K.I.F KÖPEK IRKLARI FEDARASYONU, KÖPEK KAYIT ÜCRETİ BİLGİSİ. - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: K.I.F KÖPEK IRKLARI FEDARASYONU, KÖPEK KAYIT ÜCRETİ BİLGİSİ.  (Okunma sayısı 2266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tarık TOKATLI

• Moderator
       ArkadaÅŸlar altta yazacaklarım tamamen bir arkadaşımın başından geçen mevzudur.Amacım hiçkimseye sataÅŸmak veya dalaÅŸmak deÄŸildir, ben bile duyduÄŸumda bune yaaa dedim

Pazar günü K.I.F'ın organize ettiÄŸi ırk standartları ve kayıt organizasyonunda ödenen ücretler korkuç haller almış.Arkadaşım adına çok üzüldüm ve kendisine aynen şöyle dedim.Sen parayı sokaktanmı topluyorsun
Güldü bana ve şöyle dedi.Abi allem ettiler kallam ettiler ve parayı cebimden cımbızla cektiler dedi.

1)100.00TL Pointer klübü aidat ücreti bunun50.00 TL'si temerrüt ücretiymiÅŸ

2)175.00TL K.I.F'a kayıt ücreti deÄŸerlendirme üçreti dahil

Taktir sizin arkadaÅŸlar bugün 630.00 TL askeri ücretin ödendiÄŸi bir ülkede bu faiÅŸ fiyatlar beni endiÅŸelendiriyor taktir sizin arkadaÅŸlar.Tabiki sizinde yorumlarınızı görmek ve duymak isterim :(
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2011, 22:57:44 Gönderen: Tarık TOKATLI »
16/10/1973 Güzelbahçe-Yelki/İZMİR İkamet:Karşıyaka/İZMİR Tel:0536 8614009

Çevrimdışı Ertan ACAR

• Sabit Üye
herkez bi rant tutturmuÅŸ gidiyor tarık abi varsın olmasın kaydı çelgin keklik dag da  kıf üyesine bakmıyor :):):) anladın sen dedigimi  abi rasgele
ERTAN ACAR  1982  BALÇOVA-İZMİR

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
    Åžaşırmam Avrupa nın en pahalı petrolünü biz satıyoruz. Bu niçin böyle olamasınki.
    Merak ediyorum ve araÅŸtıracağım acaba bu iÅŸin merkezinde F.C.İ de bu iÅŸler nasıl oluyor.ÖrneÄŸin Almanya da Federasyon veya
    dernekler bu paraları istiyormu.

Ayrıca ÅŸu gariban yurdum avcısına yazıktır. Ben de çok duydum adam kıtı kıtına geçiniyor. Hadi gittin bir yavru aldın ucuz yada pahalı.
    Sonrasında gidiyor ve bu deli paraları veriyor ve vermeye de devam edecek.

KöpeÄŸi diÅŸiyse doÄŸurtacak zaten onun peÅŸinde eminim. Ayrıca yalandan bir doÄŸum. Yani üç yıl önce doÄŸurmasıyla ÅŸimdi doÄŸurması
    arasında ne fark var ve bir de yavru başı 50 tl yine ödeme yapacak sisteme...!

Åžahsım adına konuÅŸuyorum ve bu bence günahtır. Ayrıca yurdum av köpeÄŸi severi bu sistemin adına TİTAN demeÄŸe baÅŸlamış duyuyorum...! 

Sonuç olarak hemen yolun başında toplam ödenen ücret  275 tl  akıllara zarar...!

Åžimdi beyler yıkıcı deÄŸil yapıcı olmak ta lazım. Yani kayıtta olsun tamam ancak bu rakhamlar ne böyle.
    Neredeyse Almanya da satılan  F.C.İ  SECERELİ  yavru ücretini yakalmış...!

Ben Almanya dan 250 euroya üst üste yavrular alan getirenleri biliyorum. Dört adet 1000 euro...!

