Onun köpekleri şov köpeği av yapmaz inanmayın..! - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Onun köpekleri ÅŸov köpeÄŸi av yapmaz inanmayın..!  (Okunma sayısı 2532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Arkadaşlarım bu konuyu yukarıdaki tarihte açmıştım.
Ancak her gün bana gelen onlarca telefon görüşmesinden dolayı bazı hususları ekleme mecburiyeti duydum.
Kırmızıyla yazdığım bu yazılar ilavemdir.

Onun köpekleri yada damızlıkları ava gitmez şov köpeğidir avı yer v.b gibi lafların gerçek olmadığı ispatını
yapablmek üzere av sıkıntısı olan memleketimde ELİMDEN GELDİĞİNCE bazı video çalışmaları yaptım.

Eskilerden yani eski damızlıklarımdan geçtim zira onlar T.C deki Kurzhaarların yüzde 70 ini teşkil eder.
Torunlarımın torunları şampiyon oldular bir çok kez eleştiler....
İsimlerini yazmam olmuyacak şimdi. Zaten bu alemi takip edenler bilrler.

Şu anda yine T.C de Kurzhaar gündemini elnde tutanlar ilk benim köpeklerimle avlandılar...!

Hala daha Almanya dan getirdikleri Erkekleri benim köpeklerimden olmalar ile eşiliyorlar...!

Bundan ne anlam çıkıyor sizce...

Gelelim yeni damızlıklarıma ve en başta tüm yavrularımın babası olan Clif von Bockhöft YANİ Arese.

Bu köpeğim av kanı yüksek sert yapılı fakat anormal laf dinleyen buna keza ağzı gayet hafif mükemmel bir köpektir.

Ben bu köpeğimin kuşu nasıl yemeden getiriyor ferma ve keklik avı yapıyormu v.b işlerin ispatı için videolar çektim alttadır.

Bir dünya yavrusu vardır sitemzde çok örnekleri var. HATTA Tarık Tokatlı iki kez yavrusunu aldı Aresin ve sattı.
Alanlar dönüp birer tane daha yavru alıyorlar kendiisinden.
Sitemizden eski usta avcı Mehmet Teke ve daha bir çok isim..

Benim verdiklerimden dikkatimi en çok çeken ise Tavşanlı dan Doktor arkadaş 4 aylık ERKEK yavrusuyla bıldırcın
avladı fermasında...NEDEN AV VARDI.

Yine Kuşadasın dan taksici Erol Cliff yavrusu genç erkek köpeğini bir kaç gün önce 2500 tl ye sattı.
Acaba av yapmadığı içinmi bu parayı verdiler.

Yine yine genç erkek Foça da Öner de burada kuşu kafeste görmedi sonrasında memleketine izne gitti ilk avında
çulluğa fermayı bastı VE GÖRENLER KAÇ YAŞINDA BU dediler...

Bunların bir sürü örneği var yazmakla bitmez...

DAHA NASIL ISPAT EDİLİRKİ ANLAMADIM..

BEN BU KÖPEKLERİ DAMIZLIKLARI NEREDEN ALDIM ALMANYA DAN DEĞİLMİ...

Şimdi sizler oradaki damızlıkların yılda 366 gün avlandıklarınımı düşünüyorsunuz.

Şampiyon diye adları yazılan köpekler araziye çıkmıyor. Bunları kaç kişi biliyor....

Hangisinin veya kaçının bir AV VİDEOSUNU izlediniz. Araştırın bakalım varmı...

DAMIZLIK BİR AV KÖPEĞİ ÖZELLİKLE DİŞİ OLANI.
SÜREKLİ YORULAN YIPRANAN BAKIMSIZ HER TÜRLÜ ORTAMDAN VİRÜSLER KAPAN BİR KÖPEK OLMMALIDIR.

YETERİ KADAR KENDİNİ ISPATLAMIŞSA YAVRUSUNU ALABİLİRSİNİZ..
ON SENE AVA GİTMİŞSE YAVRUSU 100 SENE AVA GİDECEK YADA YAPACAK ANLAMINA GELMEZ..

