Köpeğim Ateşin Başına Gelenler - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: KöpeÄŸim AteÅŸin Başına Gelenler  (Okunma sayısı 597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zekai DÖNERKAN

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: istanbul
Ynt: Köpeğim Ateşin Başına Gelenler
« Yanıtla #30 : 03 Åžubat 2012, 23:37:01 »
Fuzuli bey,anladığım kadarıyla,avcı değilsiniz,ama köpekleri seviyorsunuz.köpek sahibi olmak mesuliyet ister.ona cocuğunuz gibi bakamıyacaksanız,özür diliyorum,avcı dostlarım,size yazamamışlar,ama siz köpek sahibi olmayın.eğer aşılarını zamanında yaptıramıyorsanız,merdiven altında,tutuyorsanız,başıboş 3-5 saat salıyorsanız,siz köpeğinizi allaha havale etmişsiniz.eğer ona yeterli zamanı ve parayı,kulübe yapmak gibi,harcıyamıyorsanız,dost acı söyler siz köpek bakmayın.verebilecekseniz bence ona daha iyi bakabilecek birisine verin,hiç değilse gözününün önünde tutar.üzgünüm,saygılar.
İstanbul-1957

Çevrimdışı Fuzuli TABAR

• Aktif Üye
  • **
  • YiÄŸidi öldürün ama hakkını yemeyin.
    • sihirlikovan
  • Yer: Ardahan
« Yanıtla #31 : 04 Åžubat 2012, 14:40:07 »
Fuzuli bey,anladığım kadarıyla,avcı değilsiniz,ama köpekleri seviyorsunuz.köpek sahibi olmak mesuliyet ister.ona cocuğunuz gibi bakamıyacaksanız,özür diliyorum,avcı dostlarım,size yazamamışlar,ama siz köpek sahibi olmayın.eğer aşılarını zamanında yaptıramıyorsanız,merdiven altında,tutuyorsanız,başıboş 3-5 saat salıyorsanız,siz köpeğinizi allaha havale etmişsiniz.eğer ona yeterli zamanı ve parayı,kulübe yapmak gibi,harcıyamıyorsanız,dost acı söyler siz köpek bakmayın.verebilecekseniz bence ona daha iyi bakabilecek birisine verin,hiç değilse gözününün önünde tutar.üzgünüm,saygılar.

Zekai bey merhaba yazınızı okudum. Biraz acımasız olmuÅŸ diyeceksiniz dost acı söyler sizi dostum olarak kabul ediyorum. KöpeÄŸim AteÅŸi Temmuz ayında İstanbul da bir arkadaşımın çiftliÄŸinde buldum Arkadaşım Ali bey (kulakları çınlasın) iyi dünya görüşü olan bir insan. Parasını yemesini bilir zevk için hayvanları, Didim marinada yatı, çiftliÄŸinde   kahyası yardımcıları bir de saf kan İngiliz atı olan arkadaşım. AteÅŸi Temmuz ayında arkadaşımın çiftliÄŸinde bulduÄŸumda çok küçük tahminen bir aylık kadar. Görünümü zayıf arka bacağını sürüyerek yürümeye çalışan bir yavruydu. Kahyaya sordum bu hayvana ne oldu dedim Kahya da boÄŸa süstü arkadaşı ama iyi bir kaç gün önce daha kötüydü dedi. Ali beyi sordum Didimde dedi Ali beyi arayıp bu köpek burada ölür dedim bunu bana ver tedavi gerekiyor diye konuÅŸup köpeÄŸi Binkılıçtaki yazlığımıza eÅŸimle birlikte götürdük. O kadar Küçüktü ki 2 Kg zor gelirdi. Ertesi gün KöpeÄŸimiz AteÅŸ kustu yemek yemedi Hızla Çorlu ilçe tarıma gittim ilçe tarımda bir hanım veteriner bize yardımcı oldu. Zekai bey gitmem gerekiyor yazıma devam edeceÄŸim bilginiz olsun...
Fuzuli TABAR - 1965 - Ardahan