« Son Düzenleme: 26 Ocak 2011, 23:26:03 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
"Bana KIF kayıt kağıdı değil dağda av yapanı lazım" YEĞEN ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
      Åžimdi beyler yıkıcı deÄŸil yapıcı olmak ta lazım. Yani kayıtta olsun tamam ancak bu rakhamlar ne böyle.

Ben Almanya dan 250 euroya üst üste yavrular alan getirenleri biliyorum. Dört adet 1000 euro...!
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2011, 23:24:37 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
      Neredeyse Almanya da satılan yavru ücretini yakalmış...!

Usta sonra bu yavruları 1000'er € dan satmıştı hemde bir çok kez onu da hatırlıyorum ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Tarık TOKATLI

• Moderator

Osman sana katılmamak mümkün deÄŸil fakat niçin bunlar oluyor yazık deÄŸilmi bu arkadaÅŸlara
    Almanyadan yavru getirtmeye kalksak maliyet aynı paralara geliyor.Peki farkı nedir ,bence fark ÅŸu.
    F.C.İ SECERELİ KÖPEK SAHİBİ OLURUM!!!!
16/10/1973 Güzelbahçe-Yelki/İZMİR İkamet:Karşıyaka/İZMİR Tel:0536 8614009

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
        Osman artık ona satmakmı denir yoksa baÅŸka bir ÅŸey mi denir bilemem...!

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
Tarık arkadaşım bende gelecektim pazar günü İzmire ,rahatsızım bir haftadır ava gidemiyorum.Ama seyirci olarak tabiki ,bu iÅŸler malesef böyle sanıyorum bizler avcıyız ve bize av yapan köpekler lazım .Haa kayıtlılar yapmıyormu tabiki yapıyor.Ama av yeteneÄŸi meralarda gercek avda görülüyor yarışmalarda deÄŸil..Ben burada bu konulara bir gün isyan ettim  ve hodri meydan varsa kurzhaarı olan sabah 7 akÅŸam 7 ençok ferma veya en çabuk kuÅŸu bulma ama rakip çıkmadı.Sonunda derneÄŸin ilan tahtasından yazımı alıp yırttım.Bilmem bir ÅŸey anlatabildimmi..(benim kızım NADYA bir tane parayla almaya kimsenin güçü yetmez..)
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
Daha ne denirki..
o kadar para vereceğime Az daha para biriktirir 200€ ya en babasını alırım.Hem av garantili. ;)
Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Yakup ÇİFTÇİ

• Sabit Üye
  • atıclk öğrenmesi en kolay ustalaÅŸmsı en zor ÅŸeydir
dışarıda durumlar vahim. Allah ustamıza zeval vermesin
Yakup ÇİFTÇİ - 1988 - BALIKESİR - zatoichi_3327@hotmail.com   ROBUST 222              

Çevrimdışı Halil AYYILDIZ

• Sabit Üye
  • Yer: Afyonkarahisar/Dinar
    Åžaşırmam Avrupa nın en pahalı petrolünü biz satıyoruz. Bu niçin böyle olamasınki.
    Merak ediyorum ve araÅŸtıracağım acaba bu iÅŸin merkezinde F.C.İ de bu iÅŸler nasıl oluyor.ÖrneÄŸin Almanya da Federasyon veya
    dernekler bu paraları istiyormu.

Ayrıca ÅŸu gariban yurdum avcısına yazıktır. Ben de çok duydum adam kıtı kıtına geçiniyor. Hadi gittin bir yavru aldın ucuz yada pahalı.
    Sonrasında gidiyor ve bu deli paraları veriyor ve vermeye de devam edecek.

KöpeÄŸi diÅŸiyse doÄŸurtacak zaten onun peÅŸinde eminim. Ayrıca yalandan bir doÄŸum. Yani üç yıl önce doÄŸurmasıyla ÅŸimdi doÄŸurması
    arasında ne fark var ve bir de yavru başı 50 tl yine ödeme yapacak sisteme...!

