sarsılmaz 302 huğlu 103 ce - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: sarsılmaz 302 huÄŸlu 103 ce  (Okunma sayısı 1752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Birol DALAK

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Çorlu
sarsılmaz 302 huğlu 103 ce
« : 01 Mayıs 2011, 20:25:47 »
Geçen sene sıfır aldığım sarsılmaz 302 salvo  tüfeÄŸimi satıp huÄŸlunun 103ce sini yine sıfır almak sizce mantıklımıdır ki tüm özellikleri aynı. marka olarak sarsılmazdan memnunum sadece huÄŸlu görüntüsü daha çok hoÅŸuma gitti.bir aÄŸbeyimden huÄŸlu 35m den sonra kuÅŸu öldürmez canlı bırakır sarsılmazın yakması daha iyi diyor.ben bu tüfekle tavÅŸan ördek avlarına gidiceÄŸim. sizce satıp huÄŸlu almalımıyım.
Birol DALAK-Çorlu/Tekirdağ-1980

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
Ynt: sarsılmaz 302 huğlu 103 ce
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2011, 21:13:10 »
Geçen sene sıfır aldığım sarsılmaz 302 salvo  tüfeÄŸimi satıp huÄŸlunun 103ce sini yine sıfır almak sizce mantıklımıdır ki tüm özellikleri aynı. marka olarak sarsılmazdan memnunum sadece huÄŸlu görüntüsü daha çok hoÅŸuma gitti.bir aÄŸbeyimden huÄŸlu 35m den sonra kuÅŸu öldürmez canlı bırakır sarsılmazın yakması daha iyi diyor.ben bu tüfekle tavÅŸan ördek avlarına gidiceÄŸim. sizce satıp huÄŸlu almalımıyım.

Birol bu tip her konuda yazarım "TÜFEKTE YAKMA DENEN KAVRAM YOKTUR" uygun mühimmat ve düzgün bir atış her zaman sonuç verir.İnsanlar çoÄŸunlukla hatalarını baÅŸka yerlerde aradığından hep bir bahane uydurmuÅŸlardır.EÄŸer elinizdeki tüfek size istediÄŸiniz verimi veriyorsa hiç deÄŸiÅŸtirmeyin,özellikle dipçik ölçülerini iyi test etmeksizin sadece görüntüsü için alınan tüfeklerde alışma yada tekrardan dipçik ayarlatma gibi sorunlar maalesef ülkemizde çokça yaÅŸanıyor.EÄŸer elinizdeki tüfek tam sizin ölçülerinize göreyse hiç deÄŸiÅŸtirmeyin derim hele birde sadece görüntüsü için asla....

Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Özgur BEKTAŞ

• Paylaşımcı Üye
  • ÖZGÜR BEKTAÅž 1975 ANKARA A RH +
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2011, 21:20:07 »
Birol Bey iyi akÅŸamlar,
Sahsi görüşüm kullanırken gönül rahatlığıyla içinize sinerek taşıyacağınız, gideceÄŸiniz ava uygun tüfeÄŸi edinmeniız yada almanız. Yenisini alırken ikiside aynı özelliklerde ise vede maddi anlamda çok kaybınız olmuyacaksa eski tüfeÄŸinizi satın (çok tüfeÄŸin bakımıda zor).derim.  35 metreden avı düşürmesi yada kaçırması olayı farklı bi konu bence çok önemlide deÄŸil önemli olan gideceÄŸiniz ava uygun düzgün saçma ve düzgün ÅŸokla avlanmanız derim. Bende 5 gün önce bu sezon kullanacağım tüfeÄŸin sipariÅŸini verdim ölçülerim alındı üretime girdi. Anlatacağım bu iÅŸ gönül iÅŸi :)
ANKARA-1975-A RH +

Çevrimdışı Birol DALAK

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Çorlu
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2011, 22:41:48 »
ben tüfeğimden genel anlamda memnunum ve atışlarda iyice alıştım attımı vuruyorum bu ara.sadece dipçiğini kestirmem gerekecek 1 cm kadar o kadar ama huğluyuda görünce de hoşuma gidiyor sadece gerekli randımanı alırmıyım diye korkuyorum.
Birol DALAK-Çorlu/Tekirdağ-1980

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2011, 22:47:43 »
ben tüfeğimden genel anlamda memnunum ve atışlarda iyice alıştım attımı vuruyorum bu ara.sadece dipçiğini kestirmem gerekecek 1 cm kadar o kadar ama huğluyuda görünce de hoşuma gidiyor sadece gerekli randımanı alırmıyım diye korkuyorum.

