Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: masterchef Köpek Maması Tarifi EV YAPIMI MAMA TARİFİ Ev Yapımı köpek Maması (I)  (Okunma sayısı 12833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Köpek Maması Tarifi EV YAPIMI MAMA TARİFİ Ev Yapımı köpek Maması Tarifi Köpeğimize Mama Yapalım

PİRİNÇLİ KUZU GÜVECİ
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI UZUN TANE PİRİNÇ
3 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (TERCİHEN ZEYTİNYAĞI FAKAT BİTKİSEL YAĞLARIN HER ÇEŞİDİ OLABİLİR)
2 SU BARDAĞI SU
½ ÇAY KAŞIĞI KEKİK
½ ÇAY KAŞIĞI SARIMSAK TOZU
1 SU BARDAĞI TUZSUZ PEYNİR YADA TUZSUZ KAŞAR RENDESİ
2 KÜP SIĞIR BULYON
200 GR NE YAĞLI NE YAĞSIZ KUZU KIYMASI
YAPILIŞ TARİFİ
ORTA BOY BİR TENCEREDE ZEYTİNYAĞI VE PİRİNCİ 2 DAKİKA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
ÜZERİNE 2 BARDAK SICAK SU İLAVE EDİYORUZ.DAHA SONRA İÇİNE KEKİK SARIMSAK TOZU VE BULYONU İLAVE EDİP KARIŞTIRIP KAPAĞI YARIM KAPALI ŞEKİLDE ORTA ATEŞTE EKLEDİĞİMİZ SU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ
PİLAVIMIZ OLANA KADAR  YAYVAN BİR TAVADA KUZU KIYMASINI PİŞİRİYORUZ SUYUNU SALIP TOPLADIĞINDA PİŞMİŞ DEMEKTİR( KIZARMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ ) DAHA SONRA İÇİNE RENDE PEYNİRİMİZ İLE BİRLİKTE PİŞİRDİĞİMİZ SUYUNU ÇEKMİŞ PİLAVI İLAVE EDİYORUZ 1-2 DAKİKADA HEPSİNİ KARIŞTIRIP OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ…YETERİNCE SOĞUYAN GÜVECİ KÖPEĞİMİZİN İHTİYACINA GÖRE ÖĞÜN OLARAK SERVİS YAPIYORUZ…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KÖPEK BİSKÜVİSİ
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI KEPEKLİ UN
½ ÇAY BARDAĞI YULAF UN
2 SU BARDAĞI ÇOK AMAÇLI UN (EVDE HAMUR İŞLERİNDE KULLANDIĞIMIZ UN)
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI (TERCİHEN ZEYTİNYAĞI FAKAT BİTKİSEL YAĞLARIN HER ÇEŞİDİ OLABİLİR)
2 ADET YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERSİZ FISTIK EZMESİ
2 PAKET VANİLYA
YUKARIDAKİ YAZDIĞIM UNLARDAN HERHANGİ BİRİSİNE KÖPEĞİNİZİN ALERJİSİ VAR İSE ONU ÇIKARTIP AYNI ORANDA DİĞERLERİNDEN İLAVE EDEBİLİRSİNİZ)
YAPILIŞ TARİFİ
ÖNCELİKLE FIRINIMIZI 200 C DERECEYE AYARLIYORUZ ISINMAYA BAŞLIYOR
DERİNCE BİR KAP İÇERSİNE  KEPEKLİ UN, YULAF UNU, ÇOK AMAÇLI UN,MISIR UNU VE VANİLYAYI KOYARAK BİR ÇIRPICI YARDIMI İLE KARIŞTIRIYORUZ.TAMAMEN KARIŞAN KURU MALZEMENİN ORTASINI ÇUKUR YAPIP YAĞ YUMURTA VE FISTIK EZMESİNİ İLAVE EDİYORUZ SONRA ÇIRPICI YARDIMI İLE KARIŞTIRMAYA BAŞLIYORUZ (MİKSERDE OLABİLİR) KARIŞTIRMAYA BAŞLADIĞIMIZDA BİR YANDANDA SUYU AZAR AZAR EKLİYORUZ.