Åžahsım adına konuÅŸuyorum ve bu bence günahtır. Ayrıca yurdum av köpeÄŸi severi bu sistemin adına TİTAN demeÄŸe baÅŸlamış duyuyorum...! 

Sonuç olarak hemen yolun başında toplam ödenen ücret  275 tl  akıllara zarar...!

Soyun beyler bizim gibi garibanları soyun.Ne yazık ki bir taraftan maliye ,bir taraftan Çevre Bakanlığı şimdi birde bunlar çıktı.Ne denir YAZIKLAR OLSUN.........!!!!!
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2011, 00:47:25 Gönderen: Halil AYYILDIZ »
Halil AYYILDIZ - 1967 - Afyonkarahisar/Dinar
05416562306

Çevrimdışı Süleyman YILDIZ

• Sabit Üye
yurdumun avcısının sucu ne ? anlamıyorum paylaşım icin teşekkurler
Süleyman - YILDIZ- 1977 - MANİSA

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
Yazılanların tümüne katılıyorum haklısınız da
Ama bakın ben ayrı bir ÅŸey daha söyleyeyim bu da büyük MUAMMA  ...
Polemik olmasın diye cins belirtmeden yazıcam
Dostumun birinin bir cins köpeği var ama aslında başka bir cins eşleşmeden doğan kırma bir köpek
Irk standartlarına tam uyduğu söylenemez
Dostum gidiyor ( kendi tabiriyle ) aslanlar gibi basıyor parayı KIF a kayıt ettiriyor.. !!!!!!
Gelip kahvede orada burada benim köpek KIF a kayıtlı belgeli seninki ne diyor millete  !!!!!!!!!
Aklınca piyasa yapıp şimdiden yavrunun fiyatını şişiriyor...
Hadi bu uyanığıda geçtimde yaw bu belgeyi vermek için bu köpeği KIF ta kim inceliyor hangi bilir kişi bunu onaylıyor !!!!
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Emin KARS

• Sabit Üye
          KöpeÄŸimi kıfa kaydettirirsem neyi kanıtlamiÅŸ olacağım 400-500 lira verince köpeÄŸim dahamı iyi av yapacak?.Ben avcı
açısından bunu çok gereksiz buluyorum.Ha üretici ve yarışmacı açısından durum farklı olabilir.Üretici ürettiği yavruların
standartlara uygunluğunu bu belge ile alıcıya garanti eder.Tabi bu yavru fiatını ikiye katlar ama en azından alıcı ,standart
bir yavru aldığını bilir.Eğerki kıfta bu belgeyi verirken görevini layıkıyla yaparsa.Diğer taraftanda eğer ben üreticinin
dürüstlüğünü,yavrularının kalitesini biliyorsam ve sadece av yapacaksam bu belgeyi alsam nolur?almasam nolur?.Ne mi
olur?Belgesiz 400tl ise belgeli 800 olur.

Emin KARS -1967 - Ankara

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
AVCILAR İÇİN NE HİKMETSE HERŞEYİ PAHALI, ZAHMETLİ VE KÜLFETLİ HALE GETİRMİYORLAR MI? BU DA BÖYLE BİRŞEY NE KADAR MADDİ İMKANIN OLURSA OLSUN BÜYÜK PARA..
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
    Emin ve Murat arkadaşımın görüşlerine katılıyorum.
    Günümüzde hem avcı hemde köpek sahibi olanlar bu köpek kayıt iÅŸlerini yavru satma düşüncesi ile ve nam olsun diye yapıyorlar.
    Adama desen verme ÅŸu parayı köpeÄŸine iki torba mama al almaz.

Ayrıca köpeklerinin kıymetimi artıyor.Dün neyse bu günde odur. Aldıkları yavrularıda dün hangi paraya satılıyorsa bugün yine aynı.

Siizler İSTENİLEN yavru parasına bakmayın SATILAN yavru parasına bakın derim.
    Ben KIF kayıtlı köpeklerin yavrularının 300-400 tl ye satıldığını da biliyorum...!

