Onun köpekleri şov köpeği av yapmaz inanmayın..! - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Onun köpekleri ÅŸov köpeÄŸi av yapmaz inanmayın..!  (Okunma sayısı 2532 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
Ynt: Onun köpekleri şov köpeği av yapmaz inanmayın..!
« Yanıtla #30 : 15 Aralık 2011, 17:15:12 »

Eskilerden yani eski damızlıklarımdan geçtim zira onlar T.C deki Kurzhaarların yüzde 70 ini teşkil eder.

Usta öncelikle yukarıdaki cümlen için konuşayım, senin damızlıklarından olan Asya 2 senedir bende, banada avcı olarak geldi 5 yaşında ve senin hakkında atıp

tutan kim varsa ava davet ediyorum, buyursun gelsin AV KÖPEĞİ görsün, istediÄŸi ava gidicez... Adres: Yenikent Beldesi - Bergama-İZMİR   Telefon

numaram imzamda mevcut...

Gelelim yeni damızlıklarıma ve en başta tüm yavrularımın babası olan Clif von Bockhöft YANİ Arese.

Bu köpeğim av kanı yüksek sert yapılı fakat anormal laf dinleyen buna keza ağzı gayet hafif mükemmel bir köpektir.

Ben bu köpeğimin kuşu nasıl yemeden getiriyor ferma ve keklik avı yapıyormu v.b işlerin ispatı için videolar çektim alttadır.

Usta taaa iki sezon önce senin oraya kekliğe gelmiştim hatırlamışsındır, aylardan ekim, yağmur hiç yağmamıştı henüz ve kıçımıza kadar terlemiştik ve bir tek

benim köpek vardı o gün, sıcaktan haliyle pili bitti ayrıca acemi idi henüz...Çelgin iki kekliğimiz kaldı merada, sen dönüp Ares'i (Cliff vom Bockhöft) alalım dedin,

Ares i alıp gelmemiz 1 saatimizi aldı ve Ares çelginlerden birini vurulduğu yerden yaklaşık 500 metre ileride buldu, bu Ares o kötülenen Ares le aynı Ares yanlış

anlaşılmasın...

Gelelim yeni damızlıklarıma...

Evet usta gelelim yeni damızlıklarına, Flore, Quata ve Ebby...Flore ve Quanta yı hiç işin içine katmadan Ebby den bahsedicem kısaca, beraber EYHAF a

yarışmaya gittik, yarışma Selçuk ta idi ve yanımıza Ebby i aldık, Prof. Herbert Lemmer in Ebby hakkında yaptığı yorumları ve Ufuk KOYUNCU abimin senden aldığı

Black isimli köpeğine yaptığı övgü dolu yorumları kesinlikle unutamam ve orada herkeste şahit oldu...Heleki Ebby'nin tasmasını ben tutarken etraftan gelen

yorumlar anlatmakla bitmez...

Hala daha Almanya dan getirdikleri Erkekleri benim köpeklerimden olmalar ile eşiliyorlar...!

Bundan ne anlam çıkıyor sizce...

Bundanda heralde senin köpeklerden olmaların av yapmadığı anlamı çıkıyor ki, o çok özel köpeklerini senin torunlarla çiftleştiriyorlar usta...

Onun köpekleri yada damızlıkları ava gitmez şov köpeğidir avı yer v.b gibi lafların gerçek olmadığı ispatını
yapablmek üzere av sıkıntısı olan memleketimde ELİMDEN GELDİĞİNCE bazı video çalışmaları yaptım.

Usta bu konuda haddim değil ama sana kızıyorum bazen, senin yapını bilen bilir, doğrucusundur ve herşeye haklı bi cevabın vardır ki hepside ispatlıdır...

Böylesine cehalet içinde kaybolmuş ve insanları kazıklamaktan, yavru satma derdinden başka dertleri olmayan insanlara cevap bile vermeye değmez

aslında ama seni çok iyi tanıyor ve dayanamadığını çok iyi biliyorum...

