Arazide her türlü işte kullanmak üzere hiçbir şekilde arıza çıkarmayacak, tek parça, mekanizmasız hatta kabzesiz bir bıçak ararken buck paklite large skinner sahibi oldum.
Ön İzleme:
Bıçak elime geçtiğinde daha kılıfından çıkarırken ne kadar kaliteli bir bıçak olduğunu hemen anladım. Daha önce aldığım bıçakların kılıfları kalite konusunda bana hiçbir zaman tam anlamıyla güven vermemişti. Bıçağı kılıfından çıkardıktan son işçilik ve malzeme kalitesini de hemen fark ettim. Kesinlikle öteki bıçaklar gibi kalitesiz bir bıçağa benzemiyordu. Aşağıdaki videoyu yüksek çözünürlükte izlemenizi tavsiye ederim.
Keskinlik:
Elime alıp dikkatli dikkatli incelerken birden kaza ile serçe parmağımı kestirdim. Kısa bir süre sonra da avuç içimi kestirdim. Yani bu bıçak bu güne kadar kullandığım diğer bıçaklara göre o kadar keskindi ki anlatamam. Elde tutarken bile acaba bıçağın ağzı yanlışlıkla elime değip keser mi diye düşünüyorum. Kolumdaki tüyleri jilet gibi aldı, bu bıçakla traş bile olunur. ***Ama kesinlikle böyle bir hata yapmanızı istemem.*** Ayrıca bu tip keskin bıçaklar çoluğun çocuğun ve deli dolu birisinin eline bakması için dahi verilmez. Bence bıçağın muhafazası da çok önemli. Herhangi bir bıçak ile parmağınızı kaza ile kestiğinizi düşünelim, belki bir kaç dikiş ile atlatırsınız ama böyle keskin bıçaklar kesinlikle çok kötü bir şekilde kesecektir.
Bıçağın çeliğinin 420HC türü çelik olduğunu öğrendim. Bu çeliği internette araştırdım, sandım ki dünyanın en keskin çeliklerinden birisidir. Ama hiçte öyle değilmiş. Hayatımda gördüğüm en keskin çelik olan 420HC aslında çokta keskin bir çelik değilmiş. Tabiki ben çeşitli forumlarda yazılanların yalancısıyım. Böyle olduğu halde inanın bıçağı elimde tutarken yanlışlıkla elimi kestiririm diye korkuyorum.
Belki "orta seviye çelik" diyebileceğimiz 420HC çeliği bu kadar keskin ise daha kaliteli çeliklerin keskinliğini tahmin bile edemiyorum. Sanıyorum ki o tür yüksek kalite çelikten yapılmış bıçakları ele alıp incelemek dahi cesaret ister. Bu arada bizim eskiden kullandığımız bıçakların çeliklerinin "düşük kalitede çelik" olduğuna bile artık inanmıyorum.
Fiyat - Performans:
Kargo maliyeti dahil bıçağı 90tl ye mal ettim. Bıçağın arıza yapacak, kırılacak, bozulacak hiçbir mekanizması yada parçası olmadığı için eğer bıçağı kaybetmezseniz yada hırsızın birisine çaldırmazsanız uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz son derece kaliteli ve keskin bir bıçaktır. Bu yüzden parasının hakkını kesinlikle sonuna kadar veren bir bıçaktır.
Ergonomik yapı:
Bıçakta sap kısmı dahil hiçbir parça yok. Sapında ahşap, plastik vs. dahi olmayan bir bıçağın elde tutulmasında sorun çıkabileceği düşünülebilir ama ele oturan ergonomik bir sap tasarımı var. Bıçak sorunsuz bir şekilde kulanılabiliyor. Eğer bu sizi tatmin etmediyse ip sarma teknikleri ile bıçağın elden kaymasını kusursuz bir şekilde önleyebilirsiniz.
Resimdeki ip paracord denilen paraşüt ipi. (sahte paraşüt ipi de olabilir) Tek katının 250 kg'a kadar taşıma kapasitesi var. Yani ipi iki kat yaptığınızda 500kg çekiyor. Bu ipler arazide her türlü işlerde kullanılabilir. Mesela:
Barınak için ana ip.
Ayakkabı bağcığı.
Alet ve ekipmanlarınızın tamirinde.
Tuzak kurma.
Yiyecek vs.yi yerden yukarı asma.
Çantanıza/üstünüze birşey bağlamakta/sabitlemekte.
Hamak yapımında.
Ateş yayı için ip.
Avlanmak için yay ipi.
Turnike.
Şişe asacağı.
Yapacağınız/bulacağınız silahlara sap tutacağı olarak örmek için.
Bot yapmak için.
Köpek Tasması.
Kemer
Saat kordunu.
İç ipler: (İpin içindeki ipler)
Misina olarak
DiÅŸ ipi olarak
DikiÅŸ ipi olarak
Ve acil durumlarda yara dikmek için kullanabilirsiniz.
Çeşitli sitelerde yüzlerce paracord örme tekniği mevcut. İp sarma hem bıçağın elde tutulmasını kolaylaştırıyor, hem ipi her türlü işlerde kullanabiliyorsunuz, hem daha estetik duruyor. Hemde bıçağınız arazide kaybolduğunda bulunması kolaylaşıyor. Bunun için aşağıdaki resimdeki gibi parlak turuncu renkte dikkat çekici renkte bir ip kullanmanız gerekir. Turuncu renk arazide hemen kendini gösterir, göze çarpar.