Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Yaban Köpek Maması Mahkemelik Oldu  (Okunma sayısı 843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Hacı Hüseyin KILINÇ

• Administrator
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
Yaban Köpek Maması Mahkemelik Oldu
« : 22 Şubat 2012, 12:42:11 »
Kobra 'yaban' alemi karıştırdı
20/02/2012 10:29

Saadettin Bıyıklı, katıldığı yarışmalarda derece alan köpeği Kobra'nın resmi ve görüntülerinin bir mama markası ve TV kanalında izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle dava açtı. Bıyıklı şirket ve kanaldan 11 bin TL maddi ve manevi tazminat istiyor

Bol ödüllü bir av köpeği olan Kobra'nın, evcil hayvan ürünleri satan şirketin mama kutularında resminin, doğa sporları yayını yapan Yaban TV kanalında ise görüntülerinin izinsiz kullanıldığı iddiası mahkemelik oldu. Köpeğin sahibi Saadettin Bıyıklı şirket ve TV kanalı aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı.

EĞİTİMİNE BÜYÜK EMEK HARCADIM

Saadettin Bıyıklı avukatı aracılığı ile açtığı tazminat davası dilekçesinde, "Müvekkilim, Setter cinsi 'Kobra' adlı köpeğin sahibidir. Bu köpeğini büyük emek ve para harcayarak eğitmiştir. Kobra, birçok yarışmada derece kazanmıştır. Davalı Lider Evcil Hayvan Beslenme Ürünleri şirketi, müvekkilimden herhangi bir izin almadan ve hiçbir ücret ödemeden köpeğin resimlerini, mama reklamında kullanmış ve müvekkilim sayesinde cirosunu artırmıştır. Gene davalı Yaban TV, yarışmalarda dereceler elde etmiş Kobra'nın görüntülerini izinsiz ve hiçbir ücret ödemeden kullanmaktadır" dedi.

KÖPEK KAZANÇLARINI ARTIRDI

Dilekçede, başka bir eğitimsiz köpek kullanması durumunda davalıların reklamla elde ettiği ticari kazancı elde edemeyecekleri de savunuldu. Toplam 11 bin TL manevi ve maddi tazminat isteyen Saadettin Bıyıklı ayrıca, köpeğinin resimlerinin köpek maması ambalajında ve reklamlarda kullanılmasının yasaklanmasının ve televizyon kanalında da köpeğinin görüntülerini televizyon ve internet ortamında yayınlanmaması için önleme kararı verilmesini talep etti.

SAVUNMA: KÖPEĞİN SAHİBİ FAYDA SAĞLADI

Televizyon kanalının avukatları ise davanın reddedilmesi gerektiğini savundu. Avukatlar cevap dilekçesinde, "Bu kanal 24 saat yayın yapan avcılık, balıkçılık, atıcılık, yelkencilik gibi tüm doğa sporlarına yer vermektedir. Avcılıkta bu köpeklerden hangisinin davacıya ait olduğu ise davacı dışında ne tarafımızdan ne de izleyicilere belirlenebilir değildir. Gerek müvekkil kanalın yayınlarında gerekse köpek maması reklamlarında yer alan köpek görüntülerinin davacıya ait 'Kobra' isimli köpeğin görüntüleri olduğu sabit değildir. Köpeğin görüntüleri başta Türkiye olmak üzere 36 ülkede seyredilen kanalda yayınlanmışsa köpeğe değer katmıştır. Müvekkil haksız kazanç elde etmesinin aksine davacıya olsa olsa fayda sağlamış olabilir" dedi.

Alıntı
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1079322&CategoryID=138
ilgili bir haber
http://gundem.milliyet.com.tr/tv-kanalina-kopek-soku/gundem/gundemdetay/20.02.2012/1505383/default.htm

Yaban'dan 'köpek' açıklaması
Kobra adlı köpeğin sahibi tarafından dava edilen YABAN TV'den açıklama geldi.

reklam
Kobra adlı köpeğin sahibi tarafından köpeğinin görüntülerini izinsiz kullandığı iddiasıyla dava edilen YABAN TV'den konuyla ilgili açıklama geldi.