Çevrimdışı Serhat BURHAN

• Sabit Üye
Millet kafayı yemiş bu paraları verene Allah akıl fikirde vermiş.Sen baksana avına ne işin var kıf la küf le.
Serhat Burhan  1984 - İZMİR-FOÇA
0533 410 3769

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
Usta ne güzel söylemiş, kardeşim köpeğine 2 torba en babasından mama al o köpek sana,para verdiğin adamlardan daha minnettar kalır.....
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
haaa masallahhh bu ne yaaa ALLAH gecınden versın kefenın cebı yoktur arkadas..öbür tarafta damı köpek alıp satacan varsa öle bişey köpekle göçelim öbür tarafa...AYIPTIR GÜNAHTIR

EN BÜYÜK RANTTIR...
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• Paylaşımcı Üye
ArkadaÅŸlar, Türkiye'de köpeklerin ırk standartları ile ilgili çalışmalar yapılma zamanı geç dahi kaldı,  Biran önce Türkiye'deki safkan köpek ırklarını kayıt altına alarak ıslah çalışmaları yapmak, Türkiye'ye özgü köpek ırklarını Dünyaya tanıtarak tescil ettirmek, ırkların kaybolmaması için ıslah çalışmalarına baÅŸlamak gereklidir. Bu açıdan KIF'a olumlu bakıyorum. Bir de biliyorum ki bu çalışmalarla ilgili hakem getirerek Türkiye'nin çeÅŸitli yerlerinde müsabakalar düzenlemenin belli bir maliyeti vardır. ÖrneÄŸin: Yol masrafları, Otel masrafları, Yemek masrafları, Yurt dışından getirilen Hakem'in gündelikleri. Bu sadece müsabakalarla ilgili giderler. KIF köpek sahiplerinden para almazsa bu hizmetleri nasıl karşılayacak? Fiyata gelince; Bana göre de ağır, köpeÄŸin deÄŸeri ne ki, bu kadar para yatıralım? O fiyata safkan köpekler satılıyor, yüzüne bakan yok. Bence Türkiye'de böyle bir çalışma Üniversiteler ya da Devlet tarafından finanse edilmek sureti ile desteklenmelidir, kayıtlar da ya bedava ya da bedavaya yakın makul bir ücret karşılığı olmalıdır. Aksi takdirde KIF diye bir kuruluÅŸ ta Türkiye'de varlığını sürdüremez. Türkiye'de köpek ırkları ile ilgili kayıt altına alma vb. çalışmalar da amacına ulaÅŸamaz. Saygılar.
« Son Düzenleme: 05 Åžubat 2011, 18:35:43 Gönderen: M.Kemal KESKİN »
M.Kemal KESKİN - 1957 -İSKENDERUN
0 505 4577838

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
ArkadaÅŸlar, Türkiye'de köpeklerin ırk standartları ile ilgili çalışmalar yapılma zamanı geç dahi kaldı,  Biran önce Türkiye'deki safkan köpek ırklarını kayıt altına alarak ıslah çalışmaları yapmak, Türkiye'ye özgü köpek ırklarını Dünyaya tanıtarak tescil ettirmek, ırkların kaybolmaması için ıslah çalışmalarına baÅŸlamak gereklidir. Bu açıdan KIF'a olumlu bakıyorum. Bir de biliyorum ki bu çalışmalarla ilgili hakem getirerek Türkiye'nin çeÅŸitli yerlerinde müsabakalar düzenlemenin belli bir maliyeti vardır. ÖrneÄŸin: Yol masrafları, Otel masrafları, Yemek masrafları, Yurt dışından getirilen Hakem'in gündelikleri. Bu sadece müsabakalarla ilgili giderler. KIF köpek sahiplerinden para almazsa bu hizmetleri nasıl karşılayacak? Fiyata gelince; Bana göre de ağır, köpeÄŸin deÄŸeri ne ki, bu kadar para yatıralım? O fiyata safkan köpekler satılıyor, yüzüne bakan yok. Bence Türkiye'de böyle bir çalışma Üniversiteler ya da Devlet tarafından finanse edilmek sureti ile desteklenmelidir, kayıtlar da ya bedava ya da bedavaya yakın makul bir ücret karşılığı olmalıdır. Aksi takdirde KIF diye bir kuruluÅŸ ta Türkiye'de varlığını sürdüremez. Türkiye'de köpek ırkları ile ilgili kayıt altına alma vb. çalışmalar da amacına ulaÅŸamaz. Saygılar.