Kısa bir anı: Bundan önce Torbalı dan biri beni aradı ve yavru istedi bende sana yönlendireyim dedim ki neler duyayım, karşıdaki kişiaynen şunları söyledi; ya

arkadaşım onun köpekleri avı yiyormuş, sıkıyormuş av yapmıyormuş ve genetik bozukluk varmış köpeklerinde, birde 1. 000 TL den aşağıya köpek vermiyormuş

dedi ( senin 200 euro ya yavru sattığın dönemde) bende kısaca işin özünü anlatım ve sen hala o abilerine inanıyorsan Mahmut Limnili den değil onlardan

köpek al arkadaşım dedim ve konuşmayı sonlandırdım...

Herkes haddini bilsin...

Destan yazdım farkındayım kusura bakmayın...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #31 : 15 Aralık 2011, 17:20:42 »
Aklıma geliyor şimdi.

Yakın bir zamanda damızlık bir dişi köpeğimi Yaşar Kabayel arkadaşıma bakması adına hediye ettim.

Sorsunlar bakalım AV YAPIYORMU YAPMIYORMU...

Zira bu dişinin çok yavrusu avlaklarda şu anda....!

Usta ben yukarıda açık adres ve telefon verdim, isteyen buyursun gelsin AV KÖPEĞİ göstericem ona, elimden geldiğincede iyi şekilde ağırlarım misafirimi

bilirsin...Asya yı görsün, muhabbetimizi yapar yemeğini yedirir uğurlarım kim gelecekse...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
« Yanıtla #32 : 15 Aralık 2011, 17:56:12 »
AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR DİYORLAR.

Bu doğrudur veya değldir tartışılır.

Şayet DOĞRUYSA ALMANYA DA ALINACAK KÖPEK OLDUKÇA AZ ..

Fakat şimdi konu avcılığıma gelirse istemiyerek yazıyorum bizim bölgemiz de acaba
bu sene benim kadar keklik avlıyan kaç avcı var.
Bunun yanında tavşanını ve bıldırcınıda yeterinden fazla avladım..

Bu insanlar gördüklerine de inanmıyormu.
Bu site ve kendi sayfamda henüz bıyıklarım terlememiş bir sürü fotorafım ve videom var.

Köpeklerimi yavrularımı besleyerek şişiriyormuşum.

İYİ BAKIYORSUN DEMEYE DİLLERİ VARMIYOR TABİİ..!
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 18:52:00 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
« Yanıtla #33 : 15 Aralık 2011, 18:01:08 »
Mahmut abi uyma bunlara ben elli kere yazdım İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR KöpeÄŸini nereden alacağını bilmekte akıllı adam iÅŸidir;  Yahu güzel kardeÅŸim bi köpek av yapmıyosa köpeÄŸin deÄŸil avcının suçudur. Özkan hocam ne güzel özetlemiÅŸ sen köpeÄŸi al çok iyi bak besle avada götürme ondan sonra av yapmıyor de; ArkadaÅŸlar bana kim ne derse desin Mahmut Limnilinin köpeÄŸi av yapmıyor diyenin ahada anlının ortasını karışlarım,ben köpeÄŸe suç bulmam asıl o avcı olupta köpeÄŸi alan vatandaÅŸ av yapmıyodur...
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
« Yanıtla #34 : 15 Aralık 2011, 19:10:42 »
Usta bunlara takilma bosver,sahsen ben rahmetli asya olmeden once ava girmeye baslamistim biliyorsun.itiati.aportalari,kokusuni anlatmama gerek zaten yok. Ben bugun kopek alcak olsam yine limniliden alir,herkeze tavsiye eder altina da imzami atarim. Fazla da teferruata gerek.
Arif abimin dedigi gibi it urur kervan yurur NOKTA!!

EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #35 : 15 Aralık 2011, 19:11:07 »
Ayrıca unutulmasın köpeklern ava girmesi doğum tarihleriylede alakalıdır.

Haziran doğumlu bir köpek ancak bir sonraki sezonda görev yapar.

Ocak şubat aylarında doğan yavru ise daha erken avlanma şansı yakalar...

SİLAH SESİNDEN KORKUTULMAYAN MADE İN LİMNİLİ  AV YAPMAZSA YERİNE 10 TANE VERİRİM...
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 19:17:38 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
« Yanıtla #36 : 15 Aralık 2011, 19:35:01 »
''İş bilenin Kılıç kuşananındır''bu ata sözü herşeyi açıkca anlatıyor, usta bu işi bence sizden ve yengeden şimdilik iyi bilen yok gelecekte olurmu bilemem.