"Sadettin Bıyıklı isimli şahsın, Setter cinsi köpeğin yüzünün, kanalımızda yayınlanan Lider Evcil Hayvan Beslenme Ürünleri şirketinin reklamında izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle kanalımız ve reklam veren firmaya 11 Bin TL'lik bu manevi tazminat davası açmış olmasıdır.

Köpeğin yüzünün reklamda izinsiz kullanılması konusu galiba Türkiye'de ilk kez kez dava konusu oluyor. Bu nedenle biz YABAN TV olarak bu davanın açılmasını çok yararlı buluyoruz. Ama keşke, haklı bir dava olsaydı ve güzel bir örnek teşkil etseydi.

Adı geçen şahıs, habere konu davasını gerek köpek maması markası sahibi şirkete gerekse kanalımıza karşı yöneltmiştir. Şahsın anılan davadaki iddia ve talepleri haksız, mesnetsiz ve hukuka aykırı olup gerekli cevap ve itirazlar kanalımız avukatı tarafından dosyasına sunulmuştur. Yargı süreci devam etmektedir.

Öte yandan şu bilgileri de değerli MEDYATAVA okurları ile paylaşmak isteriz:
Televizyonumuzda yayınlanan reklamların içeriğinde hangi köpeğin kime ait olduğu ile ilgilenmeyiz. Televizyon olarak reklamlarda bu şekilde inceleme yapmak gibi yasal bir yükümlülüğümüz yoktur.

Şayet bunu denetleme gibi bir görevimizi olsa idi, bu köpeğin reklamda kullanılmasını asla onaylamaz, aksine kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ederdik; çünkü bu köpek, ırkının standartlarına uymayan, köpek camiasınca beğenilmeyen bir köpektir. Dolayısı ile bizce bu köpeğin, bir mama reklamında kullanılması reklamveren firmanın itibarına zarar veren bir durumdur.

Her köpek, sahibi için kıymetlidir. Ancak bu, o köpeğin, YABAN TV camiasının köpek standartlarını çok iyi bilen izleyicilerince beğenilen ve dolayısıyla ticari değer taşıyan bir köpek olduğu anlamına gelmez.

Her at, safkan ingiliz atı olmadığı gibi, her köpek de iyi bir "ingiliz setter'i olamaz.
Nitekim, Uluslararası tanınan TÜRKİYE KÖPEK IRKLARI FEDERASYONU Başkanı Hasan Cansever yaptığı açıklamada: "Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Soy Kütüğü kayıtlarımızda, “KOBRA” isimli ve İngiliz Setter ırkına mensup bir köpek yoktur. Herhangi bir yarışmamıza katılmamış ve herhangi bir yarışmamızda bir KIF ya da FCI hakemi tarafından herhangi bir derece ya da ünvana layık bulunmamış / almamıştır" demiştir.

İSTANBUL SETTER CLUB Başkanı Levent Çömlekçi de yaptığı açıklamada: "Bu davanın Setter Kulübümüz ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur. Ben Setter Kulubü başkanı olarak, böyle bir dava açılmasından rahatsızlık duyuyorum" demiştir.

Olayın arkasında yatan gerçek ise şudur:
YABAN TV izleyicilerinin çoğu köpek sahibidir. Köpek ırklarını, standartlarını çok iyi bilir. Kanalımız, köpeklerle ilgili uluslararası standartların yerleşmesi konusuna büyük önem vermektedir. Bu konulara yarım asrını vermiş duayenler kanalımızın danışman kadrosundadır. Köpek camiasını bunu çok iyi bilir.

Bu şahıs defalarca, YABAN TV'nin yayınlarında yer almak için başvurmuş, ancak kötü örnek olacağı gerekçesiyle kanalımız, köpeğin durumunu tespit ettikten sonra bu şahsa ve köpeğine yayınlarda yer vermemiştir.

Bir şekilde gündeme gelebilmek için türlü türlü yola başvurmuş ama yine de muhatap alınmamıştır.

