Yaptığım Eğitim Hatası Sakın Siz Yapmayın - Dürüst Avcı
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Yaptığım EÄŸitim Hatası Sakın Siz Yapmayın  (Okunma sayısı 2984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper KURTULUŞ

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: istanbul
Ynt: Yaptığım Eğitim Hatası Sakın Siz Yapmayın
« Yanıtla #30 : 13 Eylül 2011, 00:53:09 »
kesinlikle dövmeyin
1991-İstanbul

Çevrimiçi Ahmet MENET

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: antalya
« Yanıtla #31 : 07 Ocak 2012, 20:14:50 »
slm abilerim..bnde şu anda 4 buçuk aylık sarı kafa erkek pointer var..aport çalışması yaptırıyorum daha doğrusu yaptırmaya çalışıyorum..tavşan derisi kuş kanadı vb. bunlarla yaptırdığımda köpeğim bunları yemeye çalışıyor ama sopa vb şeylerle yaptırdığımda çok güzel aport yapıyor..daha önce hiç kuş yedirmedim et bile yedirmedim..hatta ilk bıldırcınla ferma çalışması yaptırırken ilk defa bi kuş grdü ve yemeye çalıştı ağzında bi iki tane tüy kalmıştı sadece kuşu aldım..yani ne yaptıysam gerk aport yaparken gerek ferma yaparken daha önce hiç et yedirmediğim köpek avı yemeye çalışıyor..ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun çıldırmak üzereyim..
Antalya-1994
O rh (-)

Çevrimdışı Osman KURT

• Administrator
  • Yer: Diyarbakır-EskiÅŸehir
« Yanıtla #32 : 07 Ocak 2012, 20:30:32 »
slm abilerim..bnde şu anda 4 buçuk aylık sarı kafa erkek pointer var..aport çalışması yaptırıyorum daha doğrusu yaptırmaya çalışıyorum..tavşan derisi kuş kanadı vb. bunlarla yaptırdığımda köpeğim bunları yemeye çalışıyor ama sopa vb şeylerle yaptırdığımda çok güzel aport yapıyor..daha önce hiç kuş yedirmedim et bile yedirmedim..hatta ilk bıldırcınla ferma çalışması yaptırırken ilk defa bi kuş grdü ve yemeye çalıştı ağzında bi iki tane tüy kalmıştı sadece kuşu aldım..yani ne yaptıysam gerk aport yaparken gerek ferma yaparken daha önce hiç et yedirmediğim köpek avı yemeye çalışıyor..ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun çıldırmak üzereyim..

http://www.durustavci.com/forum/av-kopegine-aport-ne-ile-yapilmali-t6176.0.html
Osman KURT
Diyarbakır-Eskişehir
1981- B Rh (+)
Big_Hunter26@hotmail.com

Çevrimdışı Furkan YILDIZ

• Aktif Üye
  • **
  • Cesiden istediÄŸim:Bıldırcını bana getirmesi :)
  • Yer: Trabzon
« Yanıtla #33 : 07 Ocak 2012, 20:31:26 »
Ben köpeğimi bağlı tutuyordum ve ona iyi baktığımı düşünüyordum.
Köpeğim Cesi hep havlıyordu bunun için onu her sabah yeşil bir alana götürüp çözüyordum ve orda istediği gibi koşuyor enerjisini atıyor ferma veriyor eğleniyordu.

Fakat ben nerden bileyim onu aç bıraktığımı, pet shopların söylediği miktar kadar veriyordum.
Ama pet shopda çalışanlar para kazanmak için sallamışta sallamış.
Köpeğim aç kaldı ve birgün tasması çözüldü.
O anda açıkta bir tavuk varmış ve tavuğa saldırmış yarısını yemiş tavuğun.

Ben av köpeğine yanlışlıkla çiğ kemik vermiştim.
Bundan kan kokusuna alıştı ve onun için tavuğu yedi sanmıştım.