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #37 : 15 Aralık 2011, 19:45:51 »
''İş bilenin Kılıç kuşananındır''bu ata sözü herşeyi açıkca anlatıyor, usta bu işi bence sizden ve yengeden şimdilik iyi bilen yok gelecekte olurmu bilemem.

Ahmet ağabey iyi bir örnek işte.

Yıllar önce Kurzhaar ırkı T.C de pek azken Ahmet ağabey benim karadenize verdiğim iki köpeğin
yavrusunu almıştı.
Onunla yıllarca avlandı memnun kaldı ve geçen yıl bana gelerek bir yavru aldı fakat şu anda yok.
Yılan sokması sonucu vefat etti...

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 19:46:25 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #38 : 15 Aralık 2011, 19:50:53 »
Özkan Hocam güzel ve öz yazmışsın özelliklede

Sen al yavruyu iyi bak ama hem ava az git hemde sadece bir iki tür avla diÄŸerlerinde tabiki bocalar..

kısmında konuşmak istiyorum en güzel örneklerinden birisi benim
İş güç çok ava fırsat yok
Buna rağmen yinede ondaki potansiyeli görmek çok güzel tek eksiğimiz patlamayı yapamadık...

Ben
 AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine kısmen katılmıyorum

AV KÖPEĞİ AVCI KÖPEKTEN ALINIR düşüncesindeyim buda benim yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla vardığım bir sonuç...

Yani Eğer bir köpekte av kabiliyeti varsa onda o cevher varsa o hiç av yapmamış olsada yavruları av yapar manası taşımakta....

Sizler daha iyi biliyorsunuz tecrübeleriniz çok daha fazla

Daha önce duyduk rast geldik ve konuştuk tavşan kovan çoban köpekleri ferma veren farklı cins köpekler ama bunlar hep sonradan kazandırılmış

yetenekler ve bu özellikleri onların yavrularına geçmiyor eÄŸer öyle olsaydı  AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR cümlesine tamamen ben dahil tüm dünya katılırdı...

Usta ve Özkan hocam yanlışım varsa lütfen düzeltiniz kimsye yanlış bilgi aktarmak istemem gerekirse uyarınız sileyim...

ben araştırıp okuduklarımdan paylaşımda bulıundum...
  Hacı'm yazdıklarında yanlış yok.. Hepsinede katılıyorum..Hele av köpeÄŸi avcıdan alınır(yetiÅŸkin olabilir)
 yavruysa tabiki yanlış   , yavru iyi bir av köpeÄŸinden alınır.  İçindeki cevheri çıkarmakta sahibine kalmıştır..
   yazdıklarım tamamen kendi bildiÄŸim doÄŸrulardır..Lütfen kimse üstüne alınmasın..Katılmayabilirsiniz benim görüşüme.. 
   Usta kızmış yine birilerine ama.. ne güzel bilgilerimizi paylaşıyoruz bu ara bizde..
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #39 : 15 Aralık 2011, 20:21:14 »
Usta.. anlamadım konuyu ama seni biliyorum..Hemen parlıyosun, haksızlığa gelemiyorsun.Yakın olsam ben seni sakinleştirirdim.. :D
    Åžu lafa bittim iÄŸnemi yapıyorsun yavrulara nasıl büyütüyon..( bu konuda uzman olman verdiÄŸin özveri ve hills mamaları bilmesem bende inanırdım kızma hiç) ;)

Bu güne kadar bahsetmediÄŸim ama çok tanık olduÄŸum bir konudan bahsedeyim.Birçok yetiÅŸkin köpek ticaretinde ÅŸahit oldum kurzhaar cinsi oldumu alıcı önce Limnilidenmi bu diyor.(bende alnındamı yazıyor sen onu tanıyormusun diye girerdim konuya) alıcı,yok canım çok adını duyduk metli biriymiÅŸ derdi..eÄŸer Limniliden 'se satılırdı hemen , deÄŸilse pazarlık baÅŸlar  geldiÄŸi yer öğrenilmek istenir veya avını görüp öyle karar verilirdi..... (çok ÅŸahit oldum bu olaylara)   
   Usta.. takma kafaya..kim kızdırdı bilmem ama olur bunlar...
DoÄŸru olsam ok gibi yabana atarlar beni

eÄŸri olsam yay gibi yay gibi elde tutarlar beni,

hic keder elem etme, bos yere matem etme, düsmanlarımı tanı uzak dur sitem etme.