İŞTE SİZLERE ALMANYA ÖRNEĞİNİ VERDİM.

ORADAKİ ÜNLÜ ŞAMPYON DAMIZLIKLAR BİZİM ÖZKAN HOCANIN KÖPEĞİNDEN DAHAMI FAZLA
AVA GİTTİLER VE BİZLERDE ONDANMI ORADAN YAVRULAR ALDIK GETİRDİK AVLANIYORUZ...

DÜNYANIN EN GÜZEL KÖPEKLERİ BENİM DEĞİL FAKAT LÜTFEN BOŞ MUHABBETLERİ DE BIRAKALIM...!

SON OLARAK ÖNCESİNDE AÇTIĞIM BİR KONUNUN LİNKİNİ EKLİYORUM OKUYABİLİRSİNİZ..

http://www.durustavci.com/forum/kopeginizin-avci-olmasi-ile-ilgili-sartlar-t6934.0.html

Onun köpekleri şov köpeği av yapmaz inanmayın...!

Bu lafı buradan beni çekemiyen fesat kişilere söylüyorum.
Sizinkiler yapar benimkiler süs köpeğidir..

Hadi kabul bunlar yapmıyor yavruları niye yapıyor ne olacak şimdi...

Çok bol vaktim olsa bu avı kısıtlı memleketimde daha neler çeceğimde neyse..

Gerçi bukadarıda adam olana yeterlidir derim...!

Kurzhaar Ebby bıldır tavşan avı

Kurzhaar Cliff ferma clip

Kurzhaar ve keklik

Pointer Liza

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 16:18:34 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Coşkun OKUMUŞ

• Sabit Üye
  • Yer: RİZE
Ynt: Onun köpekleri şov köpeği av yapmaz inanmayın..!
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2011, 13:20:23 »
Ustam seni cekemeyen anten taksın artık ama o eski modellerden en büyük olanlardan baska türlü olmaz ozaman rahat dururlar artık.
CoÅŸkun OkumuÅŸ -1979 - RİZE   coskunokumus@hotmail.com

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2011, 15:35:00 »
Daha alışamadılar abi ne yapacan kervanlar çoook yol yürüdü bunlar hala senden öğrendiklerini başkalarına satıyorlar,bundanda haberleri yok galiba ama biz çok iyi biliyoruz kimin ne mal olduğunu onlar sana bulaştıkça senin değerin artıyo usta bundan haberleri yok...
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2011, 15:43:18 »
Eline emeğine sağlık usta. Arkadaşlar; her yerde duyuyoruz, yarışma köpeği, şov köpeği av yapmaz vs. ben her zaman aynı şeyi söyledim. Köpeğine güvenen yarışmalara getirmiş, o kadar köpeğin içerisinde herkesin köpeğinden önce avı bulabilen, hepsinden iyi aport-Ferma yapan köpek neden av yapmasın. O köpek kendini kanıtlamıştır. Buna tesadüf ya da hile demek sadece kedi- ciğer misali gibi geliyor bana. Saygılar.
M.Kemal KESKİN - 1957 -İSKENDERUN
0 505 4577838

Çevrimdışı Mustafa ÇAĞLAYAN

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2011, 16:25:05 »
söylenecek söz yok abi ne diyelim şimdi,(meyve veren ağaç taşlanır.) sözü nasıl doğrulanacak başkaları seni kötülemesse deilmi?yurdun her tarafında yetiştirmiş olduğun köpeklerden var sahiplerinden biri bile şikayetci deil sanırım durum böyleyken konuşmak yerine başka şeyler yapmak kalıyo.emeğine sağlık abi ben bunu bilir bunu söylerim saygılarımla
1983-Gaziantep