DAHA SONRA ELDE ETTİĞİMİZ HAMURU TOP HALİNE GETİRİP 5 DAKİKA DİNLENDİRİYORUZ

BİR OKLAVA YADA MERDANE YARDIMI İLE YAPIŞMAZ KAĞIT ÜZERİNDE AÇIYORUZ VE UYGUN BİR TEPSİYE ALIYORUZ…

YADA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARARAK TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ

İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KESİP FIRININ TAM ORTA GÖZÜNDE 20 DAKİKA PİŞİRİP FIRINI KAPATIYORUZ… (YANİ DERECESİNİ SIFIRA GETİRİYORUZ) BİSKÜVİLERİMİZİN YETERİNCE SERTLEŞMESİ İÇİN FIRINI KAPATTIKTAN SONRA FIRIN SOĞUYANA KADAR TEPSİMİZİ FIRININ İÇİNDE BIRAKIYORUZ…YAKLAŞIK YİRMİ DAKİKA KADAR DAHA…YETERİNCE SOĞUYAN PİŞİRDİĞİMİZ BİSKÜVİLERİ HAVA VE NEM ALMAYACAK BİR KAPTA MUHAFAZA EDİP İSTEDİĞİMİZ ZAMAN KÖPEĞİMİZE VERİYORUZ…

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pastırma-Aromalı Köpek Bisküvi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
10 çorba kaşığı hayvansal yağ (KIYMA HALİNE GETİRİLMİŞ)
5 su bardağı kepekli un
TARİFİ
ÖNCELİKLE FIRINIMIZI ÖNCEDEN ISINMASI İÇİN 175 C DERECEYE AYARLIYORUZ KÜÇÜKÇE BİR TAVADA HAYVANSAL YAĞIMIZI ERİTİYORUZ YAĞIN YANMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ BÜYÜKÇE BİR KAP İÇERSİNE YUMURTA SÜT SU TUZ VE ERİTTİĞİMİZ YAĞI EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMI İLE KARIŞANA DEK ÇIRPIYORUZ.KEPEK UNUMUZU YAVAŞ YAVAŞ SIVI KARIŞIMA EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ.DAHA SONRA EL YARDIMI İLE SERT BİR HAMUR YAPANA KADAR YOĞURUYORUZ (AMACIMIZ SERT HAMUR ELDE ETMEK UNUN TAMAMINI KULLANMAK ZORUNDA DEĞİLİZ YETERİNCE SERTLEŞENE KADAR UN EKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ.)

YANMAZ YAPIŞMAZ PİŞİRME KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YADA PARÇALAR YAPARAK HAMURU BİRBİRİNE TEMAS ETMEYECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİYORUZ.

TAHMİNİ PİŞME SÜRESİ 35-40 DAKİKA

PİŞİRDİĞİMİZ GIDAYI HAVA ALMAYACAK BİR KAPTA BUZDOLABINDA SAKLIYORUZ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YAVRU KÖPEK MAMASI KARIŞIK SEBZELİ
MALZEMELER
•   6 SU BARDAĞI SU
•   2 SU BARDAĞI KAHVERENGİ PİRİNÇ
•   1 ÇAY KAŞIĞI BİBERİYE
•   200 GR HAVUÇ (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   200 GR KARNABAHAR (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   200 GR BROKOLİ (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   500 GR HİNDİ KIYMASI
TARİFİ
DERİN BİR TENCERE İÇERSİNE SUYUMUZU KOYUYORUZ İÇERSİNE HİNDİ PİRİNÇ VE BİBERİYEYİ EKLEYİP ORTA ATEŞDE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ…KAYNAMAYA BAŞLAYAN KARIŞIMI KISIK ATEŞTE 10 DAKİKA PİŞİRİYORUZ…DAHA SONRA İÇERSİNEKÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SEBZELERİ İŞAVE EDİP 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ…BUZDOLABINDA SAKLAYIP…KÖPEĞİMİZİN İHTİYACINA GÖRE ÖĞÜN OLARAK YETERLİ MİKTARDA VERİYORUZ…