Ne fakırı ac gordum ne zengını tok,

hedefıne varır elbet doğru ok.

MEVLANA.

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2011, 20:34:56 Gönderen: Özkan BAKIR »
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü DerneÄŸi  genel sekreteri

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Sabit Üye
  • Yer: ANTAKYA
« Yanıtla #40 : 15 Aralık 2011, 20:33:53 »
ArkadaÅŸlar ustanın bahsettiÄŸi Cudi isimli köpeÄŸimle yıllarca inanılmaz avlar yaptım,keklik, çulluk ve bıldırcının profesörüydü. İnanın kendisini iki aylıkken aldım hiç bir eÄŸitim verememiÅŸtim onbir aylıkken sezon açılışına bıldırcın avına gittim Cudi biraz uzakta ferma verdi içimden kızım ne öğrettimde ne biliyorsunda ferma veriyorsun diye söylenerek  ona yaklaÅŸtım bıldırcın kalktı ateÅŸ ettim mısırtarlasının içine düştü Cudi azında bıldırcın geldi onu okÅŸadım sevdim ava o zaman baÅŸladı. Onunla yaptığım avlar inanın zaman zaman rüyama giriyor. Ceyn'de fiziÄŸi süperdi ava güzel baÅŸladı 16 aylıkken keklik açılışında yılan ısırması sonucu öldü,yılanı vurdum  onunla güzel bıldırcın avları yapmıştım oda Cudi'yi aratmayacağına emindim. Aklıma gelince içim sızlıyor çok emek vermiÅŸtim aylarca evde bakmıştım yaramaz  çocuk gibiydi.  Åžimdi iÅŸlerim çok yoÄŸun haftanın yedi günü çalışıyorum aklım avda ama fırsat bulamıyorum, keklik açılışından sonra ava gidemedim bu bölgeden tayin olana kadar av bana hayal oldu. Ölmez saÄŸ kalırsam ustanın kapısını birkez daha çalacağıma eminim.Selamlar

Çevrimdışı Hasan MUMCUOĞLU

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R -SAKARYA
« Yanıtla #41 : 15 Aralık 2011, 21:14:53 »
HACI ABI VE OZKAN HOCAMA KATILIYORUM,YAZAMADAN DURAMADIM. USTAYLA MANISADA FESTIVALDE BIR SOHBETIMIZDE USTA DEDIKI: SOKAK KOPEGINE AV YAPTIRIRIM,SUPHEM YOK USTA YAPTIRIR,DAHASI YAPTIRANI,YAPANIDA BIZZAT GORDUM. GELELIM ONUN KOPEKLERI AV YAMAZ HIKAYESINE.KOPEKLERIN YURT DISINDA KIMDEN GELDIGI,SECERELERI,ANASININ.DANASININ,ATASININ NELER YAPTIGI BELLI. KOPEKLER NEDEN AV YAPMASIN,SOKAK ITI YAPARKEN? LIMMILI AILESINDE MISAFIRLIK YAPAN VE KOPEK SAHIBI OLAN BIRI OLARAK KONUSUYORUM. KOPEK BEGENILIR, FOCAYA GIDILDIGINDE GENEL ITIBARIYLA BILGI ALINIR,KOPEK APORT VE SES TESTINE TABI TUTULUR BUNLARI ALACAK KISI GORDUGUNDE VE SORU ISARETI KALMADIGINDA TESLIMAT YAPILIR. GELELIM AV YAPAR MI MESELESINE TEKRAR. AVA GITMEYEN,TEMEL EGITIMLERI VERILMEMIS,UYGUN YASAMA ORTAMLARI SAGLANMAMIS KOPEKLERE AV KOPEGI DENMEZ BUNLAR ANCAK IT OLUR. BURDA LIMNILI NIN SUCU NEDIR? BUNUDA IFTIRACILARLA YANDASLARININ KENDI VICDANINA BIRAKIYORUM NOKTA!! SİRÇÜNÜ LİSAN ETTIYSEK AFFOLA.
SAYGI VE SELAMLARIMLA.
EskiÅŸehir - Sakarya - 1981