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
  • Yer: ankara ayaÅŸ
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2011, 17:48:07 »
çok güzel görüntüler mahmut abi her biri birbirinden değerli köpeklerin var hepsinden daha önemlisi tecrübeli ve işini hakkıyla yapan birisin
istediklerini söylesinler bilen biliyor sen süs köpeÄŸi üretme iÅŸine soyunsan en iyisini en güzelini üretirsin ama konuÅŸan konuÅŸtuÄŸuyla kalır 
Yüzde ısrar etme doksanda olur.. İnsan dediğinde noksanda olur.. Sakın büyüklenme elde neler var.. Bir ben varım deme yoksanda olur… ’’MEVLANA’’
1984-ayaÅŸ ANK 0539 731 9335

Çevrimdışı Mehmet GÜNCÜ

• Sabit Üye
  • Yer: malatya
« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2011, 19:15:59 »
valla  ne  yalan  diyim  ebby harika  bir  köpek  kırk  bir  kere  maÅŸÅŸalllah ustanın  diÄŸer  damızlık  köpekleride  takip  ettiÄŸimiz  kadarıyla harika  haliyle  aslan da  aslan  doÄŸurur  bu  gen  iÅŸidir  bir  köpek  avcı  bi  soydan  gelyosa  avcıda  yavrular    bu   bukadar  basittir
Mehmet GÜNCÜ - Malatya - 1976

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2011, 19:52:24 »
                  Usta sen bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyorsun ve edeceksinde, Allah herkese akıl fikir versin, çamur atmakla ne düşündüklerini herkes biliyor, sallamaya bile deÄŸmez...TavÅŸan olayı mükemmeldi,eline saÄŸlık :) kara kızımında maÅŸallahı var...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Onur UYSAL

• Moderator
    • Flash Tasarım
  • Yer: izmir/selcuk
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2011, 20:33:20 »
vallaha ne diyim baska seylerle gelsinler bunlar hic mi hic inandırıcı degil !

Durmak Yok Usta Devam ...!!!
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2011, 20:33:46 Gönderen: Onur UYSAL »
Onur UYSAL
1986
İzmir/Selcuk
0 rh (+)

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doÄŸaya deÄŸer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2011, 22:01:05 »
Ustam seni cekemeyen anten taksın artık ama o eski modellerden en büyük olanlardan baska türlü olmaz ozaman rahat dururlar artık.

COSKUN ABIME KATILIYORUM...
MEHMET DOÄžAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2011, 22:15:30 »
Çoşkun bey çok iyi yazmışsınız fakat onlar o anteni kafaları taksalar yine çekemezler.

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: AkhisAr- mAnisA
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2011, 23:54:15 »
abı bu sov kopegı muhabbetı boyle kalıtelı arı ırk kopek bakanlara hep denılıyor   besmele gıbı oldu desem yerı  herkez kopegını bılıyor kım ne derse desın
Akhisar/Manisa-1982

Çevrimdışı Yetkin CAN

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Konya/Seydi?ehir
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2011, 12:45:54 »
     Åžov yapan köpek sirkte olur merada iÅŸi ne millet nelerle uÄŸraşıyor ya
1979-Konya   :))

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2011, 14:59:30 »
BENİM BİLDİĞİM SHOW KÖPEKLERİ YARIŞMALARDA OLUR, USTA SENİ YARIŞMALARDA PEK GÖRMEDİM, AV YAPARMI KONUSUNA GELİNCE ZATEN SİTEDE YAYINLADIĞIN VİDEOLAR, BİZİM AVLARDA ŞAHİT OLDUKLARIMIZ ETİKET OLMUŞTUR ATMASYONCULARAA!!!
BEN LİMNİLİ KÖPEĞİ YETİŞTİRİYORUM, AVLANIYORUM, KEYF ALIYORUM. İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR DEMİŞ ATAM.
LİMNİLİ KÖPEĞİ OLAN, AVA 1-0 ÖNDE BAŞLAR, GERİSİ TEFERRUAT.
SELAMLAR.
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

Çevrimdışı Adem ÖNCÜ

• Sabit Üye
  • Yer: Antalya/Tokat
« Yanıtla #14 : 16 Ekim 2011, 17:30:47 »
MaÅŸallah.
Beni Bilen Bilir Bilmiyen Kendi Bilir......!!!