Sonuç olarak:
1) Eğer gerçekten bu şahsın köpeği, kanalımızda yayınlanan bir mama reklamında kullanıldığı ise, bu konu mama markası ile bu şahıs arasındaki bir sorundur ve kanalımızı hukuken bağlamaz.

2) Bizce reklamveren firma, ırk standardına uymayan bir köpeği reklamında kullanarak kendi markasına zarar vermiştir. Özellikle YABAN TV'nin köpek konusunda çok bilgili olan izleyicileri ırk standartlarına büyük önem verirler.

3) Kanalımızın bu şahsı ve köpeğini tüm ısrarlarına rağmen programlarına çıkarmaya değer görmemesi zaten durumu net olarak açıklamaktadır.

4) YABAN TV'nin çalışanları, danışmanları ve dostları, ırk standartlarına uygun,
international ödüller almış yüzlerce köpeğe sahiptir. Bu şahsın köpeğinin bu lige girmesi, bu yolla yayına çıkarılmaya değer görülmesi sözkonusu dahi değildir.

Saygılarımızla

YABAN TV Yönetim Kurulu Başkanı"

http://www.gercekgundem.com/?p=439421
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:44:48 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
İnsanları Hayvanları Doğayı Sevelim Sevdirelim
Hacı Hüseyin KILINÇ - 1975 - Eskişehir

Çevrimdışı Mahmut LİMNİLİ

• Mahmut Limnili
  • Administrator
    • Kurzhaar
  • Yer: Foça - 1964
Ynt: Yaban Köpek Maması Mahkemelik Oldu
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2012, 13:09:49 »
Ben hayatım boyunca şunu öğerendim.Her nekadar iş adamı ticaret adamıda olsan bilmediğin
konulara alanlara sıçramıyacaksın. Yani işin televizyonculukasa o mesleği icra edeceksin.
Bu şekilde yapmazsan eğer işi sadece bu iş olan kişiler seni her daim şikayet eder...!
Mahmut Limnili - FOÇA -1964 - 0.532.4422170   www.kurzhaarmahmut64.com www.mahmut64.com                    
http://www.deutsch-kurzhaar.de/diverses.htm     mahmutlimnili@hotmail.com

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
  • Yer: ankara ayaş
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2012, 13:19:46 »
öyleyse reklamında yalan olduğu ortaya çıkmış oluyor çünkü dr. ali bey bu köpekler benim ve yaban mama ile besliyorum diyordu yanılmıyorsam köpek onun değilse yaban mama ile beslenmiyor demek oluyor
adam sonuna kadar haklı ve kısa film tadında çekilmiş bu reklam filminde oynayan köpek benim olsa daha büyük mevlalarda dava açardım
Yüzde ısrar etme doksanda olur.. İnsan dediğinde noksanda olur.. Sakın büyüklenme elde neler var.. Bir ben varım deme yoksanda olur… ’’MEVLANA’’
1984-ayaş ANK 0539 731 9335

Çevrimdışı Mehmet Doğan KIVRAK

• Moderator
  • ''Avcı,doğaya değer veren insandır''
  • Yer: balikesir edremit
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2012, 13:47:28 »
herkes için sıkıntı olmuş..bakalım daha neler yalan olacak...
MEHMET DOĞAN KIVRAK
EDREMİT/1986 
0532 784 0019 
dogan.tekel@hotmail.com

Çevrimdışı Gürhan ZOR

• Teknik Admin
  • Dil-Harab-i Aşkinim Sensin Sebep Berdadima..
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2012, 13:56:49 »
Ben dava açan arkadaşı haklı buldum.Köpek benimse onayım olmadan hiç kimse hiçbirşeyini kullanamaz.
Şevket Gürhan ZOR - 1972  - Batıkent/Ankara  Tel:0532-5525824  -  0549 747 60 10
0 Rh (-) Negatif  gzor@hotmail.com

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2012, 14:37:42 »
1) Eğer gerçekten bu şahsın köpeği, kanalımızda yayınlanan bir mama reklamında kullanıldığı ise, bu konu mama markası ile bu şahıs arasındaki bir sorundur ve kanalımızı hukuken bağlamaz.