Çevrimdışı Ali KALEMCİ

• Sabit Üye
  • kurzhaarı olan avcının tüfeye ihtiyacı yoktur
  • Yer: R?ZE
« Yanıtla #42 : 15 Aralık 2011, 23:42:20 »
bended var ustanın bu şov köprklerinden hemde ares in yavrusu şu anda 15 aylık ve ilk defe busene bıldırcın avına gittim bu şov köpeyiyile hakikatende tam bir şov yaptı çünkü fermasında tamı tamına 40 tane bıldıcın aldım ne bir tanesini yemeye kalktı nede getirmemezlik yaptı il avı olmasına ramen 40 tane bıldırcını teker teker hiç sıkılmadan ve yorulmadan aport etti bumudur şov köpeyinin yavrusu anlamdım ama benim için hakikatende aresin yavrusu ilk bıldırcın avında şov yaptı kanında limlini kanı varsa bi köpeyin merada şov yapamsı çok normaldir ama bu bildiyiniz şovlardan deyildir alın limlini kanı meraya götürdüyünüzde anlarsız şov köpeyimidir nedir ustam durmak yok yola devam kim nederse desin sen zaten her yerde kendini ıspatlamışsındır foçanın ağır abisi
Ali KALEMCİ 1985 Çağlayan vadisi viçe Fındıklı/RİZE 0506 244 69 37 alidurmaz_53@hotmail.com

Çevrimdışı Mustafa BÜYÜKKARDEŞ

• Sabit Üye
  • Kurzhaar ile avlanmak ayrıcalıktır
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
  • Yer: BURSA
« Yanıtla #43 : 16 Aralık 2011, 00:57:02 »
Usta, bahsettiğin konular ben tinayı almadan öncede dediler, ama ben bir süre inceleyince notumu verdim ve hiç tereddüt etmeden senden tinayı aldım,
müthiş av kanı yüksek bir köpekti, kim demiş av yapmaz diye, kümesten diye, av köpeğin genleri ile igilidir, ben tinanın av hırsıyla baş edemedim, daha ilk keklik avında kekliklerin peşine düştü, adeta kendini kaybetti, benim saflığımdan da hiç düşünemediğim kaza ile onu kaybettim,
ben daha öncede sana söylemiştim, o ava giderken, eskişehirde gecenin 3 ünde bir benzinlikte mola vermiştik, her kesi başına toplamıştı, görüntüsüyle, ufaraktı ama, görüntüsüyle harika bir köpekti, kuyruk dik,baş dik, çok canlı, uyanık, cam göz bir köpekti, bir gün avda benden biraz açıldı ve fermaladı, daha 1 yaşında falandı, tavşan varmış, bekle diye bağırdım, dinlermi, atladı üstüne, inanın yataktaki tavşan 2 metre havaya fırladı, her taraf tüy oldu, ağzından kaçırdı,canlı yakalayacaktı, ikisi kuyruk kuyruğa, atışta yapamadım, tam bir fırtına idi, fakat onu kaybettim işte, ne yapalım hayırlısı olsun.
Fenci Mustafa hoca-1958-Bursa- 0536 361 71 81  mbklar@hotmail.com
Asalet; Boyda değil, soyda.. incelik; belde değil, dilde.. doğruluk; sözde değil, özde.. güzellik; yüzde değil, yürekte olur..![Hz Mevlana]