Çevrimdışı HasanGÜZEL

• Sabit Üye
  • Yer: k mara?
« Yanıtla #32 : 04 Åžubat 2012, 17:32:27 »
fuzuli bey ben kendi köpeğimi bıraktığım zaman asla yalnız bırakmıyorum hergün 1 saat onu seyrediyorum zira bir an boş bıraksam sanırım sizin başınıza gelen benimde başıma gelir çok geçmiş olsun ....
KahramanmaraÅŸ-1980
Arkandan konuşanlardan her daim bir adım öndesindir...
0505 745 2917

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #33 : 04 Åžubat 2012, 19:30:51 »
Zekai bey merhaba yazınızı okudum. Biraz acımasız olmuÅŸ diyeceksiniz dost acı söyler sizi dostum olarak kabul ediyorum. KöpeÄŸim AteÅŸi Temmuz ayında İstanbul da bir arkadaşımın çiftliÄŸinde buldum Arkadaşım Ali bey (kulakları çınlasın) iyi dünya görüşü olan bir insan. Parasını yemesini bilir zevk için hayvanları, Didim marinada yatı, çiftliÄŸinde   kahyası yardımcıları bir de saf kan İngiliz atı olan arkadaşım. AteÅŸi Temmuz ayında arkadaşımın çiftliÄŸinde bulduÄŸumda çok küçük tahminen bir aylık kadar. Görünümü zayıf arka bacağını sürüyerek yürümeye çalışan bir yavruydu. Kahyaya sordum bu hayvana ne oldu dedim Kahya da boÄŸa süstü arkadaşı ama iyi bir kaç gün önce daha kötüydü dedi. Ali beyi sordum Didimde dedi Ali beyi arayıp bu köpek burada ölür dedim bunu bana ver tedavi gerekiyor diye konuÅŸup köpeÄŸi Binkılıçtaki yazlığımıza eÅŸimle birlikte götürdük. O kadar Küçüktü ki 2 Kg zor gelirdi. Ertesi gün KöpeÄŸimiz AteÅŸ kustu yemek yemedi Hızla Çorlu ilçe tarıma gittim ilçe tarımda bir hanım veteriner bize yardımcı oldu. Zekai bey gitmem gerekiyor yazıma devam edeceÄŸim bilginiz olsun...

Zekai Bey Fuzuli beyin bu konusunu okuyunca kısmen yazdıklarınızda haklısınız...

Fakat

Fuzuli Bey in önceki iletilerini okumuş olsanız eminim bunları yazmazdınız çünkü Fuzuli Bey etrafına saygılı ve sevgili Hayvanlara da son derece merhametli

ve iyi niyetli avcılık ve köpek eğitim ve bakımı ile alakalı eksiklerinide tamamlamaya çalışıyor...

talihsizlik sadece bu konuya bakarak deÄŸerlendirmek olmuÅŸ...

Bazen yanlış anlaşılmalar oluyor önemli olan tartışma boyutuna gitmeden işi tatlılıkla halletmek...

Bu arada son durum nedir Fuzuli Bey ters bir durum yok anladığım kadarıyla Buna şükür deyip geçmiÅŸ olsun diyelim o zaman... 
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Fuzuli TABAR

• Aktif Üye
  • **
  • YiÄŸidi öldürün ama hakkını yemeyin.
    • sihirlikovan
  • Yer: Ardahan
« Yanıtla #34 : 06 Åžubat 2012, 10:35:06 »
Arkadaşlar emin olun ki Ateşe çok iyi bakıyorum. Şu an bile yanımızda Noter de uyuyor. Ateşin karma aşıları Eylül ayında yapıldı Hanak ilçe tarım o gün bu gün kuduz aşısını getirecek köpeğimize yapacağız. Maalesef ilçe tarım halen kuduz aşısını getirmedi. Köpeğimin kulübesine gelince (elimden marangozluk gelir) Eylül ayı gibi yaptım evimizin bahçesinde duruyor. Merdiven altına gelince Ardahan ili Türkiyemizin en soğuk bölgesinde ki şehri diyebilirim. Ardahan ilinde bu günlerde -30 derce diyor nasıl dışarda bırakayım size soruyorum. Evin içerisine almam nedeni ise sonuçta hayvan. Eğer hayvanlarla insanlar aynı ortamı paylaşsaydı o zaman bir şey demem. Diyecekseniz bağzı insanlar köpeklerini evde besliyorlar. O farklı bir konu burada tartışmamız olmaz saygılar.
Fuzuli TABAR - 1965 - Ardahan

Avcýlýk