KÖPEĞİN İLK AVI Nasıl Davranmalı Nelere Dikkat Etmeli FERMALI AV KÖPEĞİ - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: KÖPEĞİN İLK AVI Nasıl Davranmalı Nelere Dikkat Etmeli FERMALI AV KÖPEĞİ  (Okunma sayısı 713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
KÖPEĞİN İLK AVI Nasıl Davranmalı Nelere Dikkat Etmeli FERMALI AV KÖPEĞİ

Bu yazdığım yazı köpeğimizin belli bir erişkinliğe ulaşmış itaat eğitimi verilmiş
yeterince sosyalleşmiş aportu öğrenmiş ve tüfek sesinden korkmadığını varsayarak
yazıyorum

Köpeği ilk ava çıkarttığımızda en önemli konu köpeğimizi ilk avlarında yalnız ava çıkartmak...

Fakat huyu ve avı iyi olan yetişkin bir köpeklede cesaretlendirmek maksatlı çıkartmak ta uygundur...

Gittiğimiz avda köpeğimizle fazla hızlı gezmeden yavaş ve sakin bir biçimde köpeğimizin avı bulmasını en azından
kokuyu tanımasını sağlamalıyız...

Önünden kalkan ilk kuşu ferma vermesede vurmalıyız ve aport yapmasını sağlamalıyız düştüğü yeri gördü isek rüzgara karşı
köpeğimizi yönlendirip koku ile bulmasını sağlamalıyız...

Önünden kalkan ikinci kuşu vurmayıp sabırla ferma vermesini sağlamalıyız gerekirse ikinci üçüncü kuşu da
vurmamalıyız...

neden:Eğer siz birinci kuşu vurduktan sonra ferma vermesine fırsat vermeden ikinci ve üçüncü kuşu da vurusanız...
Köpeğiniz tamam benim işim bu ben gezip dalaşırım kuş kalkar sahibim vurur bende aport yaparım düşüncesine girer
fermalarında dengesizlik oluşur mesafe olsun bekleme süresi olsun ferma olsun olması gerektiği gibi olmaz...

Köpeğinizin önünden kalkan bir kaç kuştan sonra ferma vermeye başlayacaktır...

Fermasında vurduğunuz ilk kuşu aport ettiğinde ona yakın olmalısınız gerekirse tüfeğinizi yere bırakıp o bir kaç
adım atar atmaz kuşu alıp aferin ne güzel aport yaptın gibi övgü dolu sözlerle burası çok önemli enaz üç dakika herzamanki sevme şeklinizden
farklı abartarak sevmelisiniz...

Av sahasında köpeÄŸinizi sıkmadan  belirli aralıklarla yanınıza  çağırıp güzelce ciddi ÅŸekilde sevmelisiniz...

Av dönüşü köpeğinizi onure edip mama kabını sevdiği yiyeceklerle doldurup ödüllendirmelisiniz...

Sizden gereğinden fazla uzaklaştığında sert ve kendinizden emin bir şekilde öncesinden iyi öğretilmiş olan HAYIR komutu ile uyarmalısınız
http://www.durustavci.com/forum/kopeginize-kedi-koyun-tavuk-vb-nin-yasaklanmasi-egitimi-t6680.0.html

Av sahasında gördüğü çoban köpeklerine dikeldiği zaman hayır diye bağırarak yere yatırıp bir miktar sürükleyip en başından yasaklamalısınz...

Arkadaşlar yeni ava başlayan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm için böyle bir konu açtım yardımlarınızı bekliyorum...

Arkadaşlar şuan için benim aklıma gelmeyen ilaveleriniz olursa ekleyiniiz konu içine devam ederiz...
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2011, 19:59:27 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Yakup ÇİFTÇİ

• Sabit Üye
  • atıclk öğrenmesi en kolay ustalaÅŸmsı en zor ÅŸeydir

neden:Eğer siz birinci kuşu vurduktan sonra ferma vermesine fırsat vermeden ikinci ve üçüncü kuşu da vurusanız...
Köpeğiniz tamam benim işim bu ben gezip dalaşırım kuş kalkar sahibim vurur bende aport yaparım düşüncesine girer
fermalarında dengesizlik oluşur mesafe olsun bekleme süresi olsun ferma olsun olması gerektiği gibi olmaz...

Köpeğinizin önünden kalkan bir kaç kuştan sonra ferma vermeye başlayacaktır...

bilgiler için teşekkürler Hacı abi. kuş fırlatma makinesinin bu konuda kullanımı doğrumudur acaba?
Yakup ÇİFTÇİ - 1988 - BALIKESİR - zatoichi_3327@hotmail.com   ROBUST 222              

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
Paylaşım için teşekkürLEr Hacım...
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

• Administrator
bilgiler için teşekkürler Hacı abi. kuş fırlatma makinesinin bu konuda kullanımı doğrumudur acaba?

Yakup Bey kuş fırlatma makinesinin kullanımını farklı konu başlığında ele almak daha doğru olacaktır...

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Hemşerim paylaşımın için teşekkürler...
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Cem MENGÜŞ

• Sabit Üye
  • Yer: istanbul
Paylaşım için teşekkürler..
Cem MENGÜŞ  -1973-İstanbul

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
Paylaşım için teşekkürler.

• Administrator

Yakup Bey kuş fırlatma makinesinin kullanımını farklı konu başlığında ele almak daha doğru olacaktır...

Yakup Bey Usta ya yetişmek mümkün değil konuyu çoktan açmış bile...

http://www.durustavci.com/forum/av-kopeginin-fermali-mera-yarismalarina-hazirlanmasi-kus-frirlatma-makinasi-t7399.0.html;msg107450;topicseen#msg107450

Çevrimdışı Ali KALEMCİ

• Sabit Üye
  • kurzhaarı olan avcının tüfeye ihtiyacı yoktur
  • Yer: R?ZE
paylaşım için teşkkürler hacı abim
Ali KALEMCİ 1985 Çağlayan vadisi viçe Fındıklı/RİZE 0506 244 69 37 alidurmaz_53@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Adana
Hacı abi bilgilerin için tşkrler birçok arkadaşın işine yarayacaktır eminim..
Adana-1988

Çevrimdışı Barış CENGİZ

• Aktif Üye
  • **
Hacı abi çok yararlı bilgiler teşekkürler paylaşım için.

Barış CENGİZ  Sakarya/1984

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
  • Yer: ankara ayaÅŸ
teşekkürler hacı abi çok güzel yazmışsın
Yüzde ısrar etme doksanda olur.. İnsan dediğinde noksanda olur.. Sakın büyüklenme elde neler var.. Bir ben varım deme yoksanda olur… ’’MEVLANA’’
1984-ayaÅŸ ANK 0539 731 9335

Çevrimdışı Mustafa BÜYÜKKARDEŞ

• Sabit Üye
  • Kurzhaar ile avlanmak ayrıcalıktır
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
  • Yer: BURSA
paylaşım için teşekkürler.
Fenci Mustafa hoca-1958-Bursa- 0536 361 71 81  mbklar@hotmail.com
Asalet; Boyda değil, soyda.. incelik; belde değil, dilde.. doğruluk; sözde değil, özde.. güzellik; yüzde değil, yürekte olur..![Hz Mevlana]

Çevrimdışı Talip KEÇECİ

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: G?RESUN-T?REBOLU
Paylaşım için sağol hacı
Giresun/Tirebolu-1963

Çevrimdışı Mustafa KÜÇÜK

• Sabit Üye
Mustafa KÜÇÜK - 1981 - Çanakkale İkamet MUŞ

Avcýlýk