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
« Yanıtla #44 : 16 Aralık 2011, 01:38:36 »
Sevgili agabey ve Dostlar...
Mahmut abi için bu lafları edenlerden bir kaçı ile ben Mahmut abiyi tanımadan önce tanımıştım. O zamanlar başka ırk köpek besliyordum ve aklıma Kurzhaarı taktığımdan da bir taraftan araştırmalar içindeydim çünkü kendi ilimde Kurzhaar besleyen biri yok denecek kadar azdı. O kişiler bana neler desede bu siteye üye olup hem Mahmut abiyi hemde Köpeklerini tanımak istedim çünkü " O KİŞİLERİN KENDİ KÖPEKLERİNİ HATTA ŞAMPİYON DAMIZLIKLARINI MAHMUT LİMNİLİDEN ALDIKLARINI" öğrenmiştim...!!!!
Şimdi sitemizin adı gibi DÜRÜST yazıyorum kusura bakma Usta ....
Bende yaw galiba Bu Mahmut Limnili ters bir adam bunlarla arası açılmış ama köpekleri 10 numara ki torunları bile yarışmalarda isim yapıyor bana da zaten adam değil köpeği lazım dedim :) ve sitede bir süre köpek sahiplerini ,köpekleri ,videoları falan takip ettim.. Sonunda gerçeği gördüm ve hemen Ustayı arayarak abi ben senden bir yavru istiyorum dedim...
Yavru isterken usta az çok beni tanımıştı. Yaptığım avı ve aslında nasıl av yaptığımı ve buna göre bir köpeğe ihtiyacım olduğunu söyledim.. Hatta dedimki abi ben çulluk avcısıyım ve gerçekten çok iyi avcılar ve köpekleriyle avlara gidiyorum Setter cinsi ve yurt dışından gelen arı gibi köpekler bunlar aman bana öyle bir yavru verki bu kişilerin arasında BAK KURZHAAR ALDIN ARTIK YAVAS YAVAS AV YAPAR BİZ LİMİTİ DOLDURURKEN SEN ANCAK BİZİM ÇULLUKLARI GÖREBİLİRSİN diyecek adamlara toz attırayım dedim.. Şimdi ben yavrumu aldığımda bana neler neler sallayan o arkadaşlar köpeğimin ilk doğumunda yavru alabilmek için takla atıyorlar... Hatta biri bekleyemedi Ustaya gönderdim köpeğini aldı bile :)
Bakınız BU mahmut limnili bırakın Bu ırkta herşeyi yalayıp yutmuş olmayı hangi avcıya nasıl yavru veririm bu adam gençse şu karakterde yavru onun için ideal vs gibi konuları bile düşünüp doğru karar verip ona göre sahiplendiriyor...Şimdi hangi vicdan bu kişiyi veya köpeklerini eleştirebilir ki...!!!!

« Son Düzenleme: 16 Aralık 2011, 02:05:34 Gönderen: Murat BAHÇECİ »
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Murat BAHÇECİ

• Sabit Üye
« Yanıtla #45 : 16 Aralık 2011, 01:50:52 »
Unutmadan...
Ustadan aldığım köpeğimin gelişmesini de ve ava yeni başladığında ki foto ve videosunu da başka bir sitede paylaştım. Önce köpeğimi kimden aldığımı yazmadım.. Harika cevaplar aldım, tebrikler aldım.. İşte fiziği müthiş duruşu çok güzel vs gibi.. sonrasında kimden aldınız köpeğinizin seceresi nedir diye sorulunca da USTA MAHMUT LİMNİLİ Klasiği dedim.. Aynı adamlar sen reklammı yapıyorsun veya bu köpekte şu sorun vs dediler :) neredeyse beni siteden atacaklardı :) Mahmut abide hatırlar.. Bende çekiip gitmiştim siteden..
Ama Allah büyük işte.. O kişilerden biri geçen hafta telefon edip yaa senin köpek ne oldu av yapıyormu ? Doğum yaptımı yavru arıyorum aklıma senin köpek geldi dedi :) :) bende abi hatırlayamadın galiba benim köpek MAHMUT LİMNİLİ den sana gelmez o ;Sen onun köpeklerini beğenmiyordun ya dedim...
Murat BAHÇECİ  / SAKARYA / 1978 