Antalya/Tokat/1979

Çevrimdışı Öner PEKŞİRİN

• Teknik Admin
  • Avcı avını iyi tanıyandır...
  • Yer: İZMİR-Foça
« Yanıtla #15 : 17 Ekim 2011, 22:01:24 »
Usta tebrikler daha yeni gördüm emeğine sağlık bende tavşanı koymadın diye üzülmüştüm...
Öner PEKŞİRİN - 1983 - İzmir-FOÇA   0506 587 42 87
opeksirin@hotmail.com

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #16 : 17 Ekim 2011, 23:22:33 »
Hafta sonu kırıkkale'de çok kulaklarını kıflattık..Bu lafı benim için bile söylüyolar..Sana söylemeleri gayet doğal(onlara göre) herkez ne olup bittiğini biliyor ama .. ne yaparsın işte..dilin kemiği yookk...
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i AÅŸkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 18 Ekim 2011, 09:20:05 »
Hem dilin hem artık belin kemiği yok.Öle böle kıvırtmıyorlar..
Söylediğinin yazdığının arkasında durabilecek delikanlı varsa diliyle beliyle kıvırtmadan
işte köpekler burda.
Åževket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #18 : 19 Ekim 2011, 23:08:30 »
Usta söyleyenleri de biliyorum,hatta bana bile zamanında telefon açıp söylemişlerdi :) Tamam senin köpeklerinin şov köpeği olduklarını kabul edelim ama o kişiler neden zamanında hep senin yanındaymış gibi göründüler, senden bir sürü köpek aldılar ve şimdi üreticilik işine girdiler onu sorgulamak lazım.Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler sanırım onlar da sana çamur atarak bir yerlere varacaklarını sanıyorlar :) Komik insanlar ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Onur ŞEREFHANOĞLU

• Aktif Üye
  • **
« Yanıtla #19 : 23 Ekim 2011, 11:49:01 »
Abi gerçektende av yapmıyorlar ama,şov yapıyorlar:)
Bolu-mudurnu 1978

Çevrimdışı Mustafa KÜÇÜK

• Sabit Üye
« Yanıtla #20 : 25 Ekim 2011, 22:51:04 »
Mustafa KÜÇÜK - 1981 - Çanakkale İkamet MUŞ

Çevrimdışı Kenan PAZARLI

• Sabit Üye
« Yanıtla #21 : 26 Ekim 2011, 09:42:46 »
Türkiyenin hemen hemen her ilinde bir mahmut limnili köpeğinin olmasının sebebi şov değildir...
Kenan PAZARLI  1967 - İstanbul - b.çekmece

Çevrimdışı Şakir ÜNAL

• Sabit Üye
  • Yer: KIRIKKALE
« Yanıtla #22 : 26 Ekim 2011, 12:11:03 »
Ağbi kedi uzanamadığı ete murdar dermiş onlar önce senin bulunduğun yere bi gelsinler ondan sonra konuşsunlar.
Åžakir ÜNAL - 1979 / KIRIKKALE  A Rh(-)  0542 894 29 79