Kemal ağabey iyi demişsinde hadi yurtdışından hakemi getirdin masrafı var bileti var oteli var. Diğer bu işe gönül vermiş olan kişilerde senden benden alınan parayla otelde kalacaksa ne anlamı kaldı. Ayrıca otel var otelcik var. Otel parasını kurtaracağız diye bir köpek kaydı için 275 tl bu ne..
Biz demiyoruzki köpekler kayıt altına alınmasın. Alınsında yalandan avcıların kafası yıkanarak alınmasın.
Adam götürüyor köpeğini ne köy olur ne kasaba kayıt altına aldık diyorlar bastır parayı.

Sonra nerden anladın SAF KAN OLDUĞUNU. Bu iş sadece DNA testi ile olur. Öğle suratına bakarak olmaz. Ben ne tecrübeler edindim. Ana Pointer baba
Kurzhaar yavru şahane bir yine Pointer çıkmış.

Yine sonra bak mart ayından itibaren Kurzhaar ırkı köpekleri bu cinsin derneği kayıt etmiyormuş. Sence BUNUN ANLAMI nedir acaba. Aklına bir şey
geliyormu.

Ortalama 200 tl den köpek kaydı yaparsan ve 500 köpeği kaydedersen 100.000 tl yapar eski parayla 100 milyar yani...!

Dileyen köpeğini kayıt altına aldırabilir. Elinde 3 köpeği varsa hepsinide aldırabilir. Para var huzur var. Fakat sonra yavru 1000 tl deyince kimse ağlamasın derim. Zira kayıt için 300 tl harcıyan yavruya da 1000 tl yi bastıracak.

Sonuç olarak BU PARALAR bizim memleketimize çok ben asla vermem. Vercek olana da etki ederim. ZİRA HİÇ BİR İŞE YARAMIYACAĞINI HEP BERABER
GÖRECEĞİZ. Aman pardon BAZILARINA yarıyacak onlarda suyun başındakiler zaten bilmem anlatabildimmi..!
« Son Düzenleme: 05 Åžubat 2011, 18:58:01 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
    Sonra hakemlerde var artık T.C de yeni öğrendim. Bunlarda haliyle  K.I.F  ta yönetimde olan kiÅŸiler.Yani hep bildik isimler boÅŸver...!
« Son Düzenleme: 05 Åžubat 2011, 19:24:48 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• Paylaşımcı Üye
Mahmut kardeşim, kardeşim diyorum, gerçekten samimi bir insansın. Ben de senin yazdığın gibi bu rakamların çok olduğunu, kayıt ücretinin ya bedava olması gerektiğini ya da bedavaya yakın olması gerektiğini yazdım. Sadece Türkiye'nin bir yerden başlaması gerektiğini düşünüyorum, senin de bildiğin gibi bu gibi çalışmalar Avrupa'da, İngiltere'de daha 200 yıl önce Devlet ve Üniversite'lerin desteği ile başlamış, örneğin, kanaryalar, güvercinler, köpekler daha bilmediğimiz pek çok konuda. Ben sadece KIF'a o yönüyle olumlu bakıyorum. Yoksa sizin de dediğiniz gibi melez köpek kaydedip safkandır diye belge veriyorsa bunu Avrupa'da yaptıklarını düşünmüyorum. Ben de benzeri şeyleri bazı sitelerde okudum. Bana gelince; Ben de köpeklerimi KIF'a kayıt ettirmedim. O parayı verip ne köpeklerimi yarışmaya sokarım, ne de köpeklerimi kayıt yaptırırım. Saygılar.
M.Kemal KESKİN - 1957 -İSKENDERUN
0 505 4577838

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
     Kemal aÄŸabey bu paralarıda daha ziyade garibanlar veriyor biliyormusun. Aylık geliri 500-600 tl olanlar yani...!