Çevrimdışı Erhan KARAAĞAÇ

• Sabit Üye
  • Yer: ESK??EH?R
« Yanıtla #46 : 16 Aralık 2011, 02:36:05 »
HER İŞİN BİR USTASI HER USTANIN BİR ADRESİ VARDIR anası babası avcı olupta köpeyin avcı olmaması nasıl bir durumdur onu anlamıyorum sen ava götürme egiteme ondan sonra deki av yapmıyor haaa deselerki kokuları zayıf tartışma konusu olabilir ki her yavrununda kokusu iyi olacak diye bir kural konu da yok maden dil uzatacan yalan söyleyecen adam gibi yap dimii,şimdi bizler biliyoruzda bilmeyenlerde vardır mutlak bu konularıda en az %30 uzu okuyordur çünkü iyi köpek alacak adam araştırır şimdi ben isim vermiyim işin de ticari yönü vardır birde tamam kimse bedava vermiyorda bu karalamayı kimler yapar kendisi daha çok satmak isteyenler neden onlar köpeklere para kaynagı olarak bakıyorlar ustada öyle birşey yok neden çünkü öyle olsa her kızanda yavru olur ortalık, ben aklımda bir yer var ismini açıklamayım mubarek zaten devamlı takibimde her 4 ila 10 gün arası yeni eşleme ve doğacak yavru var her dişi 6 aya doğuruyor takibimde oldugu için biliyorum özellikle iki dişi yılda 3 ayrı batın yavru yaptı hadi bakalım nasıl av köpegi bunlar ava çıkacak dermanmı var köpeklerde gelelim erkeklere onlarda aynı köpek gitgel altı saat çalışıyo ne hayrı beklicez bunlardan çıkan yavrulardan demi gibi şeyler karalayanlar kimse birlik olup gaza geliyorlar bence debelendikcede batıyorlar aslında, biraz saygı her ustanın hakkıdır rakipler her zaman en iyi satışı yapmak ister ancak ortada bir emek ve yılların tecrubesi var. Başında yazdığım gibi HER İŞİN BİR USTASI HER USTANIN BİR ADRESİ VARDIR....
ERHAN KARAAĞAÇ - 1985 - ESKİŞEHİR
erhankaraagac26@hotmail.com

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
« Yanıtla #47 : 16 Aralık 2011, 09:55:32 »
Erhan arkadaşım iki SÜPER ÖTESİ köpeğim var Flore ve Ebby 2.5 yaşını buldular ve doğum yapmadılar.
Çou kez hep konuştuk eşimle NE BOZACAĞIZ FORMLARINI DEDİK...!

Çevrimdışı Ali GÜN

• Paylaşımcı Üye
« Yanıtla #48 : 16 Aralık 2011, 12:59:22 »
Bu konu daha öncede yazılmıştı bende söylediklerimi tekrar edeyim.MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR.Senin köpeklerin demekki o kadar
güzelki adamlar illa av yapmaz die karalıcaklar.ben pointer besliyorum herkeste biliyor av yapar yapmaz benim sorunumdur.yalnız benim
köpeğim avda dibini çıkartır avın.HAA UNUTMADAN BENİM KÖPEĞİMİN BABASINIDA SEN GETİRDİN MAHMUT ABİ ALMANYADAN. eğer senin
köpeklerin bu kadar kötü av yapmayan köpeklerse neden bu kadar rağbet ediliyor neden her bölgede senin köpeklerinin yavruları
torunları var??? madem öyle karalama kampanyası yapanlarda üretsin köpeklerinide onlarıda duyalım.ırk özellikleri yarışmasında
değil ama mera yarışmalarında.yada av resimlerini görelim videolarını izleyelim.ozaman diyelim aha adamda köpek var diye. yazcak çok
ÅŸey varda  boÅŸ ver be abi SENİ BİLEN BİLİYOR.
ali gün KARÅžIYAKA 1976   ali_gun76@hotmail.com    ESKİŞEHİR   0506 905 18 95

Çevrimdışı Cihan AKGÖL

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: izmir
« Yanıtla #49 : 16 Aralık 2011, 13:34:19 »
BEN aslen hataykı bir avcıyım ve kendimi bildim bileli ava giderim köpek beslerim,ve ozamanlarda avcılıkla ilgili mecmua internet pek yaygın değilken bile mahmut abinin adını ve köpeklerinin namını duymuştum.bide benim gözümde bir köpek çiğliginin çok köpeği çok damızlığı olması önemli değil önemli olan o köpeklere iyi ortamlarda bakabilmek ve benim gözümde mahmut abi bu işi en iyi yapanlardan biri.bizzat yerini gezip yavrusunu aldğım içinde bundan çok memnunum.bide herkesin köpeği kendine iyidir ama av yeride kars olsa bile 4 aylık bir köpek bir günde 4 keklik 2 tavşan vurduruyorsa onun içinde fazlasıyla av kanı vardır heralde.
İzmir-1984

Avcýlýk