Arkadaşlar bu konuda hem ismim geçtiği hemde bende konuşulanlardan rahatsızlık duyduğum için yazma ve fikrimi açıklama ihtiyacı duydum..
Almanyada en ünlü üreticilerin şampiyon ve damızlık köpekleriyle av videolarına bende rastlamadım.
(olsa bile her ava götürmüyorlar zaten)
Gelelim usta için konuşulanlara..Ülkemizde av zaten azalıyor.ustanın memleketindede av zaten kısıtlı ve az (ona rağmen her köpeğiyle fırsat buldukça avlanıyor) usta zaten bu konuda kendini aşmış..( diyeceksiniz şimdi il dışına çıksın dışarda av bol özel mazeretleri ciddi ve ağır basıyor ben biliyorum pek dışarıya çıkamaz.)
Şhov köpeği av köpeği kısmı ise, doğuştan duyarsız ve rahatsız olmayan her yavru ne kadar çok ava ve meraya çıkarsa o kadar çok avcı olur.tabiki yormadan , bakımı iyi olan ve iyi bir avcının elinde eğitilirse..
Bakın ben köpeğimle her türlü ava gidiyorum.(keklik,bıldırcın,çulluk,üveyk,tahtalı,ördek,tavşan,karaca,tilki)
bu avları yaptığına göre benim köpeğim bana göre iyi bir av köpeği... Şimdi....benim bütün yavrularım iyi bir avcı olacak anlamı çıkmaz burada..[size=10pt] Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diğerlerinde tabiki bocalar..
Herkesin fikri farklıdır saygı duyarım ..Ben genç arkadaşlara şunu söylüyorum..Keklikte yetişen köpek her avı yapar..Genç köğeğinizi yetiştirirken bol bol keklik görmesini sağlayın. çevrenizde yoksa sezon açıldığında en az üç hafta doğuya ,içanadoluya gidin.. günde 20-30 keklik görsün onun sesini gürlemesini duysun,bir-ikide önünde vurun bakın ne oluyor o hayvan...
Sonuç.. ne kadar çok ava taşırsanız ,ve av gösterebilirseniz..köpeğiniz o kadar çok avcı olur.. Sevgilerimle..[/size][/color]
Özkan Hocam güzel ve öz yazmışsın özelliklede
Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diğerlerinde tabiki bocalar..
kısmında konuşmak istiyorum en güzel örneklerinden birisi benim
İş güç çok ava fırsat yok
Buna rağmen yinede ondaki potansiyeli görmek çok güzel tek eksiğimiz patlamayı yapamadık...
Ben
AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine kısmen katılmıyorum
AV KÖPEĞİ AVCI KÖPEKTEN ALINIR düşüncesindeyim buda benim yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla vardığım bir sonuç...
Yani Eğer bir köpekte av kabiliyeti varsa onda o cevher varsa o hiç av yapmamış olsada yavruları av yapar manası taşımakta....
Sizler daha iyi biliyorsunuz tecrübeleriniz çok daha fazla
Daha önce duyduk rast geldik ve konuştuk tavşan kovan çoban köpekleri ferma veren farklı cins köpekler ama bunlar hep sonradan kazandırılmış
yetenekler ve bu özellikleri onların yavrularına geçmiyor eğer öyle olsaydı AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine tamamen ben dahil tüm dünya katılırdı...
Usta ve Özkan hocam yanlışım varsa lütfen düzeltiniz kimsye yanlış bilgi aktarmak istemem gerekirse uyarınız sileyim...
ben araştırıp okuduklarımdan paylaşımda bulıundum...