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sağlıklı Köpek Bisküvisi

Malzemeler
•   2 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş yulaf
•   1 fincan altın keten tohumu
•   100 gr yaş maya
•   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•   1 su bardağı kahverengi pirinç unu
•   2 su bardağı yulaf unu yada kepek
•   2 çorba kaşığı organik ham şeker yada 3 çorba kaşığı pekmez
•   3 yemek kaşığı bitkisel yağ
•   1,5  su bardağı düşük tavuk suyu
•   2 yumurta
   
Tarifi

Fırınımızı önceden ısınması için 165 c dereceye ayarlıyoruz…
Yulaf keten tohumu maya peynir pirinç unu yulaf unu ve şekeri derin kapta birleştiriyoruz…
Tavuk suyu yağ ve yumurta ile oldukça sert bir hamur yoğuruyoruz…
Daha sonra hamuru silindir haline getirip parmak genişliğinde disk şeklinde dilimliyoruz…
 
Tepsiye dizip 5 dakika dinlendirip fırına sürüyoruz…
Yeterince kuruyana dek pişiriyoruz yaklaşık 45 dakikada pişecektir gerekirse fırından tepsiyi çıkartıp ters düz edebiliriz…kenarları açık kahverengi olduğunda pişmiş demektir…yeterince kuruması için fırını kapattıktan sonra tepsimizi fırında bir miktar daha bekeletebiliriz…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karaciğerli köpek Besini
Malzemeler
•   1 fincan kepek
•   1 su bardağı yağsız kuru süt tozu
•   1 yumurta
•   1 çorba kaşığı maya
•   100 gr püre karaciğer püresi (püre yapıp 10 dakika haşlıyoruz)
•   ½  çay su bardağı su, ya da gerektiği kadar
Tarifi
Fırınımızı önceden ısınması için 175 c dereceye ayarlıyoruz…
Bir kap içersinde kepek süt tozu yumurta maya ve püre karaciğeri karıştırıyoruz…
boza kıvamında olacak şekilde su ekliyoruz…
fırında 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz…buzdolabında muhafaza edip yeteri kadar köpeğimize veriyoruz…
püre yapılmış ciğer
servise hazır hali

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar tarifleri ve yapılışları yabancı bir siteden aldım birazını tercüme ettim birazınada kendi yorumumu ekleyip  tarif hazırladım...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÖNEMLİ TAVSİYE
Mamamızı hazırlamadan önce bir kaç noktada bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
 Bunlar;
*Köpeğinize ev yapımı mama vermeden önce veteriner hekiminize bu konu hakkında danışın.
*Köpekler için %40 et, %30 sebze ve %30 nişasta bazlı bir karışımın ideal olduğunu unutmayın.
*Buzdolabınızda 3 günden fazla saklanmış mamaları köpeğinize yedirmeyin.
Alıntı yapılan yer
http://allrecipes.com
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 13:19:18 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Ahmet VURAL

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 3 778
  • Yer: ANTAKYA
paylaşım için teşekkürler.
03.02.1954 - Tirebolu

Çevrimdışı Osman KURT

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 8 611
  • Yer: Diyarbakır-Eskişehir
Hemşerim ne ilginç adamsın emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler...
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
kurt.osman26@gmail.com

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Hüseyin ağabey öncelikle paylaşım için teşekkürler. Merak ettiğim için soruyorum '' bu mamayı yapmayı denedin mi veya deneyecek misin?''  ;)