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #23 : 15 Aralık 2011, 16:13:24 »
Üstad seni bilen biliyor,köpeklerin ve şimdiye kadar verdiklerini de biliyoruz ki bu sayı 750'yi geçeli çok oldu.750 tanesinin içinden hiç mi kötü çıkmayacak? Hepsi standart mı çıkacak? İnsanlarda bile iki kardeşten birisi doktor olurken diğeri ilkokulu zor bitirebiliyor.Hepsi birbirinin aynısı olacak diye bir şey asla olamaz artık bunlardan önce nasıl yetiştirildiği ve ne kadar av gösterildiği önemli olan.Araba değil ki bu ilk bindiğinde gaza bas gitsin.Önemli olan kumaşı onun iyi kesip güzel bir elbise dikmek tamamen terzinin işi ;)
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #24 : 15 Aralık 2011, 16:20:11 »
Arkadaşlar bu konuda hem ismim geçtiği hemde bende konuşulanlardan rahatsızlık duyduğum için yazma ve fikrimi açıklama ihtiyacı duydum..
   Almanyada en ünlü üreticilerin ÅŸampiyon ve damızlık köpekleriyle av videolarına bende rastlamadım.
   (olsa bile her ava götürmüyorlar zaten)
   Gelelim usta için konuÅŸulanlara..Ülkemizde av zaten azalıyor.ustanın memleketindede av zaten kısıtlı ve az (ona raÄŸmen her köpeÄŸiyle fırsat buldukça avlanıyor) usta zaten bu konuda kendini aÅŸmış..( diyeceksiniz ÅŸimdi il dışına çıksın dışarda av bol  özel mazeretleri ciddi ve ağır basıyor ben biliyorum pek dışarıya çıkamaz.)
   Åžhov köpeÄŸi av köpeÄŸi kısmı ise, doÄŸuÅŸtan duyarsız ve rahatsız olmayan her yavru ne kadar çok ava ve meraya çıkarsa o kadar çok avcı olur.tabiki yormadan , bakımı iyi olan ve iyi bir avcının elinde eÄŸitilirse..
    Bakın ben köpeÄŸimle her türlü ava gidiyorum.(keklik,bıldırcın,çulluk,üveyk,tahtalı,ördek,tavÅŸan,karaca,tilki)
      bu avları yaptığına göre benim köpeÄŸim bana göre iyi bir av köpeÄŸi... Åžimdi....benim bütün yavrularım iyi bir avcı olacak anlamı çıkmaz burada.. Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diÄŸerlerinde tabiki bocalar..
   Herkesin fikri farklıdır saygı duyarım ..Ben genç arkadaÅŸlara ÅŸunu söylüyorum..Keklikte yetiÅŸen köpek her avı yapar..Genç köğeÄŸinizi yetiÅŸtirirken bol bol keklik görmesini saÄŸlayın.  çevrenizde yoksa sezon açıldığında en az üç hafta  doÄŸuya ,içanadoluya gidin.. günde 20-30 keklik görsün onun sesini gürlemesini duysun,bir-ikide önünde vurun bakın ne oluyor o hayvan...
   Sonuç.. ne kadar çok ava taşırsanız ,ve av gösterebilirseniz..köpeÄŸiniz o kadar çok avcı olur.. Sevgilerimle..
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #25 : 15 Aralık 2011, 16:24:01 »
Hala daha Almanya dan getirdikleri Erkekleri benim köpeklerimden olma Dişiler ile eşiliyorlar...!

Araştırın KOF çulara bakın görürsünüz....

Bundan ne anlam çıkıyor sizce...
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #26 : 15 Aralık 2011, 16:32:01 »
Verdiğim köpeklerden bazılarının diyorum zira sahiplerinin imkanları doğrultusunda

burada av videoları vardır. Şimdi buraya alta eklemek istemiyorum.

Fakat yine verdğim çok köpeğinde fotoğrafı bile yok.

Zira imkan ve merak meselesidir..

Ancak her köpek verdiğim pek çok kişi beni aradı ve FERMASINI GÖRDÜM USTA dedi...
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 16:34:08 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #27 : 15 Aralık 2011, 16:39:14 »
Aklıma geliyor şimdi.

Yakın bir zamanda damızlık bir dişi köpeğimi Yaşar Kabayel arkadaşıma bakması adına hediye ettim.

Sorsunlar bakalım AV YAPIYORMU YAPMIYORMU...