Ve sonradan Mahmut hocaya sorduğumda açlıktan yemiş olabilir dedi.
Ve bende tok köpeğin karnı zaten dolu tavuğa yer yoktur diye düşündüm ve doğru düşünmüşüm.
SİZ SİZ OLUN KÖPEĞİNİZİ AÇ BI-RAK-MA-YIN!
Çevrendeki insanları anlamaya çalışma. Çünkü onları tanıdıkça, hayvanlara daha fazla değer verilmesi gerektiğini anlarsın.

Çevrimdışı Osman Ceyhun ARAT

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: ADANA
« Yanıtla #34 : 04 Åžubat 2012, 09:12:43 »
Çok eskiden yaptığım bir hatayı paylaşmak istedim bende. Çok iyi yetiştirdiğim bir irlanda seteri ve puanter kırması bir köpeğim vardı. Harika bıldırcın, keklik ve ördek avları yaptık beraber. Eylül sonu ekim başı gibi bir tarihti hava puslu yağmur yağdı yağacak, bıldırcın avına gittik beraber. Köpek önde ben arkada avlanmaya başladık. Bir ferma bir bıldırcın. ikinci ferma ikinci filan derken. 3. Fermada heyecanden galibe kuş çok yakınken attım ve kuş parçalandı. Köpek yinede aldı getirdi. Ancak ben kuşun halini beğenmedim baya kötü dağılnıştı. Bende alayım yanıma haşlar köpeğe ödül diye veririm diye düşündüm. Kafasını da sadece bir deri parçası tutuyordu ve koparıp aferin kızım al bu da senin ödülün dedim ve verdim. İşte hayatımın en büyük hatası buydu. o andan itibaren ferma verip bulduğu ve benim vurduğum tüm kuşları afiyetle mideye indirdi. Avlanması daha da heyecanlı hale gelmişti ama vurulan hayvana benden önce ulaşırsa :) anında yutuyordu. Siz Siz olun sakın aynı hataya düşmeyin arkadaşlar.

Bol kazasız belasız avlar dilerim.
Adana-1980

Çevrimdışı Ahmet Alpaslan DOĞANCE

• Aktif Üye
  • **
  • avcının dürüstü makbuldür....
  • Yer: k�tahya
« Yanıtla #35 : 27 Åžubat 2012, 20:40:06 »
çok iyi ve yararlı bi konu teşekkürler
Kütahya-1980

Çevrimdışı Fuat ŞENER

• Yeni Üye
  • *
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #36 : 22 Nisan 2012, 00:51:43 »
selam arkadaslar benım sormak istedıgım sey benım yavru köpegım dana 2 aylık oldu  ufak ufak oyunla karısık aport çalısması yapıyoruz gayette severek alıp getırıyor sizde aport egıtımını oyunla karısık olsada devam etmelımıyım yoksa bıraz daha büyümesını beklesem mı
1983 Kırklareli

Çevrimdışı Yaşar KABAYEL

• Administrator
    • www.durustavci.com
  • Yer: ?ZM?R
« Yanıtla #37 : 22 Nisan 2012, 13:42:50 »
selam arkadaslar benım sormak istedıgım sey benım yavru köpegım dana 2 aylık oldu  ufak ufak oyunla karısık aport çalısması yapıyoruz gayette severek alıp getırıyor sizde aport egıtımını oyunla karısık olsada devam etmelımıyım yoksa bıraz daha büyümesını beklesem mı

Yavrunuz henüz çok küçük, o yüzden 4 aylık olana kadar 3 - 4 günde bir üç defa yaptırmanız yeterli, daha sonraki süreçtede aynı şekilde 3 günde bir 3 defa aport yaptırmanız kafi, severek aport yapıyorsa eğitime gerek yok ama çokta taviz vermeden yaptırın aportları...
Yaşar KABAYEL - 1986 - BERGAMA - İZMİR
Tel:  0 542 337 38 53 - msn: durustavci@hotmail.com

Avcýlýk