AGA tam olarak bu şekilde olmasada buna benzer mamaları takviye olarak kış boyunca yapıp veridim.tamamını öğün olarak değil kurumama yanında çeşit gibi ama tabiki sindirilebilirliğine dikkat ediyorum (yani mama ile aynı saatte sindirilebilir olmasına)
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Onur UYSAL

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1 100
  • Yer: izmir/selcuk
paylasım ıcın tesekkurler . . .

lezzetli gorunuyor :)
« Son Düzenleme: 26 Mart 2011, 20:46:01 Gönderen: Onur UYSAL »
Onur UYSAL
1986
İzmir/Selcuk
0 rh (+)
0551 420 48 61

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

  • Mahmut Limnili
  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4 582
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
      Hüseyincim araştırmacılığını konuşturmuşsun yine ellerine sağlık..!
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com   www.mahmut64.com 
   


Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
      Hüseyincim araştırmacılığını konuşturmuşsun yine ellerine sağlık..!
Usta Biliyorsun
henüz daha buldurcun dolmasını yemedik. Sorasında da üzerine şerbet i içemedik...

bari baktığımız enikler bunlarla idare etsin ;)
« Son Düzenleme: 26 Mart 2011, 20:47:53 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Özkan BAKIR

  • Özkan Bakır
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 4 204
  • Yer: Akhisar/Manisa
Masterchef Hüseyin arkadaşım teşekkürler.. herşey çok güzelde , bu olay beni biraz düşündürdü...
  biraz zahmetli gibi olsada  bu işe kalkışırsam korkuyorum mutfağa hanımı sokamam tüm mutfak işi üzerime kalır diye bir korku belirdi... ;)
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği  genel sekreteri

Çevrimdışı Gürhan ZOR

  • Teknik Admin
  • *****
  • İleti: 3 156
  • Yer: Ankara
Hemşerim ne ilginç adamsın emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler...
Şevket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara 
0 Rh (-) Negatif

Çevrimdışı Ali KALEMCİ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 1 274
  • kurzhaarı olan avcının tüfeye ihtiyacı yoktur
  • Yer: RiZE
teşekkürler hüseyin abim
Ali KALEMCİ 1985 Çağlayan vadisi viçe Fındıklı/RİZE 0506 244 69 37 alidurmaz_53@hotmail.com

Çevrimdışı Mehmet GÜNCÜ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 679
  • Yer: malatya
hüseyin arkadasım  bu tarifleri  yapmaya  birde  aşçı  tutalım  abim  olmazmı  :P :P :P
Mehmet GÜNCÜ - Malatya - 1976

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Masterchef Hüseyin arkadaşım teşekkürler.. herşey çok güzelde , bu olay beni biraz düşündürdü...
  biraz zahmetli gibi olsada  bu işe kalkışırsam korkuyorum mutfağa hanımı sokamam tüm mutfak işi üzerime kalır diye bir korku belirdi... ;)
Abi benim hanımda bundan sonra yemekler senden diyor...Dediğin gibi bu iş biraz tehlikeli...
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4 030
    • www.durustavci.com
  • Yer: İZMİR
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Tarık TOKATLI

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1 418
hüseyin arkadasım  bu tarifleri  yapmaya  birde  aşçı  tutalım  abim  olmazmı  :P :P :P
16/10/1973 Güzelbahçe-Yelki/İZMİR İkamet:Karşıyaka/İZMİR Tel:0536 8614009