Bu risk her zaman olacak ve bu silaha alışmanız belkide uzun zaman alacak sence değer mi?
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Ali KALEMCİ

• Sabit Üye
  • kurzhaarı olan avcının tüfeye ihtiyacı yoktur
  • Yer: R?ZE
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2011, 23:10:27 »
bence hiç deyişme aga zaten alışmışsın tüfeyine yenisine alışana kadar bayağı zaman geçer hiç gerek yok bence
Ali KALEMCİ 1985 Çağlayan vadisi viçe Fındıklı/RİZE 0506 244 69 37 alidurmaz_53@hotmail.com

Çevrimdışı Mehmet GÜNCÜ

• Sabit Üye
  • Yer: malatya
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2011, 23:26:13 »
Birol bu tip her konuda yazarım "TÜFEKTE YAKMA DENEN KAVRAM YOKTUR" uygun mühimmat ve düzgün bir atış her zaman sonuç verir.İnsanlar çoğunlukla hatalarını başka yerlerde aradığından hep bir bahane uydurmuşlardır.Eğer elinizdeki tüfek size istediğiniz verimi veriyorsa hiç değiştirmeyin,özellikle dipçik ölçülerini iyi test etmeksizin sadece görüntüsü için alınan tüfeklerde alışma yada tekrardan dipçik ayarlatma gibi sorunlar maalesef ülkemizde çokça yaşanıyor.Eğer elinizdeki tüfek tam sizin ölçülerinize göreyse hiç değiştirmeyin derim hele birde sadece görüntüsü için asla....
Mehmet GÜNCÜ - Malatya - 1976

Çevrimdışı Emin KARS

• Sabit Üye
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2011, 23:35:37 »
       Birol kardeÅŸim 35mt den sonra öldürmez demiÅŸsin evet doÄŸru ama bu sadece huÄŸlu için deÄŸil diÄŸer tüfekler içinde
geçerli.Benim görüşüm zaten 35mt den sonra ava atış yapılmamalıdır.Bu mesafelerden sonra yapılan her atış gerek
saçma dağılımından,gerek saçmanın tahrip gücünün azalmasından istisnalar hariç (50mt de dahi hayvanın hayati
organına denk gelen tek saçma onu düşürebilir)ya isabet etmez yada alacağı 1-2 saçmayla yaralı gönderir.Onun için
bu mesafelerden sonra hayvanı yaralı göndermektense hiç atış yapmamayı yeğlerim.Tüfek değiştirme hususuna
gelince eğer tüfeğinden memnunsan bence sırf şekil için bu riske girilmez.Gelen gideni aratabilir. ;)

Emin KARS -1967 - Ankara

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2011, 10:01:55 »
       Birol kardeÅŸim 35mt den sonra öldürmez demiÅŸsin evet doÄŸru ama bu sadece huÄŸlu için deÄŸil diÄŸer tüfekler içinde
geçerli.Benim görüşüm zaten 35mt den sonra ava atış yapılmamalıdır.Bu mesafelerden sonra yapılan her atış gerek
saçma dağılımından,gerek saçmanın tahrip gücünün azalmasından istisnalar hariç (50mt de dahi hayvanın hayati
organına denk gelen tek saçma onu düşürebilir)ya isabet etmez yada alacağı 1-2 saçmayla yaralı gönderir.Onun için
bu mesafelerden sonra hayvanı yaralı göndermektense hiç atış yapmamayı yeğlerim.Tüfek değiştirme hususuna
gelince eğer tüfeğinden memnunsan bence sırf şekil için bu riske girilmez.Gelen gideni aratabilir. ;)

« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2011, 10:08:39 Gönderen: Arif ALTINYOLLAR »
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı Halil AYYILDIZ

• Sabit Üye
  • Yer: Afyonkarahisar/Dinar
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2011, 02:57:19 »
Halil AYYILDIZ - 1967 - Afyonkarahisar/Dinar
05416562306

Çevrimdışı Ahmet OĞUL

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: anamur
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2012, 11:20:41 »
abi 35 metreden bahsediyorsunuz bu mesafe çok kısa ki bn çiftemle bıldırcına bile en az 20 metreden atış yapıorum
1989-Anamur

Çevrimdışı Ahmet OĞUL

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: anamur
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2012, 11:25:33 »
ben küme avlarında tavÅŸana 60 metreden bile atışlar yapıorum ve tavÅŸan cancız yerinde kalıyor ben ce 35 metre çok kısa kuÅŸ için de olsa bu az arkadaÅŸlar 35 metreden su borusu bile kuÅŸu vurur. burda mermi seçiimi iyi olması gerkiyor bence. mesela bnm çiftem de b p ve yaf  ile  çok güzel verim alıorum.
1989-Anamur

Seo4Smf Tagleri: huÄŸlu sarsılmaz 

Avcýlýk