Şimdi Hacı abi ben bu yukarıdaki maddeyi anlamadım, reklamı az önce izledim, Dr.  benim katkılarımla üretildi, dünyanın en iyi uzmanlarıyla

çalıştık falan diyor ama durum böyle olunca mama markası farklılaşıyor ve yaban mama oluyor başka marka mama, insanlar kandırılıyorduda Melih Meriç

kendini yukarıda yazdığı madde ile elemi verdi, yoksa başka bir marka bu mamayı Yaban tv'yami üretiyordu anlayamadım doğrusu...Anlayan varsa anlatsın

benim kafa biraz karıştı sanırım...
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:43:01 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2012, 14:49:54 »

Şimdi Hacı abi ben bu yukarıdaki maddeyi anlamadım, reklamı az önce izledim, Dr.benim katkılarımla üretildi, dünyanın en iyi uzmanlarıyla

çalıştık falan diyor ama durum böyle olunca mama markası farklılaşıyor ve yaban mama oluyor başka marka mama, insanlar kandırılıyorduda Melih Meriç

kendini yukarıda yazdığı madde ile elemi verdi, yoksa başka bir marka bu mamayı Yaban tv'yami üretiyordu anlayamadım doğrusu...Anlayan varsa anlatsın

benim kafa biraz karıştı sanırım...

yaşar olayın aslı şu gidilip bir mama şirketi kuruluyor hali hazırda mama üretimi yapan bir fabrikadan numuneler alınıp üretim izni alınıyor sonrasında bu mama üreten fabrikaya fason üretim yaptırılıp üzerine yaban mama yazılıyor etiket farklı ama mama aynı mama tabi bu arada satılan mama dan yaban mama kar elde ediyor fabrika etiketi farklı olsada üretim yapıyor para kazanıyor yaban sırf üstünde etiketi markası olduğundan para kazanıyor
kanalla alakası yoktur deniyorsa mama şirketi başkasının üstüne görünüyordur sadece ve hukuken kanalı değil mama şirketini bağlar
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:43:28 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Yüzde ısrar etme doksanda olur.. İnsan dediğinde noksanda olur.. Sakın büyüklenme elde neler var.. Bir ben varım deme yoksanda olur… ’’MEVLANA’’

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2012, 14:59:43 »
yaşar olayın aslı şu gidilip bir mama şirketi kuruluyor hali hazırda mama üretimi yapan bir fabrikadan numuneler alınıp üretim izni alınıyor sonrasında bu mama üreten fabrikaya fason üretim yaptırılıp üzerine yaban mama yazılıyor etiket farklı ama mama aynı mama tabi bu arada satılan mama dan yaban mama kar elde ediyor fabrika etiketi farklı olsada üretim yapıyor para kazanıyor yaban sırf üstünde etiketi markası olduğundan para kazanıyor
kanalla alakası yoktur deniyorsa mama şirketi başkasının üstüne görünüyordur sadece ve hukuken kanalı değil mama şirketini bağlar

Aga eyvallah bunları bende biliyorumda, sen reklamı izle bence izlemediysen ben az önce videosunu izledim, Dr. öve öve bitiremedi

ve biz ürettik hatta katkım büyük diyor, benim sorduğum soru ise şu; Bu kadar büyük yalan söylenirmi, hemde bir tv kanalı tarafından ?
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:42:21 Gönderen: Mahmut LİMNİLİ »
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2012, 15:25:01 »
haklısın yaşar yalan orda kalsa iyi köpekler benim diyor
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:25:28 Gönderen: Şükrü YAMAN »

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-Eskişehir
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2012, 15:38:44 »
Yüce Türk adaleti dava sonunda gerekli sonucu verecektir.
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Hüseyin HIDIR