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
                               Daha çok yol katedilmesi lazım, ustamında dediÄŸi bir söz var, bizim avrupanın ÅŸu anki haline gelmemiz için temiz bir 100 yıl var önümüzde...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Talip KEÇECİ

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: G?RESUN-T?REBOLU
Arkadaşlar kardeşler.Balık baştan kokar başımız neki sonumuz ne olsun herkez vatandaşın cebinden ne koparırız hesabı peşinde kayıt altında olmak güzel kimlik olur insan kimligi 60 TL olanda kıf kayıdı okadar olmazmı bizim millet kıf lı olunca köpeğin daha iyi av yapacagını kanısında usta yazmış köpeğe mama almaz kıf yaptırmaya gider nam olsun kar olmasın misali uyanık birileri çıkar bi dernek kurar kendini hakem tayin eder birileri buna çanak tutar vatandaşı keriz yerine koyar kaz niyetine yolar herkese saygılar
« Son Düzenleme: 07 Åžubat 2011, 14:11:06 Gönderen: Arif ALTINYOLLAR »
Giresun/Tirebolu-1963

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
İki yada üç gün önce yabanda izledim,bir kıf yöneticisi en son yapılan avrupadaki yarışmaya 15000 yada 20000 civarı bir katılımın olduğunu rakamları tam hatırlamıyorum ama bunlara yakın rakamlardı,bizde de son yapılacak yarışmaya 1200 ön başvurunun olduğunu söylüyordu,tam hatırlamıyorum ama konularda vardı katılım payı 50 miydi 50 ise 600.000 yapar arkadaş ne hakemi ne oteli yapın hesabını,aslında Mahmut abi sen bunlarla didişmek yerine bir kolundan da sen tutsaymışın şimdi yavru falan uğraşmazdın gibi geliyor ne dersin :),şaka bi yana artık bu iş bir sektör olmuş durumda,tabiki bir yerden başlamak lazım ama önce uzman gerçekten eğitimli,kişilerin öncülüğünde,en önemliside gerçekten gönüllülerin içinde olduğu bir başlangıçla start vermeliydi

Hocam 1200 baÅŸvuru öğlemi.Kendi kafalarına göre yazıyorlar rakamları. Bizim ülkemizde bu rakamlar ancak futbol maçlarında mitinglerde yada
    iÅŸ müracatlarında olur. Geçecekler bunları.Onlar ancak sen ben bizim oÄŸlan yaparlar müsahabakaları...!
« Son Düzenleme: 07 Åžubat 2011, 14:09:26 Gönderen: Arif ALTINYOLLAR »

Çevrimdışı Ali GÜN

• Paylaşımcı Üye
KIF ney?Ben anlamam ondan ben köpeğim kokuya giriyormu kafasını kaldırıp fermayı basıyormu vurduğum kuşu bana getiriyormu ahada ben bundan anlarım.BEN TİCARİ amaç gütmüyorumki yavrulatıp kar yapayım apartmana geçmeden çekicem köpeğimi burdan bi arkadaşın köpeğine.kendime yavru ayırıcam.KIF köpeğime av yaptıracaksa ok.benim köpeği almazlar zaten boyu kısa. ;D ama o kısacık boyuyla vurdurtmadığ kuş kalmadı bana.ban av yapsın yeter.gözümüz fazlasında değil.ŞÜKÜR bana yetiyor.
ali gün KARÅžIYAKA 1976   ali_gun76@hotmail.com    ESKİŞEHİR   0506 905 18 95

Avcýlýk