photo hosting

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Köpek Maması Tarifi EV YAPIMI MAMA TARİFİ Ev Yapımı köpek Maması Tarifi Köpeğimize Mama Yapalım
Pastırma-Aromalı Köpek Bisküvi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
10 çorba kaşığı hayvansal yağ (KIYMA HALİNE GETİRİLMİŞ)
5 su bardağı kepekli un
TARİFİ
ÖNCELİKLE FIRINIMIZI ÖNCEDEN ISINMASI İÇİN 175 C DERECEYE AYARLIYORUZ KÜÇÜKÇE BİR TAVADA HAYVANSAL YAĞIMIZI ERİTİYORUZ YAĞIN YANMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ BÜYÜKÇE BİR KAP İÇERSİNE YUMURTA SÜT SU TUZ VE ERİTTİĞİMİZ YAĞI EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMI İLE KARIŞANA DEK ÇIRPIYORUZ.KEPEK UNUMUZU YAVAŞ YAVAŞ SIVI KARIŞIMA EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ.DAHA SONRA EL YARDIMI İLE SERT BİR HAMUR YAPANA KADAR YOĞURUYORUZ (AMACIMIZ SERT HAMUR ELDE ETMEK UNUN TAMAMINI KULLANMAK ZORUNDA DEĞİLİZ YETERİNCE SERTLEŞENE KADAR UN EKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ.)

YANMAZ YAPIŞMAZ PİŞİRME KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YADA PARÇALAR YAPARAK HAMURU BİRBİRİNE TEMAS ETMEYECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİYORUZ.

TAHMİNİ PİŞME SÜRESİ 35-40 DAKİKA

PİŞİRDİĞİMİZ GIDAYI HAVA ALMAYACAK BİR KAPTA BUZDOLABINDA SAKLIYORUZ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YAVRU KÖPEK MAMASI KARIŞIK SEBZELİ
MALZEMELER
•   6 SU BARDAĞI SU
•   2 SU BARDAĞI KAHVERENGİ PİRİNÇ
•   1 ÇAY KAŞIĞI BİBERİYE
•   200 GR HAVUÇ (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   200 GR KARNABAHAR (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   200 GR BROKOLİ (KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ)
•   500 GR HİNDİ KIYMASI
TARİFİ
DERİN BİR TENCERE İÇERSİNE SUYUMUZU KOYUYORUZ İÇERSİNE HİNDİ PİRİNÇ VE BİBERİYEYİ EKLEYİP ORTA ATEŞDE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ…KAYNAMAYA BAŞLAYAN KARIŞIMI KISIK ATEŞTE 10 DAKİKA PİŞİRİYORUZ…DAHA SONRA İÇERSİNEKÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SEBZELERİ İŞAVE EDİP 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ…BUZDOLABINDA SAKLAYIP…KÖPEĞİMİZİN İHTİYACINA GÖRE ÖĞÜN OLARAK YETERLİ MİKTARDA VERİYORUZ…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar tarifleri ve yapılışları yabancı bir siteden aldım birazını tercüme ettim birazınada kendi yorumumu ekleyip tarif hazırladım...
MasterChef tarifleri Hüseyin  bölüm II  ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÖNEMLİ TAVSİYE
Mamamızı hazırlamadan önce bir kaç noktada bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
 Bunlar;
*Köpeğinize ev yapımı mama vermeden önce veteriner hekiminize bu konu hakkında danışın.
*Köpekler için %40 et, %30 sebze ve %30 nişasta bazlı bir karışımın ideal olduğunu unutmayın.
*Buzdolabınızda 3 günden fazla saklanmış mamaları köpeğinize yedirmeyin.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 13:14:20 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 2 278
  • PİCASSO SAKİN ADAMDI AMA İYİ FIRÇA ATARDI.
  • Yer: ESKiŞEHİR -SAKARYA
abi paylaşım için teşekkürler..
Eskişehir - Sakarya - 1981

Çevrimdışı Adem ÖNCÜ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 698
  • Yer: Antalya/Tokat
Paylaşım için teşekkürler.
Beni Bilen Bilir Bilmiyen Kendi Bilir......!!!

Antalya/Tokat/1979

Çevrimdışı Adem ÖNCÜ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 698
  • Yer: Antalya/Tokat
Paylaşım için teşekkürler.
Beni Bilen Bilir Bilmiyen Kendi Bilir......!!!