• Paylaşımcı Üye
  • ANTİ - DOMUZ GALABET TİMİ SAYGIYLA SUNAR...
« Yanıtla #10 : 22 Şubat 2012, 15:43:55 »
Bu YABAN tv nin hayatı yaman. En iyi mama en iyi çizme en iyi don her şeyin en iyisini bunlar üretir oldu. Dr.  de yalancı olduğu ortaya çıktı.hani kendi köpekleri ve arkadaşlarının 25 köpeğinde denemişti.Bence bunların hepsi av camiasından uzak parayla pulla saltanat satan insanlar. Bizim orada bir söz vardır. At beylik, g.. beylik. Tüfek şirketten, araba şirketten, fişek şirketten Yaşayıp gidiyorlar. Yeni yetme avcılar da buradan alış veriş yapınca kendilerini avcı zannediyorlar.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 15:47:17 Gönderen: Arif ALTINYOLLAR »
Hüseyin HIDIR - 1983

Çevrimdışı Arif ALTINYOLLAR

• Moderator
  • ANKARA
« Yanıtla #11 : 22 Şubat 2012, 15:46:26 »
Arkadaşlar gülüp geçiyorum.  ;)
Arif ALTINYOLLAR - 1972 - ANKARA 0533 346 03 60
Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcı hikayelerine inanmak zorundasınız.

Çevrimdışı Ali Rıza DEMİR

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: Uşak
« Yanıtla #12 : 22 Şubat 2012, 16:45:46 »
daha şimiden mahkemeye verilirse yarın köpegini bu mamalarla besleyen insanlar köpekleri üşütsede mahkemeye verirler gibime geiyor :)
ya bu işi düzgün yalansız en iyi şekilde yapacak yada bu mama bu oyunu bozar.
Ali Rıza Demir - Uşak - 1971

Çevrimdışı Ali Osman ŞAHİN

• Sabit Üye
  • avcılık ve vicdan ikisi birlikte olsun
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #13 : 22 Şubat 2012, 17:10:22 »
menfaat için insanlar ne kadar basit yalan söylüyor hayret
1979-Çanakkale

• Administrator
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2012, 17:37:01 »

DOKTOR ALİ BÜRKEV'DEN MEKTUP

konu ile alakalı video
YABAN TV Video - YABAN MAMA Çıktı videosu

• Administrator
  • AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR
« Yanıtla #15 : 22 Şubat 2012, 17:52:18 »
Arkadaşlar

yaban marka mama ve yaban marka diğer tekstil vs ürünler.. yaban adı altında ticaret yapan yaban tv den farklı bir şirket olabilir...

o yüzden yaban tv yi bağlamaz...

muhtemelen yerli bir firma ile mama  üretimi konusunda anlaşma yapıldı...

bu anlaşma yapılırkende mama içeriği ve formülü bizzat yaban tarafından belirlendi...

bu anlaşma yapılırkende ambalaj dizayn etiket barkod tasarım yine üretici firma tarafından yapılacak denildi...

bu tür yapılan fason anlaşmalarda yapılan anlaşmaya göre değişmekle birlikte yabanı hiçbir şekilde bağlamaz....

çünkü bu işin taahütünü anlaşmalarda üretici firma zaten vermiştir...

muhtemelen mamayı yiyen bir köpek rahatsızlansa mahkemeye verilse yine üreticiye gidilecek yaban la alakalı bir durum olmayacak...

yani gerçekten söylenildiği gibi mama kaliteli ve uzun uğraşlarla yapılmış olabilir...

Umarım öyledir ekonomik gerçek premium yerli marka bir mama olur....

Fakat mama etiketi ve video ile alakalı bir varsayımda bulunamayacağım...

köpek vatandaşında videoda başkasının elinde ne işi var...?

Çevrimiçi Mahmut KAPLAN

• Sabit Üye
  • Avcılık Bir Tutkudur..
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #16 : 22 Şubat 2012, 17:57:14 »
Bekleyip görecez...

