yukarida yazilacak hersey yazilmis durbun yaylilarda fazla ayar tutmaz,  yayin carpma gucu nisan hattini etkiler, pelletin agirlik hava kosullari ve kalitesi cok onemlidir
Cihan ADANALI - 1986 - ANKARA

Seo4Smf Tagleri: havalıda tecrübeli atıcılar 

Avcýlýk