Antalya/Tokat/1979

Çevrimdışı Osman KURT

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 8 611
  • Yer: Diyarbakır-Eskişehir
Tarifler için teşekkürler hemşerim ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
kurt.osman26@gmail.com

Çevrimdışı Süleyman YILDIZ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 958
paylaşım icin teşekkurler
Süleyman - YILDIZ- 1977 - MANİSA

Çevrimdışı Mustafa KÜÇÜK

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 1 917
Hüseyin abi valla eline emeğine sağlık yengem bundan sonra kekleri poğçaları sana yaptırır demedi deme :)
Mustafa KÜÇÜK - 1981 - Çanakkale İkamet Kayseri

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 5 288
  • ''Avcı,doğaya değer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
MEHMET DOĞAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7 663
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Köpek Maması Tarifi EV YAPIMI MAMA TARİFİ Ev Yapımı köpek Maması Tarifi Köpeğimize Mama Yapalım
Sağlıklı Köpek Bisküvisi

Malzemeler
•   2 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş yulaf
•   1 fincan altın keten tohumu
•   100 gr yaş maya
•   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•   1 su bardağı kahverengi pirinç unu
•   2 su bardağı yulaf unu yada kepek
•   2 çorba kaşığı organik ham şeker yada 3 çorba kaşığı pekmez
•   3 yemek kaşığı bitkisel yağ
•   1,5  su bardağı düşük tavuk suyu
•   2 yumurta
   
Tarifi

Fırınımızı önceden ısınması için 165 c dereceye ayarlıyoruz…
Yulaf keten tohumu maya peynir pirinç unu yulaf unu ve şekeri derin kapta birleştiriyoruz…
Tavuk suyu yağ ve yumurta ile oldukça sert bir hamur yoğuruyoruz…
Daha sonra hamuru silindir haline getirip parmak genişliğinde disk şeklinde dilimliyoruz…
 
Tepsiye dizip 5 dakika dinlendirip fırına sürüyoruz…
Yeterince kuruyana dek pişiriyoruz yaklaşık 45 dakikada pişecektir gerekirse fırından tepsiyi çıkartıp ters düz edebiliriz…kenarları açık kahverengi olduğunda pişmiş demektir…yeterince kuruması için fırını kapattıktan sonra tepsimizi fırında bir miktar daha bekeletebiliriz…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karaciğerli köpek Besini
Malzemeler
•   1 fincan kepek
•   1 su bardağı yağsız kuru süt tozu
•   1 yumurta
•   1 çorba kaşığı maya
•   100 gr püre karaciğer püresi (püre yapıp 10 dakika haşlıyoruz)
•   ½  çay su bardağı su, ya da gerektiği kadar
Tarifi
Fırınımızı önceden ısınması için 175 c dereceye ayarlıyoruz…
Bir kap içersinde kepek süt tozu yumurta maya ve püre karaciğeri karıştırıyoruz…
boza kıvamında olacak şekilde su ekliyoruz…
fırında 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz…buzdolabında muhafaza edip yeteri kadar köpeğimize veriyoruz…
püre yapılmış ciğer
servise hazır hali
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 13:16:06 Gönderen: Hacı Hüseyin KILINÇ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir


Çevrimdışı Erhan KARAAĞAÇ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 708
  • Yer: ESK??EH?R
Paylaşım için teşekkürler...Hacı abi; çok gerekli bilgiler.
ERHAN KARAAĞAÇ - 1985 - ESKİŞEHİR
erhankaraagac26@hotmail.com

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

  • Sabit Üye
  • *****
  • İleti: 2 368
Paylaşım için teşekkürLEr Hacı agabey
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Osman KURT

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 8 611
  • Yer: Diyarbakır-Eskişehir
Hemşerim aşçı oldun sen ha ;) Yengem sonra yemekler senden demesin ;) Paylaşım için teşekkürler...
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
kurt.osman26@gmail.com

Seo4Smf Tagleri: mama maması yapimi yapımı tarifi masterchef TARİFİ 
 

Avclk