Mahmut KAPLAN - 1982 - EDİRNE

Çevrimdışı Şükrü YAMAN

• Sabit Üye
« Yanıtla #17 : 22 Şubat 2012, 18:14:17 »
haklısın hacı abi bakalım mahkeme neye karar verir bekleyip göreceğiz
umarım dedikleri kadar iyi bir mamadır ve kullananları memnun eder
şöylede bir konu var keşke ülkemizde daha çok mama üretilse ve hem kalite olarak hem fiyat olarak rekabete girselerde bizim gibi köpek besleyenlerde faydalansa

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Özkan Bakır
  • Moderator
  • Yer: Akhisar/Manisa
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2012, 16:47:30 »
Arkadaşlar bu konuları fazla dürtmüyelim.. Herkez içinde saklasın bence düşüncelerini.. Yaban ürünü farklı yaban tv. farklı bence... birde yaban tv. bazı etkinliklerimize sponsor olma durumları oluyor..Yapılan olayları sizlere aktarmada hizmette söz konusu.. tamam yanlış ve eksikleri vardır.. ama ben şahsen bu kanal olmasa hangi kanal gelip bizim etkinliklerimizi sizlere aktaracak...   Hayvan severler çok çeşitli platformlarda  zaten avcılarla uğraşıyor.. Bırakın yaban tv. yaşasın,  bu açıdanda bakın lütfen... Yani biraz daha geniş düşünelim..  Bazı proğramlarını beğenmeyip  cephe almak bana biraz yanlış gibi geliyor..
Özkan BAKIR - 1958 - Akhisar Avcılık,Atıcılık ve Amatör Balıkcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği  genel sekreteri

Çevrimdışı Ali Rıza DEMİR

• Aktif Üye
  • **
  • Yer: Uşak
« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2012, 17:12:21 »
Arkadaşlar bu konuları fazla dürtmüyelim.. Herkez içinde saklasın bence düşüncelerini.. Yaban ürünü farklı yaban tv. farklı bence... birde yaban tv. bazı etkinliklerimize sponsor olma durumları oluyor..Yapılan olayları sizlere aktarmada hizmette söz konusu.. tamam yanlış ve eksikleri vardır.. ama ben şahsen bu kanal olmasa hangi kanal gelip bizim etkinliklerimizi sizlere aktaracak...   Hayvan severler çok çeşitli platformlarda  zaten avcılarla uğraşıyor.. Bırakın yaban tv. yaşasın,  bu açıdanda bakın lütfen... Yani biraz daha geniş düşünelim..  Bazı proğramlarını beğenmeyip  cephe almak bana biraz yanlış gibi geliyor..

Özkan bey çok haklısınız.Çok kaliteli ve ucuz bir mama ülkemizde üretiliyorsa ve köpeklere çok faydalı olacaksa neden pahalı ve ital mama kullanalım tabiki de yerli mama kullanırız ama bence bu eleştirilerin olması da gerekiyor çünkü eger kötü birşey oryata konuluyorsa bu sayede bunun önüne geçilebilinir.Ama yaptıkları dogrudur,kalitelidir o zaman eyvallah seve seve alıp kullanırız.Yaban Tv ülkemiz avcılığına çok şeyler kattı geliştirdi de benim tek tasvip etmedigim yanları ise avcılıgın paralı hale getirilmesi yolunda etkin rol oynamaları.Ülkemizde birçok işi bozuk vatandaşlarımız var her gün işlerinde sıkıntılar yaşıyorlar ve streslerini köpegini ve tüfegini alıp biraz dolaşıp gelmekle atıyorlar.Siz bunları engellerseniz maddi zorluklarla o zaman av zenginlerin oyuncagı haline gelir begenmedigim kısım bu,bilinçlenelim yasaklara uyalım ama ücretlendirme sınıflar şeklinde olsun bunun için mücadele etsin.Sonuçta bizim tek belgesel ve yaban av kanalımız saygı duyarız.
Ali Rıza Demir - Uşak - 1971

Çevrimdışı Mustafa GÜR

• Paylaşımcı Üye
  • Yer: Bornova/Izmir
« Yanıtla #20 : 23 Şubat 2012, 17:30:08 »
Mustafa GüR - 1974 - İzmir

Seo4Smf Tagleri: maması yaban Mahkemelik 

Avclk