Arkadaşlar, Türkiye'de köpeklerin ırk standartları ile ilgili çalışmalar yapılma zamanı geç dahi kaldı, Biran önce Türkiye'deki safkan köpek ırklarını kayıt altına alarak ıslah çalışmaları yapmak, Türkiye'ye özgü köpek ırklarını Dünyaya tanıtarak tescil ettirmek, ırkların kaybolmaması için ıslah çalışmalarına başlamak gereklidir. Bu açıdan KIF'a olumlu bakıyorum. Bir de biliyorum ki bu çalışmalarla ilgili hakem getirerek Türkiye'nin çeşitli yerlerinde müsabakalar düzenlemenin belli bir maliyeti vardır. Örneğin: Yol masrafları, Otel masrafları, Yemek masrafları, Yurt dışından getirilen Hakem'in gündelikleri. Bu sadece müsabakalarla ilgili giderler. KIF köpek sahiplerinden para almazsa bu hizmetleri nasıl karşılayacak? Fiyata gelince; Bana göre de ağır, köpeğin değeri ne ki, bu kadar para yatıralım? O fiyata safkan köpekler satılıyor, yüzüne bakan yok. Bence Türkiye'de böyle bir çalışma Üniversiteler ya da Devlet tarafından finanse edilmek sureti ile desteklenmelidir, kayıtlar da ya bedava ya da bedavaya yakın makul bir ücret karşılığı olmalıdır. Aksi takdirde KIF diye bir kuruluş ta Türkiye'de varlığını sürdüremez. Türkiye'de köpek ırkları ile ilgili kayıt altına alma vb. çalışmalar da amacına ulaşamaz. Saygılar.