Zira bu dişinin çok yavrusu avlaklarda şu anda....!
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 16:42:58 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

Çevrimdışı Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AÅžK-I ÅžEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #28 : 15 Aralık 2011, 16:44:25 »
Arkadaşlar bu konuda hem ismim geçtiği hemde bende konuşulanlardan rahatsızlık duyduğum için yazma ve fikrimi açıklama ihtiyacı duydum..
   Almanyada en ünlü üreticilerin ÅŸampiyon ve damızlık köpekleriyle av videolarına bende rastlamadım.
   (olsa bile her ava götürmüyorlar zaten)
   Gelelim usta için konuÅŸulanlara..Ülkemizde av zaten azalıyor.ustanın memleketindede av zaten kısıtlı ve az (ona raÄŸmen her köpeÄŸiyle fırsat buldukça avlanıyor) usta zaten bu konuda kendini aÅŸmış..( diyeceksiniz ÅŸimdi il dışına çıksın dışarda av bol  özel mazeretleri ciddi ve ağır basıyor ben biliyorum pek dışarıya çıkamaz.)
   Åžhov köpeÄŸi av köpeÄŸi kısmı ise, doÄŸuÅŸtan duyarsız ve rahatsız olmayan her yavru ne kadar çok ava ve meraya çıkarsa o kadar çok avcı olur.tabiki yormadan , bakımı iyi olan ve iyi bir avcının elinde eÄŸitilirse..
    Bakın ben köpeÄŸimle her türlü ava gidiyorum.(keklik,bıldırcın,çulluk,üveyk,tahtalı,ördek,tavÅŸan,karaca,tilki)
      bu avları yaptığına göre benim köpeÄŸim bana göre iyi bir av köpeÄŸi... Åžimdi....benim bütün yavrularım iyi bir avcı olacak anlamı çıkmaz burada..[size=10pt] Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diÄŸerlerinde tabiki bocalar..

Herkesin fikri farklıdır saygı duyarım ..Ben genç arkadaÅŸlara ÅŸunu söylüyorum..Keklikte yetiÅŸen köpek her avı yapar..Genç köğeÄŸinizi yetiÅŸtirirken bol bol keklik görmesini saÄŸlayın.  çevrenizde yoksa sezon açıldığında en az üç hafta  doÄŸuya ,içanadoluya gidin.. günde 20-30 keklik görsün onun sesini gürlemesini duysun,bir-ikide önünde vurun bakın ne oluyor o hayvan...
   Sonuç.. ne kadar çok ava taşırsanız ,ve av gösterebilirseniz..köpeÄŸiniz o kadar çok avcı olur.. Sevgilerimle..[/size][/color]

Özkan Hocam güzel ve öz yazmışsın özelliklede

Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diÄŸerlerinde tabiki bocalar..

kısmında konuşmak istiyorum en güzel örneklerinden birisi benim
İş güç çok ava fırsat yok
Buna rağmen yinede ondaki potansiyeli görmek çok güzel tek eksiğimiz patlamayı yapamadık...

Ben
 AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine kısmen katılmıyorum

AV KÖPEĞİ AVCI KÖPEKTEN ALINIR düşüncesindeyim buda benim yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla vardığım bir sonuç...

Yani Eğer bir köpekte av kabiliyeti varsa onda o cevher varsa o hiç av yapmamış olsada yavruları av yapar manası taşımakta....

Sizler daha iyi biliyorsunuz tecrübeleriniz çok daha fazla

Daha önce duyduk rast geldik ve konuştuk tavşan kovan çoban köpekleri ferma veren farklı cins köpekler ama bunlar hep sonradan kazandırılmış

yetenekler ve bu özellikleri onların yavrularına geçmiyor eÄŸer öyle olsaydı  AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine tamamen ben dahil tüm dünya katılırdı...

Usta ve Özkan hocam yanlışım varsa lütfen düzeltiniz kimsye yanlış bilgi aktarmak istemem gerekirse uyarınız sileyim...

ben araştırıp okuduklarımdan paylaşımda bulıundum...
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #29 : 15 Aralık 2011, 16:51:42 »
Hüseyin yanlışın yok zaten bende bütün bunları sağdan soldan duyduklarıma istinaden yazıyorum.

Olur senin köpeğin av yapmaz ben sonuna kadar sana yenisini av yapar şekilde veririm...!

Ben bu işi şayet para için yapsaydım herkese verseydim BENDEN BAŞKASI YAVRU SATAMAZDI..
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 16:52:35 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

Avcýlýk